Follow your first journalist

Create a free Journa account

Search and follow 52.983 automatically recognized authors and receive the latest news of the journalists you follow in a convenient newsfeed and in your inbox. Want to know more?

Sign up with LinkedIn
Already have an account? Log in with Linkedin
Are you a journalist? Create a profile
By signing up you agree to the terms and conditions and the privacy policy.

Journalist

Sarah Sramota

Published in NOS, NU.nl and SVDJ
Followers
1
Articles
4
Media
3

Highlighted

Sarah Sramota for SVDJ
Aug 12 ’19

Leidse factchecker wil geen scheidsrechter zijn, maar politiek dichter bij de burger brengen

Tien weken lang dook journalist Sebastiaan van der Lubben als factchecker in de politiek van Leiden. Hij woonde raadsvergaderingen bij, noteerde opmerkelijke uitspraken en schreef daar voor het Leidsch Dagblad wekelijks een factcheck over. Factcheck071 groeide in korte tijd uit tot een begrip in de Leidse politiek.

Voor Sebastiaan van der Lubben, freelance journalist, onderzoeker en docent aan de School voor Journalistiek in Utrecht, was het Leidse gemeentehuis al bekend terrein. De afgelopen jar…

Sarah Sramota for NU.nl
May 22 ’19

NUcheckt: Drie kwart CO2-uitstoot Europees transport komt van wegverkeer

NU.nl's partner Nieuwscheckers checkt beweringen in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Bewering: "Drie kwart van de CO2-uitstoot in Europees transport is afkomstig van vervoer over de weg."

Oordeel: waarIn het Europese verkiezingsprogramma van D66 staat dat drie kwart van de CO2-emissies uit Europees transport wordt veroorzaakt door wegverkeer. Maar is dit echt zo veel? Vliegverkeer is toch veel vervuilender? Bron van de bewering In het verkiezingsprogramma van D66 voor de Europese verkiez…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

4 articles