Journalist

David Hielkema

Geboren in Amsterdam. Getogen in Amsterdam, Twisk en Hoorn. De oudste van zeven broers. Schrijver en maker. Cultureel Antropoloog. Journalist.
Volgers
3
Artikelen
136
Media
5
Samengewerkt met

Uitgelicht

David Hielkema voor Het Parool
wo. 10 apr. ’19

24 uursopvang Schoolgebouw in Nieuw-West huisvest migranten — Iedereen is welkom? Het lijkt er hier wel op

In de Derkinderenstraat wonen sinds een half jaar 150 migranten zonder geldige verblijfspapieren in een oud schoolgebouw. 'We zien ze vooral heen en weer lopen met Albert Heijntasjes.'

Het pleintje naast het oude schoolgebouw is rustig. Voetbalveldje, speeltuin, het is er opgeruimd. Het enige afval dat er te vinden is, zijn zonnebloempitten onder de bankjes. Ook het schoolgebouw zelf trekt nauwelijks de aandacht. Een enkeling zal de tekst opvallen, die groot op de ramen prijkt: 'Iedereen is welko…

David Hielkema, Vera Spaans voor Het Parool
do. 14 mrt. ’19

'Ouders worstelen, ze zitten tussen twee vuren'

Waren er dinsdagavond veel te veel mensen bij de informatieavond over het Cornelius Haga Lyceum, bij de herkansing gisteravond bleef iedereen, na een oproep tot boycot, weg.

Als het een grap was, dan was die zeker geslaagd. Eerst kom je vanuit het hele land opdagen voor een ouderavond van een school met 174 leerlingen, waardoor er geen plaats is voor iedereen en de avond moet worden afgelast. En de dag erna, bij de herkansing, blijf je massaal weg.

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 136 totaal)

versie master.d028ba2 · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht