Journalist

Bas de Vries

Published in NOS and ThePostOnline
Followers
1
Articles
245
Media
2
Collaborated with

Highlighted

Bas de Vries for NOS
Nov 21 ’18

Werkverbod tantramasseur na nieuwe aangifte wegens misbruik

Een tantramasseur uit Rotterdam mag voorlopig zijn beroep niet meer uitoefenen na een vijfde aangifte vanwege seksueel misbruik. Aanleiding voor deze nieuwe aangifte van een vrouwelijke ex-cliënt is volgens het Openbaar Ministerie een uitzending van het SBS 6-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Het OM kondigde eerder aan dat de beelden uit dat programma, die werden gefilmd met een verborgen camera, zouden worden "meegenomen" in de strafzaak tegen Edwin M. De 'therapeut' maakte…

Bas de Vries for NOS
Oct 18 ’18

Tuchtcollege schrapt arts die kankerpatiënt 'valse hoop' gaf in Pisa

Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven heeft een arts uit zijn ambt gezet die eerder dit jaar een doodzieke kankerpatiënt meenam voor een alternatieve behandeling in een kliniek in Pisa. De man werd volledige genezing beloofd, maar in de praktijk verslechterde zijn situatie ernstig en binnen een maand was hij overleden.

De Nederlandse arts was eerder dit jaar al uit het BIG-register gestapt, maar wordt daar door het tuchtcollege nu voor zijn leven uit geschrapt. Het is de zwaarst m…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 245 total)

 • Bas de Vries for NOS
  May 26 ’22

  Gemeenten hebben handen vol aan opvang Oekraïense vluchtelingen

  Gemeenten hebben veel werk aan de opvang van de tienduizenden Oekraïense vluchtelingen die nu in Nederland verblijven. In een onderzoek van de NOS naar de eerste ervaringen met de vluchtelingenopvang melden acht op de tien deelnemende gemeenten dat de druk op de ambtelijke organisatie is toegenomen. Het draagvlak voor de opvang van de Oekraïners blijft echter groot.

  Ook de druk op de scholen is toegenomen, laat ruim de helft van de gemeenten weten. En bijna vier op de tien zien dat de lokale zorg…

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Apr 28 ’22

  Tantramasseur krijgt in hoger beroep zwaardere straf voor misbruik

  Het gerechtshof in Den Haag heeft een Rotterdamse tantramasseur in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van vijf vrouwelijke cliënten. De straf is een half jaar hoger dan de 2,5 jaar die masseur Edwin M. eerder kreeg opgelegd.

  Eerder werd ook de veroordeling van tantramasseur Nico D. uit Rhenen in hoger beroep bevestigd.

  'Hetze'

  De zaken kwamen aan het rollen na publicaties van de NOS eind 2017. Bij een speciaal m…

  We found this article at:

 • Apr 22 ’22

  FNV: Honderden zorgmedewerkers met long covid inmiddels ontslagen

  Een groot deel van de zorgmedewerkers met long covid, die langdurige klachten hebben overgehouden aan een besmetting in de eerste golf, is inmiddels ontslag aangezegd door hun werkgever. Dat stelt vakbond FNV, die zich baseert op een peiling onder ruim vijfhonderd zorgverleners met langdurige coronaklachten.

  "Dit voelt echt als een trap na voor al die zorgprofessionals die in de frontlinie stonden om Nederland draaiende te houden", zegt vicevoorzitter Kitty Jong van de vakbond.

  "Heel veel van deze…

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Jan 26 ’22

  Voor kwetsbaren breekt met versoepelingen een spannende tijd aan

  "We zijn blij dat we op dit punt staan", zei premier Rutte gisteren in de persconferentie over de versoepelingen. Maar niet iedereen is onverdeeld enthousiast over het loslaten van de meeste maatregelen. Honderdduizenden Nederlanders hebben door wat voor oorzaak dan ook last van een verminderde afweer, waardoor vaccinaties hen minder goed beschermen tegen ernstige ziekte bij een coronabesmetting.

  Voor hen en voor andere kwetsbare groepen is dit "een spannende tijd", zoals epidemioloog Alma Tostma…

  We found this article at:

 • Jan 22 ’22

  Honderden zorgmedewerkers dreigen baan te verliezen door long covid

  Ruim 500 zorgmedewerkers dreigen binnenkort hun baan te verliezen omdat ze inmiddels twee jaar ziek thuiszitten met long covid. Dat concludeert de vakbond FNV uit reacties bij het meldpunt dat eind december werd opengesteld. Kort daarvoor had de NOS de uitkomsten van een eigen onderzoek bekendgemaakt naar langdurige gezondheidsklachten bij zorgpersoneel na een coronabesmetting.

  De eerste groep zorgmedewerkers komt naar verwachting in maart in aanmerking voor een WIA-uitkering vanwege arbeidsonges…

  We found this article at:

 • Dec 29 ’21

  Duizenden zorgmedewerkers met long covid, vakbond begint meldpunt

  Vakbond FNV begint vandaag een meldpunt voor zorgmedewerkers die na een coronabesmetting blijven kampen met ernstige gezondheidsklachten. De eersten van hen hebben al een oproep van het UWV op de deurmat gekregen om na bijna twee jaar ziekte de arbeidsongeschiktheidsuitkering WIA aan te vragen. Zij lijden dan verder inkomensverlies, boven op de 30 procent die zij er in hun tweede ziektejaar al op achteruit zijn gegaan.

  Het gaat om bijvoorbeeld ambulancepersoneel met 'long covid' dat in maart vori…

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Nov 25 ’21

  Ingegooide ruiten, patiënten 'compleet uit hun stekker': huisarts mikpunt van agressie

  Dat sommige patiënten in coronatijd minder begrip kunnen opbrengen voor zorgverleners was tijdens de tweede golf al merkbaar. Maar inmiddels is de sfeer verder verslechterd: huisartsen zijn steeds vaker het mikpunt van agressie, ziet de Landelijke Huisartsen Vereniging.

  Neem huisartspraktijk Vivitas in Schiedam. Daar hangt bij vlagen een "unheimische sfeer", zoals praktijkmanager Carola Veth het uitdrukt. Om het wangedrag het hoofd te bieden, is daarom deze praktijk met zijn vijf huisartsen sinds…

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Oct 15 ’21

  Grotere steden: ongekende miljardeninvestering in woningbouw nodig

  Het nieuwe kabinet moet 1,5 à 2 miljard euro extra per jaar uittrekken voor de bouw van zo'n 600.000 woningen in de grotere steden in de periode tot 2040. Daar komen de kosten nog bij van onder meer de aanleg van openbaar vervoer rond nieuwe wijken. Blijft die "forse, niet eerder vertoonde investering" uit, dan komen verschillende bouwprojecten niet van de grond en dreigt de huidige "wooncrisis" te blijven bestaan.

  Dat is de dringende oproep die zestien grotere steden vandaag richten aan de vier …

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Jul 19 ’21

  Elke dag te maken met huiselijk geweld, maar meldingen helpen niet

  Eerder vandaag schreef de NOS over de excuses van advies- en meldpunt Veilig Thuis aan twee Haagse zussen die sinds hun vroege jeugd lichamelijk en psychisch zijn mishandeld door hun ouders. Dit is hun verhaal.

  Het aanhoudende geweld in het leven van de twee Haagse zusjes Amber en Rania, dat aanleiding is voor excuses van Veilig Thuis, begint volgens beiden al toen zij kleuters waren. Zowel hun vader als hun moeder maakt zich er schuldig aan. Op haar 11de besluit de wanhopige Rania de kindertelef…

  We found this article at:

 • Bas de Vries for NOS
  Jul 19 ’21

  Veilig Thuis biedt Haagse zusjes excuses aan na jeugd vol geweld

  Advies- en meldpunt Veilig Thuis heeft zich verontschuldigd tegenover twee Haagse zusjes. De organisatie erkent de veiligheid in hun gezin onvoldoende in de gaten te hebben gehouden. Beide ouders in het gezin maakten zich sinds hun vroege jeugd schuldig aan lichamelijk en psychisch geweld, zeggen de dochters, die inmiddels rond de 20 jaar zijn.

  Uit het dossier van de zaak blijkt dat de eerste melding van geweld in het gezin kwam in 2011 en dat de politie tussen januari 2018 en februari vorig jaar…

  We found this article at: