Volg je eerste journalist

Maak een gratis Journa account aan

Zoek en volg 52.983 automatisch herkende auteurs en krijg het laatste nieuws van de journalisten die je volgt in een overzichtelijke nieuwsfeed én in je inbox. Meer weten?

Inschrijven met LinkedIn
Heb je al een account? Log in met Linkedin
Ben je journalist? Maak een profiel aan
Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Journalist

Syp Wynia

Uitgever van de digitale nieuwsbrief Wynia's Week. Publiceert over politiek, economie en diplomatie. Spreker, gastdocent. Was gedurende twee decennia economisch columnist en politiek commentator van weekblad Elsevier. Opiniemaker voor WNL (radio en
Volgers
24
Artikelen
520
Media
3

Uitgelicht

Syp Wynia voor Elsevier Weekblad
vr. 21 jul. ’17

Schimmige (PvdA-)praktijken rond deradicalisering Amsterdam

De angst voor terreur heeft de Nederlandse autoriteiten week gemaakt. Wie deradicalisering in de aanbieding heeft, kan een hoge prijs vragen, zowel in de vorm van geld als in de vorm van welwillendheid, schrijft Syp Wynia.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) heeft een van zijn belangrijkste adviseurs met een schorsing naar huis gestuurd. Naar haar handel en wandel doet het Openbaar Ministerie onderzoek. De adviseur wordt verdacht van vriendjespolitiek en declaratiefraude.

Nu k…

Syp Wynia voor Elsevier Weekblad
wo. 19 jul. ’17

Nederland heeft baat bij soepele opstelling tegenover Britten

De onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn deze week dan echt begonnen. Maar meer indruk maakte intussen de publieke oorlog binnen het Britse kabinet – juist over die ‘Brexit’.

Ook de eerste voorzichtige pleidooien voor een tweede referendum over de Brexit – na het eerste van een jaar geleden, met een nipte overwinning voor ‘vertrek’ – steken de kop op. Tony Blair, voormalig Labour-premier, is alvast een campagne begonnen om zijn land helemaal niet uit de …

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 520 totaal)

versie master.33a8b50 · production modus · 2 uur geleden uitgebracht