Journalist

Steffi Weber

Published in nrc.next, nrc.nl, Het Parool, Brabants Dagblad, BN DeStem, NewScientist, Nieuwe Revu and other media
Followers
2
Articles
102
Media
8

Highlighted

Steffi Weber for ander medium
Jan 26 ’18

Ik ging mee op tour door Siberië met de Nederlands-Duitse band SUiT

Daar zat ik ineens met een colafles vol bier in een grijze Sovjetflat ergens bij de grens met Kazachstan op een aftandse bank bedoeld voor prostituees en buitenechtelijke escapades gerookte makreel te eten.

Steffi Weber for nrc.nl
May 27 ’17

‘Je was cool als je alle prijsjes uit je hoofd wist’

De eerste baan Als puber werkte schrijfster Marion Pauw (43) in de Bart Smit. Ze faalde jammerlijk en werd ontslagen. Een wijze les.

‘Ha! Fantástisch, dit!” Schrijfster Marion Pauw wijst naar de poppenafdeling van speelgoedwinkel Intertoys. „Een Barbie met een hond die poept als je op zijn staart drukt. Dan wil je toch spontaan Barbie-ontwerpster worden? De hele dag bizarre dingen verzinnen.” Pauw, die in 2012 doorbrak met de thriller Daglicht, werkte van haar vijftiende tot haar zestiende in de …

Steffi Weber for nrc.nl
Apr 14 ’17

‘Tot een uur of twaalf stond je in je eentje te boenen en te schrobben’

De eerste baan Historicus en schrijver Geerten Waling (30) werkte naast zijn studie geschiedenis als kokshulp in een eetcafé.

‘Die geur, ruik je dat?” Waling steekt zijn neus in de lucht. Bier van de tap, frietlucht uit de keuken en de onbepaalde duffe geur van een Amsterdamse bruine kroeg. „Die geur is nog precies hetzelfde als toen”, zegt Waling. Er is sowieso weinig veranderd in eetcafé Rosereijn, sinds hij er twaalf jaar geleden op een koude februaridag voor het eerst binnenliep. „Ik woonde n…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 102 total)