Volg je eerste journalist

Maak een gratis Journa account aan

Zoek en volg 52.983 automatisch herkende auteurs en krijg het laatste nieuws van de journalisten die je volgt in een overzichtelijke nieuwsfeed én in je inbox. Meer weten?

Inschrijven met LinkedIn
Heb je al een account? Log in met Linkedin
Ben je journalist? Maak een profiel aan
Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Journalist

Annemieke van Put

Schrijft, filmt en monteert voor NOS.nl.
Volgers
1
Artikelen
52
Media
1
Samengewerkt met

Uitgelicht

do. 9 apr. ’20

Thuiswerk zorgt nu voor stress, maar eerste positieve signalen zijn zichtbaar

Veel mensen hebben nu moeite met het combineren van werk en privé. Dat blijkt uit eerste onderzoeksresultaten van TNO. "Thuiswerkers ervaren vooral stress door concentratieproblemen", zegt onderzoeker Wendela Hooftman.

zo. 31 dec. ’17

Zij werkten dit jaar in gebieden waar anderen van wegvluchtten

Gisteren vertelden we al het verhaal van oorlogsfotograaf Al-Rubaye die besloot in Mosul te blijven, om de rest van de wereld te laten zien hoe de Iraakse stad werd vernietigd in de strijd tegen terreurgroep IS.

Vandaag de verhalen van Daniella Liendo en Tineke Ceelen. Ook zij werkten in gebieden waar anderen van wegvluchtten.

Venezuela

"Mensen eten uit vuilnisbakken en kinderen sterven van de honger." Het lijkt een situatieschets van een land waar al jaren hongersnood heerst. Maar dit gaat over Ve…

za. 30 dec. ’17

Het bizarre van Mosul: 'Het verkeerde, nog levende kind werd begraven'

Straten vol met puin, platgebombardeerde gebouwen en verwoeste huizen. Uit angst voor bommen, schoten en geweld vluchtten in 2017 wereldwijd miljoenen mensen weg van hun thuis. Fotograaf Ahmad Al-Rubaye werkte het afgelopen jaar juist op zo'n plek.

Negen maanden reisde hij mee met Iraakse troepen die de stad Mosul probeerden te veroveren. Door zijn lens liet hij de rest van de wereld zien hoe Mosul werd vernietigd in de strijd tegen Islamitische Staat (IS).

Vorig jaar oktober, drie dagen voordat I…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

52 stukken

 • za. 22 aug. ’20

  Webshop-oplichters soms maandenlang actief, pleidooi voor 'digitale ME'

  Oplichting door frauduleuze webwinkels is al jaren een probleem, maar een waterdichte oplossing is er nog steeds niet. Criminelen van wie bekend is dat ze mensen oplichten, kunnen soms maandenlang hun gang gaan voordat hun winkel uit de lucht wordt gehaald.

  Na tips van oplichtingsslachtoffers vond de NOS meerdere webwinkels waar de politie voor waarschuwt en waarover soms wel honderden klachten te vinden zijn, maar die nog steeds online zijn.

  Volgens betrokken bedrijven en organisaties moet er mee…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • di. 12 mei ’20

  Nabestaande Tripoli-ramp: 'Veel druk van media, fotograaf lag in de struiken'

  De 9-jarige Ruben uit Tilburg was de enige die de ramp overleefde. Vandaag tien jaar geleden stortte in Tripoli het vliegtuig van de Libische luchtvaartmaatschappij Afriqiyah Airways neer. Onder de 103 slachtoffers van de vliegramp waren 71 Nederlanders.

  Door de coronacrisis is er dit jaar geen officiële bijeenkomst bij het monument in Nieuwegein. Wel is er een online herdenking door middel van een livestream. Nabestaanden hebben tekeningen, briefjes en bloemen opgestuurd naar Stichting Vliegramp…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 20 apr. ’20

  Zo ziet werken eruit na de coronacrisis

  De manier waarop we werken zal blijvend veranderen, verwachten veel Nederlanders. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat een kwart van de mensen die meer zijn gaan thuiswerken, denkt dat in de toekomst te blijven doen. Die mening wordt gedeeld door werkgevers; zij zeggen dat thuiswerken ook na de crisis onderdeel blijft van de werkcultuur.

  Zo is Unilever door de coronacrisis naar eigen zeggen "met een katapult" het digitale werken in geschoten. In nog geen z…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 18 apr. ’20

  Coronavocabulaire: 'Veel eendagsvliegen, maar anderhalvemetersamenleving blijft'

  Balkonbingo, coronahoester, lockdownparty, raamzwaaien. Aan de Nederlandse taal zijn in de coronacrisis heel wat nieuwe woorden toegevoegd en het einde is nog niet in zicht. "Een interessante ontwikkeling", vindt Ton den Boon, hoofdredacteur van Van Dale.

  Den Boon zag in een zaterdagkrant zo veel nieuwe woorden die met corona te maken hadden, dat hij aan een coronawoordenboek begon. Daarin zijn inmiddels zo'n 700 woorden opgenomen. Van de meer zakelijke woorden als coronapatiënt en gezichtsmasker…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • do. 9 apr. ’20

  Thuiswerk zorgt nu voor stress, maar eerste positieve signalen zijn zichtbaar

  Veel mensen hebben nu moeite met het combineren van werk en privé. Dat blijkt uit eerste onderzoeksresultaten van TNO. "Thuiswerkers ervaren vooral stress door concentratieproblemen", zegt onderzoeker Wendela Hooftman.

 • di. 31 mrt. ’20

  Handwerk en puzzel met 40.000 stukjes, 'fröbelige' hobby's populair in coronatijd

  Nederlanders zijn door de quarantaine flink aan het puzzelen geslagen. De verkoop van legpuzzels schiet volgens fabrikanten en verkopers door het dak.

  Puzzelfabrikant Ravensburger ziet in heel Europa een enorme vraag. "Normaal zwakt het in de maanden maart en april een beetje af. Maar we hebben nu gewoon kerstdrukte, met het gevolg dat leveren een probleem begint te worden", zegt marketing manager Dave Vonk.

  Vonk ziet vooral in landen die volledig op slot zitten een piek in online bestellingen, zo…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 30 mrt. ’20

  Zorgen over niveauverschil thuislerende kinderen: 'Verschillen straks groot'

  Het kabinet praat morgen over de vraag of de scholen na 6 april weer open kunnen. Volgens minister Slob is dat niet waarschijnlijk. Ondertussen groeit bij scholen de zorg dat sommige kinderen een grotere achterstand oplopen dan de rest van hun klas, omdat ouders om verschillende redenen niet kunnen helpen of omdat ze thuis geen laptop en wifi hebben.

  Verschillende instanties proberen de achterstand voor deze leerlingen te verkleinen. Zo stelt de gemeente Amsterdam 3250 laptops en 450 wifi-hotspot…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 29 mrt. ’20

  Pubquiz heeft in coronatijd geen café nodig om door te gaan

  De 'gewone' pubquiz was al populair en nu alle café's dicht zijn neemt de online variant ook een vlucht. Nederlanders zoeken massaal naar digitale afleiding, zien organisatoren van online pubquizzen.

  "Het overtreft iedere verwachting", zegt de bedenker van de Upbeatles-pubquizzen Jochem Geerdink, die zelf noodgedwongen thuiszit. "Wij dachten: als we met 100 mensen zo'n live-quiz spelen, hartstikke leuk! Maar bij de eerste quiz anderhalve week geleden hadden we al meteen 1200 teams in de app. Toen…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • vr. 21 feb. ’20

  Kunstmatige intelligentie helpt nieuwe antibiotica te vinden

  Een lichtpuntje in de strijd tegen antibioticaresistentie. Onderzoekers van de prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) zijn erin geslaagd een algoritme te ontwikkelen waarmee een computer razendsnel kan zoeken naar chemische verbindingen die mogelijk een vergelijkbare werking hebben als antibiotica. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Cell.

  De wetenschappers hebben hun algoritme geleerd om te zoeken naar farmaceutische verbindingen die potentiee…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 3 feb. ’20

  Statement Shakira en J. Lo bij Super Bowl: wij zijn latina én Amerikaan

  Het optreden van latina-sterren Shakira en J. Lo tijdens de halftimeshow van de Super Bowl krijgt op sociale media lovende reacties. "Ongelooflijk!", noemt zangeres Lady Gaga het spektakel. "Wow, wow, wow!", schrijft televisiepersoonlijkheid Khloé Kardashian. "Worden deze vrouwen dan nooit oud?"

versie master.a45bf76 · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht