Journalist

Thomas de Man

Published in BNR, nrc.nl, Intermediair, AD, Het Parool, LINDA., de Volkskrant and other media
Followers
3
Articles
170
Media
8
Collaborated with

Highlighted

Thomas de Man for Intermediair
Jun 01 ’20

Zijn pauzes van 1 minuut écht genoeg om productiever te worden?

Iedereen kent het wel: je moet werken maar je bent om de haverklap met andere dingen bezig. Een appje dat binnenkomt, een vogel die voorbijvliegt of de gedachte aan een drankje in de zon, bijvoorbeeld. Journalist Thomas de Man, zelf geen uitblinker als het gaat om concentratie, probeert uit of micropauzes hem productiever maken.

Dinsdag 10 maart was mijn laatste dag op kantoor. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en voelen kantoortuinen en de fysieke nabijheid van collega’s als iets uit e…

Thomas de Man for de Volkskrant
Feb 18 ’20

Van slaapyoga tot boulderen: dit zijn de sporttrends van 2020

We willen allemaal fit en energiek door het leven. Jezelf drie keer in de week naar de sportschool slepen om een uur lang met tegenzin op een loopband te ploeteren is achterhaald. In 2020 mag bewegen leuk zijn. Met de goede voornemens nog fris in het geheugen navigeert de Gids je door de trends in de wereld van sport en fitness.

De Gezondheidsraad adviseert dat we tweeënhalf uur matig intensief bewegen per week. Een ruime meerderheid van de Nederlanders denkt te voldoen aan deze richtlijn, maar i…

Thomas de Man for nrc.nl
Apr 12 ’18

Virtuele visjes vangen voor de operatie

Technologie Om kinderen minder angstig te maken voor een operatie zetten ziekenhuizen steeds vaker hightech in, zoals de ‘storywall’.

De kleuren spatten van het behang in de steriele kamer van het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Het blauw, roze en oranje steekt af tegen de vale doktersjassen. Op de muur verschijnen vissen en kwallen, een bonte onderwaterwereld die lijkt op een scène uit de Disney-film Finding Nemo.

We zijn in de voorbereidingsruimte van de OK in het ziekenhuis. Hier worden volwassenen…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 170 total)