Follow your first journalist

Create a free Journa account

Search and follow 52.983 automatically recognized authors and receive the latest news of the journalists you follow in a convenient newsfeed and in your inbox. Want to know more?

Sign up with LinkedIn
Already have an account? Log in with Linkedin
Are you a journalist? Create a profile
By signing up you agree to the terms and conditions and the privacy policy.

Journalist

Anneke van Wolfswinkel

Published in Eindhovens Dagblad, BN DeStem, AD, Brabants Dagblad and de Gelderlander
Followers
1
Articles
83
Media
5

Highlighted

Oct 17 ’19

Schilderen met hindernissen, net als Robertson

Expositie In Zundert is een bijzondere expositie te zien die gewijd is aan Suze Robertson, tijdgenote van Van Gogh. Directeur Ron Dirven nodigde Marenne Welten uit om haar schilderijen te spiegelen aan die van Robertson.

Vanaf haar geschilderde zelfportret kijkt Suze Robertson, over haar schouder, ons vol zelfvertrouwen aan. We staan in een klein kabinet in het Van GoghHuis in Zundert, met rondom ons de portretten, allemaal van vrouwen, die Robertson schilderde.

Ron Dirven: ,,Suze…

Anneke van Wolfswinkel for Eindhovens Dagblad
Oct 02 ’18

Speeltuin voor animatie en games

Playgrounds strijkt weer neer in Eind-hoven. Animator en ontwerper Niels Hoebers kijkt er naar uit om inspiratie op te doen bij vakgenoten. ,,Ze spelen vaak een belangrijke rol bij succesvolle films."

In de studio van Niels Hoebers is alles klein. Er staan poppetjes, stoeltjes, flesjes: allemaal dingen, gevonden of gemaakt, die hij gebruikt voor zijn animatiefilms. ,,Ik noem mijzelf wel animator, maar voel me ook nog steeds ontwerper", zegt Hoebers. In 2010 studeerde hij af…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 83 total)