Journalist

Alice Boothby

Publiceerde in Metro, Het Parool, ThePostOnline, AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, De Stentor, Dagblad van het Noorden, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, Leeuwarder Courant, NU.nl en PZC
Volgers
4
Artikelen
681
Media
13
Samengewerkt met

Uitgelicht

Herman Stil, Alice Boothby voor Het Parool
vr. 17 mei ’19

'Als ik het spel moet uitleggen ben ik heel lang bezig'

Minecraft viert vandaag zijn 10-jarige verjaardag - zónder zijn omstreden bedenker. Wat maakt de virtuele blokkenwereld zo aantrekkelijk? Herman Stil

"Nee! Ga ik zo dood? Ik ben fucking dom." Philza slaat, voor iedereen te zien op zijn gamestream op Twitch, de handen voor de ogen.

Vijf jaar speelde hij met hetzelfde personage op de allermoeilijkste spelstand computerspel Minecraft. En dan tijdens het slaan van een mijnschacht gedood worden door een simpele spider, die het met…

Alice Boothby voor Het Parool
do. 16 mei ’19

'Chinese patat is niet te vreten'

Hoewel in Nederland vier op de tien snackbars wordt gerund door Chinezen, is in China geen vers gesneden patat te krijgen. Amsterdammer Edwin den Hartog (39) gaat daar verandering in brengen.

Op tafel in zijn kantoor op het Amstel Business Park, ligt een stapel voorbedrukte patatzakken. 'Have a Patat Day', staat er in grote gele letters op de zijkant. "Gaaf, hè?" Ondernemer Edwin den Hartog grijnst. "Heb ik door een Chinees ontwerpbureau laten maken. Het wordt grandioos."

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 681 totaal)

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 23 jan. ’20

  Aldus

  Kim Nechi (11) is met klasgenoot Aliza Sattar (11) vandaag voor één dag de baas van het Van Gogh Museum, met dank aan welzijnsorganisatie Jinc.

  Je hebt zakelijk directeur Adriaan Dönszelmann vooraf gesproken. Vond hij het moeilijk om zijn werk uit handen te geven?

  "Hij was heel vriendelijk en vond het geen probleem. We hebben hem gelijk een aantal vragen gesteld."

  Zoals?

  "Wat zijn hobby's zijn en of hij museumdirecteur wilde worden toen hij kind……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  wo. 22 jan. ’20

  Aldus

  Emoji's zijn ook niet alles. Volgens handschriftliefhebber Gijs de Werker (48) maakt het handgeschreven woord dit jaar een comeback.

  Was het handgeschreven woord ooit weg, dan?

  "Gelukkig niet helemaal, maar het is het laatste decennium wel ondergesneeuwd door alle schermpjes en toetsenborden - terwijl het handschrift zoveel voordelen heeft."

  Zoals?

  "Je onthoudt beter als je aantekeningen maakt met de hand, omdat je er bewust mee bezig bent. Je traint je oog-handcoördinatie. Bovendien is de emotionel…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  di. 21 jan. ’20

  Is misofonie aanstelleritis? ‘Patiënten krijgen moordneigingen door gesmak’

  Moordneigingen krijgen door gesmak. AMC-psychiater Nienke Vulink (44) geeft een lezing over misofonie aan geneeskundestudenten van de VU.

  Het klinkt als aanstellerij.

  “Dat is het niet. Het is een ernstige psychiatrische aandoening, waarbij iemand negatieve emoties ontwikkelt bij menselijke prikkels. Hoewel misofonie nog niet wereldwijd wordt erkend, is het AMC een kenniscentrum op dit gebied. We helpen zo’n 2000 patiënten met misofonie.”

  Wat voor prikkels zijn dat?

  “Tachtig procent van de klachten begint bij kinder…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 20 jan. ’20

  Aldus

  Je bent nooit te oud om te dansen. Choreograaf Floortje Rous (37) begint vandaag weer met moderne danslessen voor ouderen.

  Ik kan me voorstellen dat de ouderen dan weer niet op Drake dansen.

  "Nou, we nodigen weleens gastdocenten uit en dan doen we een lesje hiphop. Maar de meeste ouderen vinden één hiphoples meer dan genoeg."

  Wat verstaan jullie precies onder moderne dans?

  "Alles, behalve stijldansen. Veel mensen denken vaak bij dansen en ouderen aan……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 19 dec. ’19

  Aldus

  Geen plannen op tweede kerstdag? Help Marij de Vries (38) van Pannen-koeken Liefde met pannenkoeken-bakken voor 160 ouderen.

  Waarom bent u dit gaan doen?

  "Nou, drie jaar geleden was ik in december vrijgezel. Ik had niet zo'n zin in Kerstmis en wilde iets voor iemand betekenen. Toen kwam ik op het idee om pannenkoeken te bakken voor eenzame ouderen. Verpleeghuis De Buitenhof in Buitenveldert had daar wel oren naar en voor ik het wist hadden…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  di. 17 dec. ’19

  Aldus

  Het Student Hotel introduceert een 24 uurs dj-roomservice. Tessa Winter (27), van het hotel, hoopt dat het een nieuwe David Guetta oplevert.

  Gasten dj laten spelen in hun hotelkamer. Dat klinkt als vragen om problemen.

  "We zijn niet bang dat drommen mensen komen afteren in het hotel. The Student Hotel wil creativiteit stimuleren. Hotelgasten kunnen daarom tijdens hun verblijf een gratis Pioneersetje bij de balie lenen. We hebben er twintig."

  Hoe geluidsdicht zijn jullie muren?

  ……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  ma. 16 dec. ’19

  Kersttip: bedank je pakketbezorger met een chocoladereep

  Omdat pakketbezorgers geen kerstfooi krijgen, kun je zelf een aardigheidje voor ze bestellen. Jeroen van Bergeijk (54) vertelt de details.

  Hebben pakketbezorgers het zo zwaar?

  “De bezorgers zeulen het hele jaar met jouw spullen. Met kerst krijgen de krantenbezorgers een fooi, maar pakketbezorgers niet. Die verdienen ook een aardigheidje, vinden wij. In de vorm van een reep melkchocolade, want dat vindt iedereen lekker.”

  Wie zijn ‘wij’?

  “Ik schrijf als journalist kritische ­verhalen over onze collect…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  vr. 15 nov. ’19

  Niets is doorsnee op het Anarchist Film Festival

  Animaties, docu’s en zelfs softporno: niets is doorsnee op het Anarchist Film Festival in Filmhuis Cavia. Initiatiefnemer Laszlo (28) vertelt.

  Moet je anarchist zijn om te komen?

  “Nee, absoluut niet. Ik zou blij zijn als mensen die op het festival afkomen hierdoor begrijpen wat anarchisme behelst. Door de films te zien, kom je erachter hoe we kijken naar economie, genderrollen en stereotyperingen. Om een stereotypering uit de wereld te helpen: het is heus niet zo dat anarchisme gelijk staat aan ch…

 • Alice Boothby voor Het Parool
  do. 14 nov. ’19

  Aldus

  Dansen op de beats van bomen: kunstenaar en dj Bert Barten (61) organiseert Talking Trees, een dance-event in het Oosterpark.

  Dat klinkt bijzonder.

  "Dat is het ook. Een halfjaar geleden ontdekten wetenschappers dat bomen een hartslag hebben. Maar ik had dat met mijn sensoren al veel eerder ontdekt."

  Hoe dan?

  "Ik liep een keer met een vriend van mij door de bossen van San Francisco. We hadden een leugendetectortje bij ons, toen ik voor de……

 • Alice Boothby voor Het Parool
  wo. 13 nov. ’19

  Eendjes voeren? Goed bedoeld, maar het kan desastreus zijn

  ‘Angelwing’ is een vogelziekte die ook in Amsterdam wordt gespot. Dierenarts Zoë van der Plaats (24) legt uit dat voeren desastreus kan zijn.

  Angelwing – engelenvleugel – klinkt mooi, is dat het ook?

  “Absoluut niet. Het is een aandoening die in eerste instantie bij watervogels voorkomt, maar we zien het ook steeds vaker bij kauwen, duiven en halsbandparkieten. Door de aandoening groeien de slagpennen van een vogel dwars op de vleugel, met als gevolg dat hij niet meer kan vliegen of optimaal eten k…

versie master.a8a123f · production modus · 6 dagen geleden uitgebracht