Follow your first journalist

Create a free Journa account

Search and follow 52.983 automatically recognized authors and receive the latest news of the journalists you follow in a convenient newsfeed and in your inbox. Want to know more?

Sign up with LinkedIn
Already have an account? Log in with Linkedin
Are you a journalist? Create a profile
By signing up you agree to the terms and conditions and the privacy policy.

Journalist

Mirjam Bedaf

foodjournalist | Utrecht | schrijft over food & gezondheid | o.a. voor NU.nl en AD
Followers
2
Articles
192
Media
9

Highlighted

Mirjam Bedaf for NU.nl
Dec 02 ’21

Spoedcursus kaasplank samenstellen: 'Kies altijd voor een oneven aantal kazen'

De kaasplank als nagerecht wint aan populariteit, zeker met de kerstdagen. Het samenstellen ervan is echter zo eenvoudig nog niet. Want welke kazen kies je? En hoort de plank voor of na het zoete dessert? NU.nl vraagt het aan twee kaaskenners.

if(window.loadAdvertSlot) window.loadAdvertSlot("wsc-r1","ad-slot--wsc-r1"); Dat de kaasplank geliefd is, merken Pascha Stalenhoef van Kazerij Stalenhoef in Utrecht en Marike van der Werff van Fromagerie Kef in Amsterdam in hun winkel. "Mensen houden steeds…

Nov 26 ’21

Dit zet Nederland het liefst op tafel met kerst (en het is dit jaar minder vaak het gourmetstel)

Ondanks of juist dankzij de aanhoudende coronacrisis is Nederland nu al volop bezig met kerst, blijkt uit het zoekgedrag van mensen op de site en app van Albert Heijn. De fans van de feest-Allerhande kunnen hun lol op, want na de ingetogen feestdagen van vorig jaar pakken we dit jaar feestelijker uit, verwacht foodtrendwatcher Joyce Bierman, binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het magazine.

Mirjam Bedaf for NU.nl
Nov 18 ’21

Wijn proeven doe je met je neus

Het proeven en vooral ruiken van wijn is een goede manier om erachter te komen wat je lekker vindt. Hoe je dat het beste doet, vertellen twee wijnkenners.

if(window.loadAdvertSlot) window.loadAdvertSlot("wsc-r1","ad-slot--wsc-r1"); Veel mensen die wijn proeven, kijken als eerste naar de kleur. Dat is een goede eerste stap, vindt Master of Wine Cees van Casteren, maar je kunt er verder niet veel mee. "Daarna zetten veel mensen het glas direct aan de mond en nemen een slok. Zonde, want zo mis je ee…

Mirjam Bedaf for NU.nl
Nov 07 ’19

Keukenla of -kast vol met pannen? Meer dan deze vijf heb je niet nodig

Soms lijkt het wel of je voor ieder gerecht een andere pan moet gebruiken. Helemaal niet nodig, vindt Severine Meijer, horecadocent en privékok. Ze noemt de vijf pannen waar je echt niet zonder kunt.

Een grote kookpan "In de eerste plaats heb je als thuiskok een grote kookpan nodig", vindt Severine Meijer, docent aan de Horeca Academie en privéchef voor fine dining en small catering. De pan is vooral handig om pasta of aardappels in te koken, of om stamppot te maken. "Hiervoor heb je een pan nodi…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 192 total)