Volg je eerste journalist

Maak een gratis Journa account aan

Zoek en volg 52.983 automatisch herkende auteurs en krijg het laatste nieuws van de journalisten die je volgt in een overzichtelijke nieuwsfeed én in je inbox. Meer weten?

Inschrijven met LinkedIn
Heb je al een account? Log in met Linkedin
Ben je journalist? Maak een profiel aan
Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid.

Journalist

Jim Jansen

Jim Jansen is hoofdredacteur bij New Scientist en wetenschapscoördinator bij het Parool. Op zaterdag verzorgt hij de rubriek Eureka voor het Algemeen Dagblad. Eerder werkte hij als hoofdredacteur onder andere voor Folia, Havana en Live XS.
Volgers
5
Artikelen
320
Media
13
Samengewerkt met

Uitgelicht

Jim Jansen, Aafke Kok voor Het Parool
za. 19 jan. ’19

Hersenonderzoek Praten met breinactiviteit — Zoeken naar een uitweg uit het brein

Door een ongeluk of beroerte kun je het vermogen verliezen te bewegen, en daarmee ook om te communiceren. Bettina Sorger ontwikkelt een manier om deze locked-inpatiënten dat vermogen terug te geven.

Kunt u zich voorstellen hoe het is om een locked-inpatiënt te zijn?

"Het locked-insyndroom is een verschrikkelijke situatie, want het raakt aan ons menszijn. 'Het verlies van je vermogen te communiceren, betekent het verlies van leven', citeerde ik de Zwitserse filosoof Ludwig Hohl in…

Jim Jansen voor AD
za. 15 dec. ’18

Eureka! — Wiskunde helpt bij kiezen

Wetenschappers vertellen over hun eurekamoment. Dit keer Tim Baarslag (35), onderzoeker bij het Centrum Wiskunde & Informatica.

,,Een algoritme kun je het beste vergelijken met een kookrecept. Bijvoorbeeld voor tomatensoep: de tomaten, ui en vermicelli vormen het uitgangspunt en na een aantal voorgeschreven stappen heb je de soep. Ik heb een algoritme ontwikkeld om te helpen bij moeilijke beslissingen, zoals een salarisonderhandeling of een bod op een huis. Bij welk bod moet je wachten en…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 320 totaal)

versie master.d028ba2 · production modus · 6 dagen geleden uitgebracht