Journalist

Bruno van Wayenburg

Natuurkunde, ruimtevaart, talen, rare verschijnselen. Animeert ook, zie brunovanwayenburg.nl
Followers
1
Articles
229
Media
4
Collaborated with

Highlighted

Feb 08 ’18

Pas rond 2073 komt de Tesla van Elon Musk weer langs

Ruimtevaart De filmbeelden van een kersenrode sportwagen die traag voor een helblauwe aarde voorbij schoof waren intrigerend.

De Falcon Heavy-raket die dinsdag met succes gelanceerd werd, bracht een bijzondere satelliet in een baan om de zon. Het was de oude Tesla Roadster van SpaceX-eigenaar Elon Musk. Achter het stuur: een ontspannen onderuit zittend ruimtepak, ‘starman’ gedoopt. Op het dashbordscherm was ‘Don’t Panic’ te lezen, een referentie naar de sciencefiction-komedie The Hitchhiker’s Gui…

Feb 06 ’18

Kersenrode Tesla gaat op weg naar Mars

Ruimtevaart Het is een testvlucht van een nieuwe raket, maar Elon Musk van SpaceX weet met stunts altijd weer de aandacht te vangen. Hij stuurt zijn Tesla naar Mars.

Dinsdagavond om kwart voor tien Nederlandse tijd is de Falcon Heavy-raket van Elon Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX gelanceerd. De testvlucht is geslaagd. Met een stuwkracht van 2,33 miljoen kilo duwden de 27 motoren het 70 meter hoge gevaarte omhoog. Twee van de drie boosterraketten zijn inmiddels weer veilig geland, de twee buitenst…

Sep 08 ’17

Op weg naar de supercomputer

Supercomputer Nu de eerste kleine exemplaren van de quantumcomputer worden gebouwd, is het tijd voor het schrijven van speciale software. Dat is precies waaraan Ronald de Wolf nu werkt. „Als je de quantuminformatie uitleest, vernietig je haar.”

Een nieuw type computer, die binnen seconden problemen uitrekent waar gewone computers miljoenen jaren over zouden doen. Dat is de belofte van de quantumcomputer, die listig gebruik maakt van de tegen-intuïtieve wetten van de quantummechanica.

Hoogleraar th…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 229 total)