Follow your first journalist

Create a free Journa account

Search and follow 52.983 automatically recognized authors and receive the latest news of the journalists you follow in a convenient newsfeed and in your inbox. Want to know more?

Sign up with LinkedIn
Already have an account? Log in with Linkedin
Are you a journalist? Create a profile
By signing up you agree to the terms and conditions and the privacy policy.

Journalist

Gemma Venhuizen

Gemma Venhuizen (1985) is biologieredacteur op de wetenschapsredactie van NRC. Daarna werkt ze af en toe als freelance natuur-, reis- en wetenschapsjournalist.
Followers
5
Articles
760
Media
5
Collaborated with

Highlighted

Gemma Venhuizen for nrc.nl
Apr 29 ’20

Vroeg zoogdier uit Gondwana was geen zwemmer

Evolutie Uit het ‘supercontinent’ Gondwana zijn weinig vroege zoogdieren bekend. Een nieuwe vondst brengt helderheid in de stamboom.

Een 70 miljoen jaar oud fossiel, afkomstig van Madagascar, werpt nieuw licht op de evolutie van de Gondwanatheria. Dat zijn vroege zoogdieren die tijdens het Mesozoïcum leefden op het zuidelijke supercontinent Gondwana. Tot nu toe was er van die Gondwanatheria niet veel meer fossiel materiaal gevonden dan een schedel en wat losse klauwen en tanden. De nieuwe soort, …

Hoe ziek worden we van dieren?

Het klinkt als een detectiveverhaal: als er een nieuwe infectieziekte wordt ontdekt bij mensen gaan wetenschappers op zoek naar een mogelijke dierlijke bron. Veel van die ziekten zijn te herleiden naar een tussen soorten overgesprongen bacterie of virus. Ook het nieuwe coronavirus is een voorbeeld van zo’n zoönose.

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 760 total)