Journalist

Annemieke van Put

Schrijft, filmt en monteert voor NOS.nl. Liefde voor Suriname & de Cariben, bericht daar dan ook graag over💚
Followers
1
Articles
66
Media
1
Collaborated with

Highlighted

Feb 27 ’21

Den Haag geeft opnieuw aanwijzing aan Curaçao: 'Niet goed voor democratie op het eiland'

Nederland bemoeit zich opnieuw met het bestuur op Curaçao. Gisteren werd er vanuit Den Haag een zogenoemde aanwijzing naar Willemstad gestuurd, nadat wederom een Statenvergadering niet was doorgegaan vanwege een boycot van de oppositiepartijen.

Staatssecretaris Knops noemde de maatregel na afloop van de Rijksministerraad nodig, omdat "het parlement willens en wetens door een deel van het parlement buitenspel wordt gezet". Volgens Knops maakten de oppositiepartijen het de Staten onmogelijk om te f…

We found this article at:

Feb 13 ’21

Caribische eilanden staan te trappelen, maar levering vaccins 'complexe operatie'

De eilanden zelf zijn er klaar voor: de benodigde apparatuur is er, het personeel is opgeleid, maar vooralsnog is er geen prik gezet in het Caribisch deel van het koninkrijk. "Door een logistiek complexe operatie" zijn de vaccins nog steeds niet verstuurd.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) had er naar eigen zeggen op ingezet de Caribische eilanden gelijktijdig met Europees Nederland te voorzien van vaccins. Door vertraging in het vaccinatieprogramma in Nederland werd ook …

We found this article at:

Dec 14 ’20

Stroomcrisis op Curaçao: 'Drie black-outs in een week, nog niet eerder gebeurd‘

Het was dit weekend voor de derde keer in een week raak op Curaçao: het eiland werd getroffen door een totale black-out. Sommige wijken zaten van zaterdagmiddag tot zondagavond nagenoeg zonder stroom en nog steeds is die niet overal terug.

We found this article at:

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

66 articles