Journalist
Tara Lewis
Highlighted
SerVies
Eten van een bord, of drinken uit een kopje is eigenlijk net zo intiem als ademen, bedachten Iris de Kievith en Annemarie Piscaer. Dat maakt een glazuurlaag van fijnstof een mooie én laagdrempelige manier om het bewustzijn over luchtvervuiling te vergroten.
Dat we in Rotterdam vervuilde lucht inademen werd architect Iris de Kievith (46) pas echt duidelijk als ze terug kwam van vakantie. „Zodra we terugkwamen was ineens iedereen ziek of aan het hoesten. De laatste keer viel dat toevallig samen met…
We found this article at:
Er is een deltaplan voor het overtollige water in de stad
Wateroverlast Het regent vaker en harder, en de Rotterdamse capaciteit om het hemelwater af te voeren is beperkt. Het Deltaplan moet uitkomst bieden.
Venetië aan de Maas, zo noemt de VVD Rotterdam door de wateroverlast in de stad. Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota beloofde wethouder Eerdmans (Leefbaar Rotterdam) met een overkoepelend plan te komen voor de wateroverlast. Daarin moet bestaand – maar tot op heden versnipperd – én nieuw beleid Rotterdam „toekomstproof” maken.
De grote lijnen…
We found this article at:
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
75 articles (from 303 total)
- Tara Lewis for nrc.nlMay 25 ’22
Column | Maximaal ervaren
Column Rotterdam
„Je kunt hem ook even bij ons laten.” Ik overweeg het genereuze aanbod van de bevriende barvrouw die ik zojuist ben tegengekomen op het Dakpark. Mijn blik glijdt van mijn slapende baby naar hun pakjes sigaretten, de koeltas met Duvel-bier en de pompende speaker. „Nee, ik loop wel even om.” Dat is in dit geval best een eindje: het Dakpark af en langs een halve kilometer winkelplezier van het kaliber ‘PlatteTV’.
Veel sneller was de trap halverwege geweest, hop even naar de grootgrut…
We found this article at:
- Tara Lewis for nrc.nlMay 12 ’22
Column | Ben ik dan nu eindelijk wakker, vroeg ik me af. Vast niet
Ik ben een beetje ouderwets. Zo snapte ik lange tijd niet waarom mensen het tegenwoordig in steeds groter wordende getalen nodig vinden de transitie van man naar vrouw, of andersom te maken. En alhoewel ik het prima vond dat sommigen hun genderidentiteit aan de wilgen hingen, leken alle gevoeligheden daaromtrent, zoals de nieuwe aanspreekvormen en genderneutrale toiletten, nodeloos ingewikkeld. Ik zei het meestal niet hardop, maar diep van binnen vond ik het onderwerp eigenlijk aanvoelen als ‘ge…
We found this article at:
- Tara Lewis for Erasmus MagazineMay 06 ’22
Hoe een Bollywood-kaskraker leidde tot toerisme in IJsland
Apoorva Nanjangud promoveerde op haar onderzoek naar Bollywood-toerisme. ‘Mediatoerisme lijkt misschien oppervlakkig, maar je moet het niet onderschatten. Wanneer mensen minder reizen, willen ze steeds meer een diepere betekenis aan hun reizen geven.’
Hoe een dansscène in een Bollywood-kaskraker leidde tot een toename van Indiase toeristen naar IJsland. Apoorva Nanjangud schreef haar proefschrift over mediatoerisme en Bollywood: Finding Bollywood. Comparative Analysis of Bollywood Tourism in a Tr…
We found this article at:
- Tara Lewis for nrc.nlApr 28 ’22
Column | Janken bij Jinek
Column Rotterdam
Ik houd wel van een sappig nieuwtje. En als het dan ook nog over seks en politici gaat, spitsen mijn oren zich gretig. Dus als ik, net voordat de gemeenteraadsvergadering begint, iets hoor over onthullingen uit de Volkskrant betreffende een voormalige fractievoorzitter van de Rotterdamse D66, die zich vier jaar geleden ernstig heeft misdragen op een diner, klik ik popelend het laatste nieuws aan. ‘Lengte van lul’ zie ik als tussenkop in het AD-artikel. Dat belooft wat!
Het stuk vo…
We found this article at:
- Tara Lewis for nrc.nlApr 14 ’22
Column | In de West-Kruiskade dreigt eenheidsworst
Column Rotterdam
De West-Kruiskade is een uniek stukje stad. Nergens in Rotterdam (of in Nederland) vind je zo’n uitgebreid assortiment aan pruiken, broodjes pom en kippenklauwen (als in: de voet van de kip, inclusief nageltjes en alles). Vrij lang bleef alles hier hetzelfde, maar ook deze straat ontkwam niet aan verandering.
Zo opende ‘hippe’ horeca, als Soi 3, Holy Smoke en Marseille. Toffe etablissementen die verrassend goed bij de ‘Kade’ bleken te passen. En het was even wennen dat discotheek …
We found this article at:
- Tara Lewis for Erasmus MagazineMar 28 ’22
‘Ondanks de forse groei in online boodschappen verdient nog niemand geld’
Hoe kunnen vrachtwagens die boodschappen bezorgen efficiënter worden en hoe kunnen thuisbezorgdiensten winstgevend zijn? Joydeep Paul beantwoordt deze vragen in zijn proefschrift ‘Online Grocery Operations in Omni-channel Retailing – Opportunities and Challenges’.
Gefeliciteerd met je doctoraat! Hoe heb je het gevierd?
“We zijn met de commissieleden en vrienden gaan eten bij 91 Spices, een Indiaas restaurant bij Blaak. Helaas konden mijn ouders er niet bij zijn. Ik had mijn verdediging al uitgeste…
- Tara Lewis for Erasmus MagazineFeb 16 ’22
‘Naast de Covid-19-pandemie is er eigenlijk al jaren een obesitaspandemie gaande’
Vrouwen die angst of stress hebben tijdens de zwangerschap hebben meer kans op een kind met overgewicht, ontdekte Florianne Vehmeijer tijdens haar promotieonderzoek. “Als je weet hoe het komt dat kinderen die aandoeningen hebben, zou je dat in de toekomst misschien kunnen voorkomen.”
Waar gaat je proefschrift over?
“Ik heb met vragenlijsten onderzoek gedaan naar verschillende soorten stress bij zwangere vrouwen en door het stresshormoon cortisol in het haar te meten, naar stress bij kinderen. Verv…
- Tara Lewis for JoopFeb 10 ’22
Ik ga als aanrander altijd vrijuit, want vrouw
“Nee is geloof ik een woord dat je niet begrijpt.” Dat is zo’n beetje de beste samenvatting die je kunt maken van mijn houding jegens mannen. Dus terwijl de koppen blijven rollen in Hilversum (en omstreken) vraag ik me af wanneer het tijd wordt dat de vrouwen, en daarmee ook ik, aan de beurt zijn.
Sinds de allereerste #metoo-berichten op sociale media verschenen ben ik met een steekproef begonnen. Ik vraag aan willekeurige mannen of ze ooit zijn aangerand door een vrouw. “Nee!”, is het standaard,…
We found this article at:
- Tara Lewis for JoopDec 23 ’21
Mijn baby leerde me hoe je met frustratie moet omgaan
Tijdens vorige barre tijden was een bezoek aan de grootgrutter een van mijn dagelijkse lichtpuntjes. Met een baby van vier maanden is het eerder de kunst om zo snel mogelijk alles bij elkaar te grissen en weer buiten te zijn voor hij, ontstemd over de harde muziek en/of fel tl-licht, begint te huilen. Gelukkig heb ik vandaag slechts drie items nodig, maar omdat ze vanuit duivelse consumeeroverwegingen iedere keer weer de indeling veranderen, moet ik een extra rondje lopen voor het bakpapier. Ald…
We found this article at:
- Tara Lewis for Erasmus MagazineJun 30 ’21
Waarom medewerkers van multinationals wel willen verduurzamen, maar het vaak toch niet lukt
Thijs Geradts promoveerde vorige week op de vraag hoe bedrijven verduurzamen. “Als duurzaamheid afhangt van mensen die de regels breken en emoties moeten aanwenden om iets intern voor elkaar te krijgen, laat dat in de kern zien dat het systeem niet functioneert.”
Bij grote bedrijven gaan medewerkers wel aan de slag met duurzame innovatie, maar hun omgeving werkt vaak niet mee. De million dollar question volgens Thijs Geradts is: hoe los je dat op? Hij promoveerde vorige week met het proefschrift …