Journalist

Syp Wynia

Columns, blogs en essays voor Elsevier Weekblad. Politiek en economie. Commentator Goedemorgen Nederland (NPO1). Boekestijn & Wynia, columnisten op toernee. Syp Spreekt. Nieuwsbrief: Wynia's Week www.sypwynia.nl Was ook columnist voor Buitenhof
Volgers
23
Artikelen
480
Media
1

Uitgelicht

Syp Wynia voor Elsevier Weekblad
vr. 21 jul. ’17

Schimmige (PvdA-)praktijken rond deradicalisering Amsterdam

De angst voor terreur heeft de Nederlandse autoriteiten week gemaakt. Wie deradicalisering in de aanbieding heeft, kan een hoge prijs vragen, zowel in de vorm van geld als in de vorm van welwillendheid, schrijft Syp Wynia.

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) heeft een van zijn belangrijkste adviseurs met een schorsing naar huis gestuurd. Naar haar handel en wandel doet het Openbaar Ministerie onderzoek. De adviseur wordt verdacht van vriendjespolitiek en declaratiefraude.

Nu k…

Syp Wynia voor Elsevier Weekblad
wo. 19 jul. ’17

Nederland heeft baat bij soepele opstelling tegenover Britten

De onderhandelingen over het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie zijn deze week dan echt begonnen. Maar meer indruk maakte intussen de publieke oorlog binnen het Britse kabinet – juist over die ‘Brexit’.

Ook de eerste voorzichtige pleidooien voor een tweede referendum over de Brexit – na het eerste van een jaar geleden, met een nipte overwinning voor ‘vertrek’ – steken de kop op. Tony Blair, voormalig Labour-premier, is alvast een campagne begonnen om zijn land helemaal niet uit de …

2014

2015

2016

2017

2018

480 stukken

versie master.4f58191 · production modus · 4 dagen geleden uitgebracht