Journalist

Maarten Keulemans

Wetenschapsredacteur Volkskrant, vlogs, blogs, columns. Factchecker, presentator, vragensteller. 'Whenever and wherever you can, count.' (Francis Galton)
Volgers
11
Artikelen
701
Media
2
Samengewerkt met

Uitgelicht

Maarten Keulemans voor de Volkskrant
di. 3 jul. ’18

Interview Elli Radinger — De wolf in ons

De wolf is in het land en nee, dat is niet eng, zegt schrijver en wolvenexpert Elli Radinger. Volgens haar kunnen we zelfs veel van de dieren leren. Dus nam V haar mee naar de dierentuin voor een spoedcursus wolven. Les 1: neem nooit een wolvenexpert mee naar de dierentuin.

Het is een zonnige middag en V loopt met een mopperende Duitse wolvenexpert door de dierentuin. 'Als ik dit had geweten, had ik dit interview…

Maarten Keulemans voor de Volkskrant
ma. 2 jul. ’18

'Ballenbak' meet levenssappen

Aan de Technische Universiteit Eindhoven een geheel nieuw type sensoren ontworpen waarmee bloedwaarden permanent kunnen worden gemeten. Een vondst 'met grote potentie'.

Eindhovense wetenschappers hebben een nieuwe manier ontwikkeld om kleine beetjes medicijnen, hormonen en andere biologische moleculen in het bloed te meten. Ideaal om ziekten op te sporen en genezingsprocessen live te volgen, en het begin van een 'compleet nieuwe klasse sensoren', beweren de onderzoekers.

Meetapparatuur die continu…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 701 totaal)

versie master.2f6b27d · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht