Journalist

Sarah Van Genechten

Published in VRT
Followers
1
Articles
189
Media
1
Collaborated with

Highlighted

Dec 19 ’20

1 jaar corona: bekijk op onze interactieve kaart hoe de wereld omging met "het nieuwe longvirus uit China"

In december 2019 doken de eerste besmettingen met het coronavirus op in de Chinese stad Wuhan, al bleef dat nieuws toen nog onder de radar. Het virus, dat COVID-19 veroorzaakt, verspreidde zich daarna snel over de hele wereld. Ontdek op onze interactieve kaart hoe de verschillende landen het afgelopen jaar omgegaan zijn met het virus. Welke landen zijn het zwaarste getroffen? En wie zijn de primussen van de klas?

Hoe gingen de verschillende landen het afgelopen jaar om met het coronavirus? Klik d…

Nov 22 ’20

Het land dat nooit in lockdown ging, gaat dan toch overstag: ook Zweden neemt nu strengere maatregelen

Zweden heeft nu toch strengere coronamaatregelen genomen. Vanaf maandag geldt een verbod op de verkoop van alcohol na 22 uur en mag je in de publieke ruimte met maximum acht mensen tegelijk samenkomen. "Zweden heeft het idee van groepsimmuniteit moeten opgeven, dat is een belangrijk element geweest in de ommezwaai."

Zweden vaart sinds het begin van de corona-epidemie in Europa zijn eigen koers. Het land ging nooit in lockdown, maar presenteerde zijn inwoners in plaats daarvan een pakket aanbeveli…

Wat zijn de 5 hete hangijzers die de Amerikaanse presidentsverkiezingen zullen bepalen? 10 Amerikanen aan het woord

Het is bijna zover: over minder dan tien dagen trekken de Amerikanen naar de stembus en kiezen ze hun president voor de komende vier jaar. Maar waar liggen de Amerikanen echt van wakker? Ontdek hier de vijf hete hangijzers die de verkiezingen in 2020 zullen bepalen en maak kennis met tien Amerikanen die vertellen waarom zij voor Donald Trump of Joe Biden zullen stemmen. De toekomst van de Verenigde Staten ligt in hun handen.

Klik hieronder op de thema's voor meer uitleg.

economie en jobs

buitenland…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 189 total)