Volg je eerste journalist

Maak een gratis Journa account aan

Zoek en volg 52.983 automatisch herkende auteurs en krijg het laatste nieuws van de journalisten die je volgt in een overzichtelijke nieuwsfeed én in je inbox. Meer weten?

Inschrijven met LinkedIn
Heb je al een account? Log in met Linkedin
Ben je journalist? Maak een profiel aan
Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Journalist

Alice Boothby

Publiceerde in Metro, Het Parool, ThePostOnline, AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, De Stentor, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, Leeuwarder Courant, NU.nl en PZC
Volgers
4
Artikelen
685
Media
13
Samengewerkt met

Uitgelicht

Herman Stil, Alice Boothby voor Het Parool
vr. 17 mei ’19

'Als ik het spel moet uitleggen ben ik heel lang bezig'

Minecraft viert vandaag zijn 10-jarige verjaardag - zónder zijn omstreden bedenker. Wat maakt de virtuele blokkenwereld zo aantrekkelijk? Herman Stil

"Nee! Ga ik zo dood? Ik ben fucking dom." Philza slaat, voor iedereen te zien op zijn gamestream op Twitch, de handen voor de ogen.

Vijf jaar speelde hij met hetzelfde personage op de allermoeilijkste spelstand computerspel Minecraft. En dan tijdens het slaan van een mijnschacht gedood worden door een simpele spider, die het met…

Alice Boothby voor Het Parool
do. 16 mei ’19

'Chinese patat is niet te vreten'

Hoewel in Nederland vier op de tien snackbars wordt gerund door Chinezen, is in China geen vers gesneden patat te krijgen. Amsterdammer Edwin den Hartog (39) gaat daar verandering in brengen.

Op tafel in zijn kantoor op het Amstel Business Park, ligt een stapel voorbedrukte patatzakken. 'Have a Patat Day', staat er in grote gele letters op de zijkant. "Gaaf, hè?" Ondernemer Edwin den Hartog grijnst. "Heb ik door een Chinees ontwerpbureau laten maken. Het wordt grandioos."

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 685 totaal)

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 24 feb. ’20

  Pannenkoekenrace over de rode loper op de Westermarkt

  Morgenmiddag op de Westermarkt: een pannenkoekenrace. Emmelien Barendregt (29) van Pancakes Amsterdam hoopt op valpartijen.

  Het lijkt erop alsof het die dag gaat hozen.

  “Storm of geen storm, we gaan gewoon door. Ik zou het persoonlijk heel leuk vinden als iemand op zijn plaat gaat of een pannenkoek laat vallen. We hebben fotografen die de run vastleggen, dus dat levert sowieso leuk beeld op.”

  Dat klinkt sadistisch.

  “Nee, grapje. Ik hoop dat iedereen het haalt. De race moet vooral leuk zijn.”…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  vr. 31 jan. ’20

  De Anonieme Overeters: twaalf stappen tegen extreme eetbuien

  De Anonieme Overeters strijden al zestig jaar tegen extreme eetbuien. PS ging naar een meeting in Zuid, die vanwege het jubileum dit keer niet besloten was.

  “Hallo, ik ben Anna en ik ben een dwangmatig overeter.” “Welkom, Anna,” zeggen de dertien andere aanwezigen tegelijkertijd. Het rijmt met het beeld van AA-meetings zoals we dat kennen uit films. Iemand stelt zich voor, de rest ­begroet.

  Bij de OA (Overeaters Anonymous, in het Nederlands Anonieme Overeters) wordt niet over alcohol gesproken, ma…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 27 jan. ’20

  Sporten in het donker: zo ziet niemand je rode hoofd

  Het licht gaat uit. Diverse sportscholen bieden groepslessen aan in donkere ruimtes, waarbij je slechts de contouren van je buurman ziet. Lekker anoniem. PS doet een lesje mee.

  Het is een uur of zeven ’s avonds als ik in het pikkedonker voor de ingang van sportschool High Studios aan de Weesperstraat sta. High Studios is een boutique fitnessconcept dat slechts één sportles aanbiedt: een 45-minuten durende full body-training in het donker. High Studios heeft drie vestigingen in de stad, een vierde…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  vr. 24 jan. ’20

  MC Prak$ rapt over bakfietsvaders en de Watergraafsmeer

  Student en rapper Marinus Prakke (25) alias MC Prak$ lanceert vrijdag zijn single Alleen in de W, een ode aan de Watergraafsmeer.

  Eminem rapt over ‘zijn’ Detroit, Jay-Z over New York. Jij over de Watergraafsmeer?

  “Ik rap al een tijdje en maakte af en toe een nummertje voor mijn studentenvereniging. Dat vond ik zo leuk dat ik vorig jaar mijn eigen EP heb uitgebracht. Het is echt een uit de hand gelopen hobby. Nu dacht ik: als al mijn helden over hun hood rappen, kan ik met de Watergraafsmeer niet a…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 23 jan. ’20

  Aldus

  Kim Nechi (11) is met klasgenoot Aliza Sattar (11) vandaag voor één dag de baas van het Van Gogh Museum, met dank aan welzijnsorganisatie Jinc.

  Je hebt zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann vooraf gesproken. Vond hij het moeilijk om zijn werk uit handen te geven?

  "Hij was heel vriendelijk en vond het geen probleem. We hebben hem gelijk een aantal vragen gesteld."

  Zoals?

  "Wat zijn hobby's zijn en of hij museumdirecteur wilde worden toen hij kind……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  wo. 22 jan. ’20

  Aldus

  Emoji's zijn ook niet alles. Volgens handschriftliefhebber Gijs de Werker (48) maakt het handgeschreven woord dit jaar een comeback.

  Was het handgeschreven woord ooit weg, dan?

  "Gelukkig niet helemaal, maar het is het laatste decennium wel ondergesneeuwd door alle schermpjes en toetsenborden - terwijl het handschrift zoveel voordelen heeft."

  Zoals?

  "Je onthoudt beter als je aantekeningen maakt met de hand, omdat je er bewust mee bezig bent. Je traint je oog-handcoördinatie. Bovendien is de emotionel…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  di. 21 jan. ’20

  Is misofonie aanstelleritis? ‘Patiënten krijgen moordneigingen door gesmak’

  Moordneigingen krijgen door gesmak. AMC-psychiater Nienke Vulink (44) geeft een lezing over misofonie aan geneeskundestudenten van de VU.

  Het klinkt als aanstellerij.

  “Dat is het niet. Het is een ernstige psychiatrische aandoening, waarbij iemand negatieve emoties ontwikkelt bij menselijke prikkels. Hoewel misofonie nog niet wereldwijd wordt erkend, is het AMC een kenniscentrum op dit gebied. We helpen zo’n 2000 patiënten met misofonie.”

  Wat voor prikkels zijn dat?

  “Tachtig procent van de klachten begint bij kinder…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 20 jan. ’20

  Aldus

  Je bent nooit te oud om te dansen. Choreograaf Floortje Rous (37) begint vandaag weer met moderne danslessen voor ouderen.

  Ik kan me voorstellen dat de ouderen dan weer niet op Drake dansen.

  "Nou, we nodigen weleens gastdocenten uit en dan doen we een lesje hiphop. Maar de meeste ouderen vinden één hiphoples meer dan genoeg."

  Wat verstaan jullie precies onder moderne dans?

  "Alles, behalve stijldansen. Veel mensen denken vaak bij dansen en ouderen aan……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 19 dec. ’19

  Aldus

  Geen plannen op tweede kerstdag? Help Marij de Vries (38) van Pannen-koeken Liefde met pannenkoeken-bakken voor 160 ouderen.

  Waarom bent u dit gaan doen?

  "Nou, drie jaar geleden was ik in december vrijgezel. Ik had niet zo'n zin in Kerstmis en wilde iets voor iemand betekenen. Toen kwam ik op het idee om pannenkoeken te bakken voor eenzame ouderen. Verpleeghuis De Buitenhof in Buitenveldert had daar wel oren naar en voor ik het wist hadden…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  di. 17 dec. ’19

  Aldus

  Het Student Hotel introduceert een 24 uurs dj-roomservice. Tessa Winter (27), van het hotel, hoopt dat het een nieuwe David Guetta oplevert.

  Gasten dj laten spelen in hun hotelkamer. Dat klinkt als vragen om problemen.

  "We zijn niet bang dat drommen mensen komen afteren in het hotel. The Student Hotel wil creativiteit stimuleren. Hotelgasten kunnen daarom tijdens hun verblijf een gratis Pioneersetje bij de balie lenen. We hebben er twintig."

  Hoe geluidsdicht zijn jullie muren?

  ……

versie master.5145b14 · production modus · 6 dagen geleden uitgebracht