Journalist

Jim Jansen

Jim Jansen is hoofdredacteur bij New Scientist en wetenschapscoördinator bij het Parool. Op zaterdag verzorgt hij de rubriek Eureka voor het Algemeen Dagblad. Eerder werkte hij als hoofdredacteur onder andere voor Folia, Havana en Live XS.
Followers
5
Articles
449
Media
13
Collaborated with

Highlighted

Jim Jansen, Aafke Kok for Het Parool
Jan 19 ’19

Hersenonderzoek Praten met breinactiviteit — Zoeken naar een uitweg uit het brein

Door een ongeluk of beroerte kun je het vermogen verliezen te bewegen, en daarmee ook om te communiceren. Bettina Sorger ontwikkelt een manier om deze locked-inpatiënten dat vermogen terug te geven.

Kunt u zich voorstellen hoe het is om een locked-inpatiënt te zijn?

"Het locked-insyndroom is een verschrikkelijke situatie, want het raakt aan ons menszijn. 'Het verlies van je vermogen te communiceren, betekent het verlies van leven', citeerde ik de Zwitserse filosoof Ludwig Hohl in…

Jim Jansen for AD
Dec 15 ’18

Eureka! — Wiskunde helpt bij kiezen

Wetenschappers vertellen over hun eurekamoment. Dit keer Tim Baarslag (35), onderzoeker bij het Centrum Wiskunde & Informatica.

,,Een algoritme kun je het beste vergelijken met een kookrecept. Bijvoorbeeld voor tomatensoep: de tomaten, ui en vermicelli vormen het uitgangspunt en na een aantal voorgeschreven stappen heb je de soep. Ik heb een algoritme ontwikkeld om te helpen bij moeilijke beslissingen, zoals een salarisonderhandeling of een bod op een huis. Bij welk bod moet je wachten en…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 449 total)