Journalist

Tara Lewis

Publiceerde in Metro, Vers Beton, nrc.nl, Erasmus Magazine, Joop, nrc.next, Nieuwe Revu en Vrouw magazine
Volgers
3
Artikelen
267
Media
9
Samengewerkt met

Uitgelicht

Tara Lewis voor nrc.nl
vr. 12 jan. ’18

SerVies

Eten van een bord, of drinken uit een kopje is eigenlijk net zo intiem als ademen, bedachten Iris de Kievith en Annemarie Piscaer. Dat maakt een glazuurlaag van fijnstof een mooie én laagdrempelige manier om het bewustzijn over luchtvervuiling te vergroten.

Dat we in Rotterdam vervuilde lucht inademen werd architect Iris de Kievith (46) pas echt duidelijk als ze terug kwam van vakantie. „Zodra we terugkwamen was ineens iedereen ziek of aan het hoesten. De laatste keer viel dat toevallig samen met…

Wij hebben dit artikel gevonden op:

Tara Lewis voor nrc.nl
vr. 12 jan. ’18

Er is een deltaplan voor het overtollige water in de stad

Wateroverlast Het regent vaker en harder, en de Rotterdamse capaciteit om het hemelwater af te voeren is beperkt. Het Deltaplan moet uitkomst bieden.

Venetië aan de Maas, zo noemt de VVD Rotterdam door de wateroverlast in de stad. Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota beloofde wethouder Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) met een overkoepelend plan te komen voor de wateroverlast. Daarin moet bestaand – maar tot op heden versnipperd – én nieuw beleid Rotterdam „toekomstproof” maken.

De grote lijnen…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 260 totaal)

 • Tara Lewis voor nrc.nl
  do. 15 okt. ’20

  Waar blijven toch al die nieuwe woningen in Rotterdam?

  Woningen Bouwen: het was dé verkiezingsbelofte waarmee de VVD als electorale winnaar uit de bus kwam in 2018. Er moeten niet alleen véél woningen komen, maar ook het goede soort.

  ‘Het was een zwarte piste, maar nu begint de planvoorraad zich langzaam te vullen”, zegt wethouder bouwen Bas Kurvers (VVD). Het gaat zelfs zo goed dat sinds de gemeente de poorten openzette voor ongevraagde marktinitiatieven, ze het aantal voorstellen niet kunnen bijbenen.

  Het college investeerde negen miljoen in nieuwe …

 • Tara Lewis voor nrc.nl
  do. 15 okt. ’20

  Divers

  De Rotterdame culturele sector moet diverser. En inclusiever. Gaapt u al? Het gemekker om inclusiviteit en diversiteit verveelt mij in ieder geval al jaren. Ik ben weleens naar bijeenkomsten geweest waarin hevig werd gedebatteerd over het thema. Ik laat me graag overtuigen door een goed verhaal. Zo was ik ooit naar een debat over Zwarte Piet, een onderwerp waarin ik me voor die tijd eigenlijk niet had verdiept en, eerlijk is eerlijk, niet uitgesproken tegen was. De intens treurige Pegida-aanhang…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Tara Lewis voor Erasmus Magazine
  ma. 5 okt. ’20

  ‘Ik beschouwde mezelf als een kritisch denker, maar het is moeilijker dan het lijkt’

  Hoewel je kritisch-denken-vaardigheden kunt aanleren, is het heel moeilijk om deze vaardigheden zodanig te trainen dat je deze op nieuwe situaties kunt toepassen, ontdekte Lara van Peppen.

  Lara van Peppen promoveerde vorige week op het proefschrift ‘Fostering Critical Thinking: Generative processing strategies to learn to avoid bias in reasoning’. Ze onderzocht hoe je kritisch denken in het hoger onderwijs het beste kunt bevorderen. ‘Het is in bepaalde situaties belangrijk dat je je intuïtieve re…

 • Tara Lewis voor nrc.nl
  do. 1 okt. ’20

  Kroeg

  Ik houd van de kroeg. Hoe vaak ik me ook voorneem om minder te drinken, als ik eenmaal aan de bar sta, met een fluitje ter hand, met jan en alleman slap ouwehoerend, dan klikt er iets op zijn plek. Een onweerstaanbaar gevoel dat ik precies ben waar ik zijn moet. Onlangs deed onze burgemeester, niet voor het eerst, een beetje minnetjes over de horeca. Wie vasthield aan het verdienmodel van veel bier verkopen op vierkante meters, hoorde bij de verliezers. Ik vraag me op zulke momenten af of Abouta…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Tara Lewis voor Erasmus Magazine
  do. 24 sep. ’20

  Thuisfeestjes in Kralingen: ‘Het is hier al maanden bal’

  Het door de politie opgebroken feest in een studentenhuis aan de Oostzeedijk Beneden was geen incident, zeggen Kralingers. “Je hebt mensen die gewoon van huisfeest naar huisfeest gaan.”

  Zaterdag bekogelden de aanwezigen in een studentenhuis in Kralingen de politie, toen die een huisfeest probeerde te beëindigen. Het is niet het enige incident in de wijk, zeggen bewoners. Hoe gaat het met het stadsdeel, waar van oudsher de grootste concentratie studenten woont, nu de besmettingen onder studenten o…

 • Tara Lewis voor nrc.nl
  do. 17 sep. ’20

  Potsierlijk

  ‘Ik vind het wel kicken”, dacht ik de eerste keer dat ik voor het Depot stond en – hoe kan het ook anders – een selfie maakte. Bijna iedereen is onder de indruk van het gebouw. De wauw-factor is hoog. Gelukkig zijn er mensen die populariteit niet als geruststellend ervaren. Zo vond een bevriende architect het Depot een misdaad tegen de menselijkheid. Dat vond ik aanvankelijk vooral grappig, maar het was ook aanleiding om het Depot beter te bekijken, met andere ogen.

  Wat opviel is hoezeer het opva…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Tara Lewis voor Erasmus Magazine
  wo. 9 sep. ’20

  Noah van Dongen schreef onbetaald zijn proefschrift: ‘Mijn aanpak strookte niet met de gevestigde orde’

  De waardering van kunst is helemaal niet alleen sociaal en cultureel bepaald, blijkt uit onderzoek van Noah van Dongen. “Als je het licht-donkercontrast in een schilderij verhoogt, wordt dat schilderij opvallend meer gewaardeerd.”

  Waarom vinden mensen sommige kunst mooi en andere niet? Noah van Dongen promoveerde afgelopen vrijdag op die vraag, met zijn proefschrift Onderzoek naar kunstwaardering: een interdisciplinaire aanpak.

  Waar heb je onderzoek naar gedaan?

  “Ik heb onderzoek naar kunstwaarderi…

 • Tara Lewis voor nrc.nl
  do. 3 sep. ’20

  Zwaan

  Omdat ik er een heerlijk walgelijk zelfvoldaan gevoel aan overhoud, ren ik tegenwoordig drie ochtenden in de week tien kilometer. Onderweg zijn er dan mannen op schepen die naar me zwaaien en hun duim omhoog steken. Of mannen die papier prikken en hardop onder de indruk zijn als ik ruim een uur later badend van het zweet terugkom op de Coolhaven.

  Of ik dan ook train voor de marathon, vragen mensen geregeld. ‘Absoluut niet, ik haat mensen’, is het korte antwoord. Daarnaast is het vooral een hardne…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Tara Lewis voor Erasmus Magazine
  do. 3 sep. ’20

  ESN Tuesdays: ‘Waar ga je anders heen op dinsdag?’

  Van salsadansen tot schaatsen of beleggen, op de EUR is voor zo’n beetje alles wel een vereniging. Erasmus Magazine struint de diverse clubs af om te kijken: wat borrelt er? De rubriek trapt af bij ESN Tuesdays, de wekelijkse borrel van de vereniging voor internationale studenten.

  “ID’s alsjeblieft dames.” Even later. “Ah, Italië!” Het meisje glimlacht naar de portier zonder iets terug te zeggen. Rond half negen staat er al een rij voor de deur van Café de Beurs, waar de eerste ESN Tuesdays van h…

 • Tara Lewis voor Erasmus Magazine
  do. 13 aug. ’20

  NSR: De juiste verhouding tussen bier en bijbel

  De Eurekaweek is normaal dé plek om studentenverenigingen af te struinen, om te kijken waar het mogelijk klikt. Met een streep door de avondactiviteiten én alcohol is het alleen nog lastig kiezen. Bij EM wordt daarom elke dag deze week een van de vijf grootste verenigingen uitgelicht, van groot naar klein.

  Vijf voorzitters (preses, of president bij RSC/RSVV) en vijf alumni vertellen wat hun vereniging uniek maakt en wat hun ervaringen bij de andere clubs zijn. Vandaag NSR, waar drankmisbruik lief…

versie master.56c1158 · production modus · 13 dagen geleden uitgebracht