Journalist

Alice Boothby

Publiceerde in Metro, Het Parool, ThePostOnline, AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, De Stentor, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, Leeuwarder Courant, NU.nl en PZC
Volgers
4
Artikelen
669
Media
13
Samengewerkt met

Uitgelicht

Herman Stil, Alice Boothby voor Het Parool
vr. 17 mei ’19

'Als ik het spel moet uitleggen ben ik heel lang bezig'

Minecraft viert vandaag zijn 10-jarige verjaardag - zónder zijn omstreden bedenker. Wat maakt de virtuele blokkenwereld zo aantrekkelijk? Herman Stil

"Nee! Ga ik zo dood? Ik ben fucking dom." Philza slaat, voor iedereen te zien op zijn gamestream op Twitch, de handen voor de ogen.

Vijf jaar speelde hij met hetzelfde personage op de allermoeilijkste spelstand computerspel Minecraft. En dan tijdens het slaan van een mijnschacht gedood worden door een simpele spider, die het met…

Alice Boothby voor Het Parool
do. 16 mei ’19

'Chinese patat is niet te vreten'

Hoewel in Nederland vier op de tien snackbars wordt gerund door Chinezen, is in China geen vers gesneden patat te krijgen. Amsterdammer Edwin den Hartog (39) gaat daar verandering in brengen.

Op tafel in zijn kantoor op het Amstel Business Park, ligt een stapel voorbedrukte patatzakken. 'Have a Patat Day', staat er in grote gele letters op de zijkant. "Gaaf, hè?" Ondernemer Edwin den Hartog grijnst. "Heb ik door een Chinees ontwerpbureau laten maken. Het wordt grandioos."

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 669 totaal)

 • Alice Boothby voor Het Parool
  vr. 11 okt. ’19

  Lombardo’s serveert burgers met een vleugje goud - in Singapore

  Martijn Verdonk (43) van Lombardo’s serveert vandaag in Singapore gouden hamburgers. De opbrengst gaat naar een goed doel.

  Een burger met 24-karaats bladgoud. Dat klinkt niet bepaald smakelijk.

  “Dat is het wel. Het is de ultieme burger voor burgerlovers, met 100 procent Japans wagyuvlees, kreeft en truffel. Als er nog een Franse koning was, dan zou ik deze burger aan hem serveren.”

  Waar bewaart u dat goud?

  “Zo dicht mogelijk bij mij, zodat niemand het jat.”…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 10 okt. ’19

  Vulva Diversity: ‘Mensen van over de hele wereld mailen mij foto’s’

  De ene vulva is de andere niet. Hilde Atalanta (31) schilderde er honderden voor haar boek A Celebration of Vulva Diversity.

  Uw illustraties zijn gebaseerd op echte vulva’s.

  “Toen ik mijn instagramaccount @the.vulva.gallery begon, besloot ik elke dag één vulva te tekenen. Dat account werd al snel groot. Mijn eerste illustraties waren variaties op mijn eigen kennis van anatomie. Toen mijn inspiratie op was, ging ik op zoek naar ‘echt’ beeldmateriaal. Hierop mailden mensen van over de hele wereld fo…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  wo. 9 okt. ’19

  Nationale Krokettendag: ‘Een mooi excuus om meer kroketten te eten’

  Een kroket is heus niet zo ongezond, zegt Jeroen Maaskant (51), kroketfan en bedrijfsarts. Hij spreekt vandaag tijdens Nationale Krokettendag.

  Elke dag een kroketje moet kunnen?

  “An apple a day keeps the doctor away, zeggen ze. Ik zou daaraan willen toevoegen: daar mag best een kroket per week bij. Nu worden er in Nederland 300 miljoen kroketten per jaar gegeten. Dat is op 17 miljoen Nederlanders zo’n 17 kroketten per jaar. Dat aantal mag dus nog best omhoog.”

  Want een kroket is zo ongezond nog nie…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  di. 8 okt. ’19

  Superfan Esmé liet 7500 banners maken voor K-pop boyband GOT7

  De razend populaire K-pop boyband GOT7 treedt dinsdagavond op in Ziggo Dome. Superfan Esmé Conté (25) heeft 7500 banners laten drukken.

  Wat staat er op die banner?

  “Op de voorkant staat een afbeelding van de band, aan de achterkant de tekst ‘wij blijven altijd bij je’, maar dan in het Koreaans.”

  Ben je dan bang dat de band alleen is?

  “Een banneractie organiseren is iets wat veel K-popfans wereldwijd doen. GOT7 is een band die veel experimenteert met verschillende muziekstijlen en wij fans merken dat…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 7 okt. ’19

  Prikkelarm naar het Rijksmuseum, zonder toeristen

  Prikkelarm naar het Rijksmuseum? Dat kan tijdens de Week van de Toegankelijkheid. Er is nog plek, zegt organisator Iris van Heesch (35).

  Wat moeten we ons bij zo’n prikkel­arm bezoek voorstellen?

  “Maximaal twaalf bezoekers kunnen na sluitingstijd een uur in hun eigen tempo door de Eregalerij lopen. Er gaat ook een gids mee die een aan­gepaste rondleiding geeft.”

  Het Rijksmuseum zonder toeristen, dat willen we allemaal wel.

  “Het is bedoeld voor mensen met een prikkelverwerkingsstoornis. Voor hen is e…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  zo. 6 okt. ’19

  Foto’s van feestelijk versierde portieken en gangen in Amsterdam

  Kale portieken en grauwe gangen: deze Amsterdammers versieren die saaie gemeenschappelijke ruimtes. Van reisfoto’s tot een permanente kerstboom. ‘We hopen dat de nieuwe huismeester het niet gaat verbieden.’

  Ron (65) en Ietje (79) Willigenburg wonen in een portiekflat in Oud-West. “Bij elk jaargetijde hoort nieuwe versiering.”

  Toen Ron en Ietje Willigenburg veertien jaar geleden in de portiekflat kwamen wonen, wisten ze wat hun te doen stond. Er moest wat gezelligs bij de deur staan. Ietje: “Dat he…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 19 sep. ’19

  Tien jaar De Pizzabakkers: ‘We zijn een soort Ajax’

  Sinds de opening van het eerste restaurant aan de Haarlemmerdijk loopt het storm bij De Pizzabakkers. Vanwege het tienjarig jubileum verschijnt er nu een kookboek en binnenkort opent de 23ste vestiging. ‘We zijn een keten geworden die geen keten wil zijn.’

  Toen Margreet Leguijt (52) zwanger was, at ze niets liever dan pizza. Met haar man Anthony de Vries (50) kamde ze avond na avond de stad uit, op zoek naar die ene goede pizza. Dat bleek nog best een opgave: anno 2009 was het ­aanbod veel schaar…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  vr. 6 sep. ’19

  Aldus

  Dit weekend geeft Robert Zwemmer (63) een gratis lezing over graancirkels in Centrum de Ruimte op de Weesperzijde.

  Voor de goede orde: graancirkels worden niet door mensen gemaakt?

  "Nee, die worden gemaakt door lichtbollen. Die kunnen zo klein zijn als vlinders of zo groot als skippyballen. Door elektromagnetische stromen wordt vanuit die ballen gecentreerde hitte afgevuurd op gewassen."

  Hebt u zelf weleens een graancirkel in het wild gezien?

  "Een paar jaar geleden nog, in Noord-Brabant.……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 5 sep. ’19

  Aldus

  Reanimeren? Veel mensen weten niet eens hoe een AED werkt. Arts Heleen Lameijer (31) geeft een gratis spoedcursus op Instagram.

  U geeft de cursus via Instagram Stories. Is het bloedserieus of kan er bijvoorbeeld ook een gifje van Brad Pitt de revue passeren?

  "Ha, dat kan zeker. Het is geen suf verhaal; ik wissel foto's en video's af met boomerangetjes. Een woordgrapje moet kunnen, vind ik."

  Wat krijgen uw volgers te zien?

  "Het is gek……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  wo. 4 sep. ’19

  Aldus

  Het is vandaag dag van de seksuele gezondheid. Of we dat kunnen vieren? Seksuoloog Iris Bunte (25) denkt van wel.

  Met ballonnen en taart?

  "Eerder door veel plezier te hebben en door goed te praten. Dat laatste schijnt heel moeilijk te zijn. Kaart aan wat je fijn vindt en wat niet en vul het niet voor elkaar in. Wees creatief en geniet."

  Waar gaat het mis?

  "Ruim 50 procent van de vrouwen ervaart pijn tijdens……

versie master.33a8b50 · production modus · één maand geleden uitgebracht