Volg je eerste journalist

Maak een gratis Journa account aan

Zoek en volg 52.983 automatisch herkende auteurs en krijg het laatste nieuws van de journalisten die je volgt in een overzichtelijke nieuwsfeed én in je inbox. Meer weten?

Inschrijven met LinkedIn
Heb je al een account? Log in met Linkedin
Ben je journalist? Maak een profiel aan
Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Journalist

Rutger Middendorp

Liefhebber van speelgoed voor volwassenen, amateur psycholoog en filosoof van het onnozele. Ik schrijf o.a. voor Bright.nl en FD Persoonlijk.
Volgers
4
Artikelen
239
Media
3

Uitgelicht

vr. 21 apr. ’17

Digitale herinneringen

Dankzij de geavanceerde camera’s die we in onze broekzak meedragen, maken we steeds meer foto’s. Van de vakantie, ons eigen hoofd, een boodschappenbriefje…

Wij hebben dit artikel gevonden op:

za. 2 jul. ’16

Cursus cloud

Handig hoor, die cloud, om je bestanden en vakantiefoto’s in te bewaren. Maar de ene cloud is de andere niet. Welke service moet je hebben voor wat? En…

Wij hebben dit artikel gevonden op:

Rutger Middendorp voor Bright
vr. 29 aug. ’14

Offline zijn moet je leren

Op de Academie voor Popcultuur werken drummers, fotografen, videomakers, zangeressen en andere creatieven samen aan projecten. Rutger Middendorp geeft er les en zoekt naar de juiste balans tussen digitale hulpmiddelen en analoge concentratie.

Toen ik nog geen tien jaar geleden begon met les geven liepen de meeste studenten hier rond met een dummy. Een leeg boekje waar de student zijn denkwereld in vast probeerde te leggen. Andere hulpmiddelen waren camera’s, gitaren en microfoons. Maar naarmate d…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 239 totaal)

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 7 okt. ’19

  Jaguar heeft nieuwe elektrische racewagen

  Jaguar rijdt al een tijdje mee met het Formule E-kampioenschap en heeft een nieuwe auto gepresenteerd voor dit zesde seizoen.

  De Jaguar heet I-TYPE 4 en kent een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Uiteraard vertellen de autobouwers niet wat ze precies gedaan hebben, maar ze claimen wel dat de auto lichter geworden is en het zwaartepunt nog lager ligt. Twee belangrijke graadmeters voor succes.

  Het komende seizoen moeten James Calado en Mitch Evans podiumplaatsen gaan maken voor …

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 7 okt. ’19

  Scania bouwt vrachtwagen zonder cabine

  Scania heeft de AXL gepresenteerd. Een concept-vrachtwagen waar geen ruimte is voor een chauffeur, zijn lampjes en zijn bordjes met namen van vrouw en kinderen.

  Een vrachtauto besturen is natuurlijk machtig mooi, maar kan ook behoorlijk eentonig zijn. Gevorderde zelfrijdende technologie inbouwen is dan ook al een tijdje speerpunt in de industrie. Scania heeft al een aantal zelfrijdende vrachtwagens gebouwd, maar daar zit nog steeds een cabine in voor iemand die in noodgevallen in kan grijpen.

  De n…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  wo. 2 okt. ’19

  Duurtest Toyota Corolla: de conclusies

  Vier weken reed onze autotester Rutger met de Toyota Corolla. De hybride stationwagon is een populaire leasebak dit jaar. Zou hij hem zelf ook kiezen?

  Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier alle updates.

  De belangrijkste aanleiding om de Toyota Corolla te gaan testen was zijn hybride aandrijflijn. Nu bestaat die aandrijving al een tijdje, maar het oog wil ook wat en de nieuwe Corolla heeft zijn looks mee. Dus wij vervoerden onszelf, een basketbalteam, vi…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  wo. 2 okt. ’19

  Eerste indruk: de vernieuwde Renault Zoe

  De nieuwe elektrische Renault Zoe ZE 50 ziet er niet erg nieuw uit. Maar van binnen is er van alles veranderd. Bright-autotester Rutger ging naar Sardinië om de nieuwe Zoe heuvels op en af te jagen.

  Aan het uiterlijk van de Renault Zoe zijn maar een paar dingen veranderd. De motorkap, de lampen en de voorbumper zijn een beetje aangepast, maar in de basis is dit dezelfde auto. Dat kun je jammer vinden, maar de Zoe is al jaren een van de best uitziende elektrische auto's. Dus wellicht was dit de ju…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 30 sep. ’19

  Review: Powerbank voor je laptop, de Xtorm XB3 USB-C

  Powerbanks voor smartphones zijn de normaalste zaak van de wereld. Maar een powerbank voor je laptop, is dat een goed idee? Rutger testte de Xtorm XB3.

  De zoektocht naar adapter en stopcontact is bekend voor veel laptopgebruikers. Want de meeste laptops houden het geen volle dag gebruik uit. Met goedkopere en lichtere accu's kan het aantrekkelijk zijn om die adapter thuis te laten en een powerbank voor je computer mee te nemen. We hebben de Xtorm XB302 getest.

  Het apparaat is ongeveer zo groot als…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 30 sep. ’19

  Biomega kondigt elektrisch stadsautootje aan

  Biomega werd bekend met een designfiets, maar kondigt nu een elektrische auto aan. Ergens tussen 2021 en 2023 zou de Biomega EV op de markt moeten komen voor 20.000 euro.

  Het idee voor een betaalbaar elektrisch stadsautootje leeft al een tijdje. Maar er is nog geen merk dat werkelijk onder de 20.000 euro iets op de markt heeft weten te zetten. Biomega haalt een aantal eerder geprobeerde concepten weer van stal om dit toch voor elkaar te krijgen.

  De Biomega EV is een auto die minder dan 1000 kilo z…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 30 sep. ’19

  Mazda toont in oktober een elektrische auto

  Mazda komt eind volgende maand met een elektrische auto. Die wordt onthuld tijdens de Tokyo Motor Show.

  Mazda was het merk dat zich het meest openlijk verzette tegen de elektrificering van de wereldwijde vloot auto's. Terwijl Toyota inzette op waterstof en Nissan de Leaf op de wereld zette kwam Mazda met persberichten dat "Veel Europeanen nog geloven in de brandstofmotor". Een senior medewerker van Mazda deed tegen Car Magazine de uitspraak dat "de rook van elektrische auto's gewoon elders uit ee…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  vr. 27 sep. ’19

  Duurtest Toyota Corolla: is hybride zuiniger?

  Onze autotester Rutger rijdt al drie weken in de Toyota Corolla-hybride. Wordt die auto prettiger om te rijden en zuiniger door de combinatie van een accu en een elektromotor?

  Rutger Middendorp test elke maand een andere auto in de Bright Duurtest. Volg hier alle updates. Dit keer: de Toyota Corolla.

  De Toyota Corolla die we rijden wordt geadverteerd als ''zelfopladende auto'. Door te remmen en af en toe wat motorvermogen te gebruiken, wordt de accu opgeladen en rijd je soms alleen op benzine, som…

 • Rutger Middendorp voor Bright
  do. 26 sep. ’19

  Elektrische Peugeot 208 onthuld in Nederland

  De helemaal nieuwe elektrische Peugeot 208 werd in Nederland onthuld. Vanaf €36.250 rijd je de eerste volledig elektrische auto van het Franse merk.

  De komende tijd worden er heel wat nieuwe elektrische auto's verwacht. Waaronder de Frans-Duitse drieling van Peugeot, Citroën en Opel. De e-208 is inmiddels onthuld in Nederland. De auto wordt zowel als elektrische als benzine- en dieselvariant verkocht. De benzinevariant is te koop in een kale versie vanaf €17580. De elektrische auto kost minimaal …

 • Rutger Middendorp voor Bright
  ma. 23 sep. ’19

  Tesla versus Porsche: ronde 1 wint Musk

  Tesla heeft al een tijdje een super rappe elektrische auto op de markt. Porsche verkoopt er nu ook eentje. Welke auto was het snelste op de Nürburgring?

  Eindelijk is het zover: Porsche en Tesla zijn elkaar uit de tent aan het lokken met hun elektrische auto's. Porsche zette met de nieuwe elektrische Taycan een ronderecord op de Nürburgring en prompt wilde Tesla-baas Elon Musk dat verbeteren met de Model S.

  Dat gaat natuurlijk nergens over. Allereerst zijn deze elektrische auto's ontstaan omdat we …

versie master.33a8b50 · production modus · 23 dagen geleden uitgebracht