Journalist

Bas de Vries

Publiceerde in NOS en ThePostOnline
Volgers
1
Artikelen
194
Media
2
Samengewerkt met

Uitgelicht

Bas de Vries voor NOS
wo. 21 nov. ’18

Werkverbod tantramasseur na nieuwe aangifte wegens misbruik

Een tantramasseur uit Rotterdam mag voorlopig zijn beroep niet meer uitoefenen na een vijfde aangifte vanwege seksueel misbruik. Aanleiding voor deze nieuwe aangifte van een vrouwelijke ex-cliënt is volgens het Openbaar Ministerie een uitzending van het SBS 6-programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman.

Het OM kondigde eerder aan dat de beelden uit dat programma, die werden gefilmd met een verborgen camera, zouden worden "meegenomen" in de strafzaak tegen Edwin M. De 'therapeut' maakte…

Bas de Vries voor NOS
do. 18 okt. ’18

Tuchtcollege schrapt arts die kankerpatiënt 'valse hoop' gaf in Pisa

Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven heeft een arts uit zijn ambt gezet die eerder dit jaar een doodzieke kankerpatiënt meenam voor een alternatieve behandeling in een kliniek in Pisa. De man werd volledige genezing beloofd, maar in de praktijk verslechterde zijn situatie ernstig en binnen een maand was hij overleden.

De Nederlandse arts was eerder dit jaar al uit het BIG-register gestapt, maar wordt daar door het tuchtcollege nu voor zijn leven uit geschrapt. Het is de zwaarst m…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 194 totaal)

 • Bas de Vries voor NOS
  za. 11 mei ’19

  Het eerste VAR-seizoen: 'Eerlijker, maar niet foutloos'

  "Het is een mindfuck." Scheidsrechter Pol van Boekel vatte afgelopen februari na afloop van de wedstrijd Fortuna Sittard-Heerenveen de discussie over de videoscheidsrechter misschien nog wel het beste samen.

  Als de eredivisie het dit seizoen zonder video-assistent-scheidsrechter (VAR) had moeten doen, was PSV en niet Ajax de laatste twee competitieronden ingegaan als koploper, bleek vanochtend uit een analyse van het eerste VAR-seizoen die databedrijf Opta Sports heeft gemaakt op verzoek van de N…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 11 mei ’19

  Zonder VAR was PSV morgen mogelijk al kampioen

  Als de eredivisie het dit seizoen zonder video-assistent-scheidsrechter (VAR) had moeten doen, was PSV en niet Ajax de laatste twee competitieronden ingegaan als koploper. De Eindhovenaren hadden dan een voorsprong van drie punten gehad op hun Amsterdamse rivalen. En hadden dus bij puntverlies van Ajax morgen al kampioen kunnen worden.

  Dat blijkt uit een analyse van het eerste VAR-seizoen die databedrijf Opta Sports heeft gemaakt op verzoek van de NOS. Cruciaal was de gang van zaken tijdens VVV-A…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • do. 14 mrt. ’19

  Bouwen in het groen: bittere noodzaak of inbreuk op het platteland?

  Nederland staat de komende tien jaar vol steigers en hijskranen. Tot 2030 moeten er 1 miljoen woningen bijkomen, om aan de toenemende vraag te voldoen en om de achterstand van de crisisjaren in te lopen. Maar waar moeten die huizen komen? Mag dat alleen binnen de grenzen van de bebouwde kom? Of is het onvermijdelijk dat er ook in het groene buitengebied wordt gebouwd? Het is een van de grotere thema's in de campagne van de Provinciale Statenverkiezingen.

  In een gemeente als Heusden, onder de rook…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 24 feb. ’19

  50.000 arbeidsmigranten per jaar erbij: 'Anders loopt het hartstikke vast'

  Nederland wordt steeds afhankelijker van buitenlandse werknemers voor banen die Nederlanders niet willen of kunnen oppakken. Enkele jaren terug waren er al zo'n 750.000 buitenlanders in Nederland aan de slag, van wie de meesten uit Polen en andere EU-landen kwamen.

  Sindsdien zijn dat er alleen maar meer geworden en de komende tijd lijkt deze trend door te zetten. De verwachting is dat de komende periode alleen al uit de Europese Unie jaarlijks ruim 50.000 extra mensen gaten moeten komen vullen di…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Bas de Vries voor NOS
  ma. 11 feb. ’19

  Defensiepersoneel wil 7000 euro per chroom-6-geval, net als in Tilburg

  Oud-werknemers van Defensie die met kankerverwekkende chroom-6-verf hebben gewerkt, willen dezelfde financiële tegemoetkoming als lotgenoten in Tilburg.

  Letselschadespecialist Yme Drost heeft vandaag namens driehonderd cliënten een vordering aan het ministerie gestuurd. Daarin eist hij 7000 euro voor al het Defensiepersoneel dat in de loop van de tijd onvoldoende beschermd aan chroom-6 is blootgesteld, ongeacht de vraag of mensen daadwerkelijk ziek zijn geworden.

  Drosts eis sluit aan op een iets h…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Bas de Vries voor NOS
  zo. 3 feb. ’19

  Voetbal- en hockeywereld twijfelen over nut van selectie bij jonge kinderen

  Jonge voetballers en hockeyers hebben waarschijnlijk meer plezier in hun sport en ontwikkelen hun talenten beter als ze tot ongeveer hun twaalfde jaar allemaal evenveel aandacht krijgen. Vanuit die gedachte is voetbalbond KNVB begonnen met een onderzoek naar trainingen waarin ook niet-selectieteams de best mogelijke training krijgen.

  Hockeyclubs experimenteren al langer met deze nieuwe aanpak; sommige spelen ook competitiewedstrijden bij de jongste jeugd zonder selecties.

  In beide sporten gaat het…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Bas de Vries voor NOS
  za. 5 jan. ’19

  Gefilmde euthanasiewens steun in de rug voor alzheimerpatiënt

  Euthanasie bij patiënten met dementie komt de laatste jaren steeds vaker voor. In 2009 gebeurde het nauwelijks; twaalf artsen maakten er toen melding van. In 2017 - het laatste jaar waar volledige cijfers over beschikbaar zijn - was dat aantal meldingen al opgelopen tot 169.

  En toch is de procedure voor euthanasie bij mensen met alzheimer nog altijd complex. Zó complex dat meer artsen er volgens deskundigen voor terugdeinzen, sinds het Openbaar Ministerie besloot een reeks strafrechtelijke onderz…

 • Bas de Vries voor NOS
  vr. 21 dec. ’18

  Priester op non-actief vanwege 'grensoverschrijdend gedrag’

  De Rooms-Katholieke Kerk heeft onlangs een priester op non-actief gezet vanwege een melding van grensoverschrijdend gedrag ten opzichte van een meerderjarige.

  Dat antwoordt de kerk op vragen van de NOS. Vorige week al lieten de bisdommen weten dat sinds het onderzoek van de commissie-Deetman, eind 2011, één voorgenomen benoeming is geblokkeerd om dezelfde reden.

  De ontslagen priester "wordt begeleid", zegt een woordvoerder van de kerk. Of die begeleider een psycholoog is of iemand anders en hoe er…

 • Bas de Vries voor NOS
  za. 15 dec. ’18

  Priesteropleiding ontkomt niet meer aan nadrukkelijk bespreken seksueel misbruik

  "Een pijnlijke wond" en "absoluut niet mijn favoriete onderwerp". Zo noemt Lambert Hendriks de misbruikschandalen in de Rooms-Katholieke Kerk. Hij is rector van het grootseminarie Rolduc in Zuid-Limburg, een van de katholieke instellingen die aan de slag zijn gegaan met aanbevelingen van de commissie-Deetman om herhaling van seksueel misbruik en ongewenst gedrag te voorkomen. Priesters in wording praten op Rolduc tegenwoordig over seksueel overschrijdend gedrag en voor iedereen is er 'navorming'…

 • Bas de Vries voor NOS
  za. 15 dec. ’18

  Bisschop blokkeerde benoeming vanwege melding van seksueel misbruik

  De benoeming van een rooms-katholieke priester is recentelijk niet doorgegaan vanwege het risico van seksueel misbruik. Uit antecedentenonderzoek bleek dat er enkele decennia geleden tegen de priester een melding van seksueel overschrijdend gedrag was gedaan. Daarom zag de betrokken bisschop - de kerk wil niet zeggen om wie het ging - van de benoeming op een andere plek af.

  Het is één van de concrete uitkomsten van het preventiebeleid dat de Nederlandse bisdommen, ordes en congregaties na de vers…

versie master.ec7018d · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht