Journalist

Ralph Posset

Ik schrijf over het onbeduidende in het grote, en het grote in het onbeduidende. Dat alles met het mes tussen de tanden en een in honing gedrenkte veer. Ik schrijf een dagelijkse column voor TPO. Een wekelijkse radiocolumn voor Omroep Brabant en
Volgers
1
Artikelen
316
Media
7
Samengewerkt met

Uitgelicht

Ralph Posset voor ThePostOnline
wo. 1 nov. ’17

Antisemitische mopperkont Luther begon het protestantisme met leugens

EO viert 500 jaar doffe ellende - Waar staat die Kerk dan?

Het is deze week 500 jaar geleden dat het protestantisme de het levenslicht zag. De antisemitische mopperkont Maarten Luther splitste zich af van de moederkerk. Het verhaal wil dat hij 95 stellingen op de deur van de Slotkerk in Wittenberg heeft gespijkerd. Dit is een leugen waarmee Luther zichzelf mythische proporties wilde toedichten. Het is typerend voor het protestantisme; een godsdienst gebaseerd op leugens.

Maarten Luther is bij lang…

Ralph Posset voor ThePostOnline
vr. 8 sep. ’17

Als je een actiegroep RAFF noemt, flirt je met ongebreideld geweld

Bekladding huis Baudet kan kwajongensstreek zijn, keuze voor afkorting logenstraft dat

Het huis van Thierry Baudet is beklad met een vrouwensymbool. Op het eerste gezicht geen schokkend nieuws. Doodzwijgen is het woord dat daarbij als eerste bij me opkomt. Naast het vrouwensymbool is ook de anarchistische A met een spuitbus aangebracht op zijn voordeur. Lijkt me ook niet schokkend. Ik ken geen skateboarder die dat teken niet op zijn plank heeft staan. Stuk voor stuk vredelievende jongens.

Het is a…

Ralph Posset voor Trouw
do. 7 sep. ’17

Schitterend, die verbindende kunsterette

Het VSBfonds liet afgelopen week weten dat ze nog eenmaal de VSB poëzieprijs zullen uitreiken. Na 2018 stoppen ze met deze prestigieuze en meest belangrijke dichtersprijs van ons land; die een geldprijs van 25.000 euro met zich meebrengt. Het fonds heeft namelijk in al haar wijsheid besloten dat ze niet langer individuele kunstenaars wil financieren.

Het fonds wil in de toekomst namelijk alleen nog maar geld uittrekken voor verbindende kunst.

En laten we eerlijk zijn,…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 stukken (van 316 totaal)

versie master.c228635 · production modus · 14 dagen geleden uitgebracht