Journalist

Sanne Bode

Published in Duurzaam Bedrijfsleven and De Telegraaf
Followers
3
Articles
97
Media
2

Highlighted

Sanne Bode for Duurzaam Bedrijfsleven
Jul 31 ’20

PLUS-ondernemer: Duurzaamheid reikt verder dan het supermarktschap

Al zes jaar op rij is PLUS de meest verantwoorde supermarkt van Nederland. Wat is daarvan het geheim? Volgens supermarktondernemer Adriaan Verheul uit Benthuizen reikt duurzaamheid verder dan een verantwoord product verkopen: “We opereren lokaal en zijn continu bezig met wat het beste is voor onze supermarkt én de lokale omgeving.”

Adriaan Verheul is supermarktondernemer bij PLUS in het Zuid-Hollandse dorp Benthuizen. In 1925 startte zijn overgrootmoeder een kleine levensmiddelenwinkel in het dor…

Sanne Bode for Duurzaam Bedrijfsleven
Jul 04 ’19

Impact maken op grote schaal met insecteneiwit

Insectenbedrijf Protix opende in juni een nieuwe productiefaciliteit in Bergen op Zoom waar de zwarte soldatenvlieg op grote schaal wordt gekweekt en verwerkt tot eiwitten en vetten voor diervoeding. Volgens CEO Kees Aarts zijn de insecten het ingrediënt van de toekomst en kunnen ze het voedselsysteem weer in balans brengen met de natuur. “Door nieuwe grondstoffen en technologieën, kunnen we meer produceren met minder druk op het land, water en energie.”

Protix is opgericht in 2009 met als doel b…

Sanne Bode for De Telegraaf
Sep 02 ’17

Gevleugelde topsporters — Duiven

Een duif is een duif? Wie zich erin verdiept, belandt in een wereld waar vogels Magic Woman Superkweekster heten. Soms worden ze voor een kwart miljoen verkocht om daarna nooit meer te vliegen. VRIJ bij de duivenmelkers van wie Nederland er zo’n 24.000 telt.

Vincent Bonnes (47) kijkt naar de lucht terwijl in de verte een van zijn lievelingen komt aangevlogen: „Kom maar! Kom maar!” De duivenmelker volgt de vogel geconcentreerd om te zien wat hij gaat doen. „Soms vliegen ze nog een paar ererondjes …

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

74 articles (from 96 total)