Journalist

Sam de Voogt

Publiceerde in nrc.nl, BNR en nrc.next
Volgers
8
Artikelen
1353
Media
4
Samengewerkt met

Uitgelicht

Sam de Voogt voor nrc.nl
wo. 11 okt. ’17

Zeventien vragen over de hausse op de huizenmarkt

Sinds 2013 stijgen de gemiddelde huizenprijzen en de enorme vraag op de huizenmarkt overschaduwt inmiddels het aanbod. Hoe kan dat? Moeten we vrezen voor een nieuwe zeepbel? In dit vragenstuk hebben we alles wat je wilt weten over de koopwoningmarkt op een rijtje gezet.

Sam de Voogt voor nrc.nl
vr. 23 jun. ’17

Klauteren voor gevorderden

Er staat een soort halfpipe in de achtertuin van de Rotterdamse sportschool De Bunk’r. Niet om op te skaten; er staat maar één helft. Wie zich hier met skateboard vanaf stort, belandt met zijn neus in het gras. Nee, deze ruim vier meter hoge halfpipe, ook wel de warped wall genoemd, staat er om op te klimmen. Korte aanloop, snelle korte passen, en dan is het de bedoeling dat de zwaartekracht wordt getart.

De warped wall is een van bekendste obstakels van Ninja Warrior, een programma dat dit voorj…

Sam de Voogt voor nrc.nl
ma. 5 jun. ’17

Heldeneten

With great power comes great responsibility. U kent deze quote wellicht niet, maar hij is wereldberoemd omdat hij wordt uitgesproken door Ben Parker, oom van Peter Parker, alias Spider-Man. Van de populaire Marvelstrip verschijnt begin juli de zesde grote speelfilm. Parker probeert zijn neef mee te geven dat hoewel hij nu superkrachten bezit, hij ze alleen op een verantwoordelijke manier moet gebruiken.

Menno de Koning interpreteert de uitspraak anders. De Koning kent u misschien nog wel als die …

Sam de Voogt, Daan Kool voor nrc.nl
wo. 3 mei ’17

Niet eerder was Israël zo fel tegen buitenlandse pers

Correspondent uitgezet Dat Israël een journalist het land uitzet is uitzonderlijk. Maar de onverdraagzaamheid van het land voor kritiek neemt al jaren toe.

Twee of drie keer. Zo vaak is het in de laatste zeventien jaar voorgekomen dat Israël dreigde een journalist het land uit te zetten, zegt directeur Glenys Sugarman van de Foreign Press Association (FPA) in Israël. Waarom Derk Walters, correspondent van NRC in Israël, per 1 juli moet vertrekken is haar een raadsel. „Ik kan het niet verklaren. H…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 1.353 totaal)

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  vr. 31 jul. ’20

  Aardbeicrumble

  Een kinderkookboek zou niet compleet zijn zonder toch wat recepten voor lekkernijen. En die staan er ook wel in: chocolate chip cookies, bananenbrood met blauwe bessen, en deze aardbeicrumble. Het is verder een heel simpel recept, maar dat is niet erg. Zo is de taart extra snel klaar en kan-ie opgegeten worden!

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontkroon de aardbeien en halveer ze. Leg ze in een kleine ovenschotel met het citroensap en een lepel suiker. Snijd de boter in blokjes en mix met de bl…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  do. 30 jul. ’20

  Starters op woningmarkt profiteren van coronacrisis, zolang het duurt

  Woningmarkt Sinds de corona-uitbraak hebben meer starters een huis kunnen kopen. Een tijdelijke opleving of een blijvende verandering?

  Al een paar jaar liep Peter Groenland (33) rond met het idee zijn eerste huis te kopen. Maar als single, werkzaam in de IT-sales, achtte hij zichzelf kansloos op een markt „waar structureel 10 tot 15 procent wordt overboden”.

  Tot hij in maart een flinke bonus van zijn werk kreeg. Plots leek een gerenoveerd appartement in het Haagse Regentessekwartier binnen handber…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  do. 30 jul. ’20

  Thuiskok Oyakodon

  Ik weet niet of het ligt aan het toenemende aantal Japanse kookboeken dat in huis ligt, maar feit is wel dat mijn vriendin en ik steeds vaker Japanse gerechten bereiden en eten. Wellicht dat het ook iets van doen heeft met de Aziatische supermarkt vlakbij, waardoor veel voorheen onvindbare ingrediënten nu makkelijk te halen zijn. Omdat in dit gerecht zowel kip als ei zit, heet het oyako, Japans voor ‘moeder (of ouder) en kind’.

  Meng de bouillon, de mirin, de sojasaus en de suiker in een kom. Snij…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 27 jul. ’20

  Huisbezoek

  Er was eens een groot huis op de Granaatappelstraat. Daar woonden heel veel verschillende mensen in hun eigen appartement. Op een dag gingen ze allemaal koken. Koken zoals ze dat van huis uit ooit werd geleerd. En daarna gingen ze het samen opeten, aan een grote tafel in de tuin. Wat zal er allemaal op tafel gezet zijn?

  Ziehier de strekking van Een huis vol lekkers, een kookboek van de Italiaans-Australische Felicita Sala. Sala is illustrator, wat verklaart waarom dit meer een schitterend plaatje…

 • ma. 20 jul. ’20

  Hoe taxaties de prijzen op de woningmarkt opdrijven

  huizenprijzen Woningtaxaties komen opvallend vaak precies op of boven de koopprijs uit en dat is een gevaar voor de hele economie. Critici spreken van een ‘pervers’ taxatiesysteem.

  Laat drie taxateurs naar hetzelfde pand kijken en ze komen met drie verschillende prijskaartjes terug. Het overkwam de eigenaar van een achttiende-eeuwse woonboerderij in Zuid-Limburg die dit rijksmonument liet taxeren.

  De eerste makelaar kwam in september 2019 langs. Ter voorbereiding op de taxatie van de woning van 68…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  vr. 17 jul. ’20

  Groene asperges

  Helaas is het aspergeseizoen alweer voorbij, maar gelukkig liggen er tegenwoordig het hele jaar door groene asperges in de supermarkten. Daar kun je alles mee doen, ik heb ze gestoomd, gekookt, gegrild op de barbecue. Nu gaan we ze roerbakken, met geroosterde cashewnoten en een fijne gember-sojasaus.

  Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en roerbak een tot twee minuten tot ze geroosterd zijn. Schep ze op een bord bekleed met keukenpapier. Voeg de rest …

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  di. 14 jul. ’20

  Krokante bloemkool

  Bloemkool, heb ik u al eens eerder verteld, was vroeger nou niet mijn meest geliefde groente. Gefrituurd heb ik hem echter nog nooit gegeten, dus dat gaan we vandaag proberen.

  Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Wentel elk bloemkoolroosje door het maïszetmeel, voeg toe aan een grote kom met daarin het losgeklopte ei (of de gepureerde zijdentofu) en spatel voorzichtig door, tot elk bloemkoolroosje is bedekt. Wentel de bloemkool opnieuw door het maïszetmeel en klop overtollig zetmeel eraf. Schenk…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 13 jul. ’20

  Een zeecontainer als tijdelijke woning? Die tijd is voorbij

  Woningmarkt In Eindhoven, vlak bij de universiteit, staan nu houten studio’s om tijdelijk in te wonen. Ze zijn voor ‘spoedzoekers’, zoals Rik Schoonenberg die eerst dakloos was. Voor commerciële verhuurders zijn tijdelijke woningen echter niet interessant.

  Het is dat student elektrotechniek Mark Wolvers (20) het complex naast hem opgebouwd heeft zien worden. Hij woonde al in een tijdelijke woning in Eindhoven toen de woonstudio’s „als een blokkendoos” op elkaar gestapeld werden. „Anders had ik ni…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 13 jul. ’20

  Ontdekkingsreis

  Bijna een jaar geleden begon collega Hassnae haar rubriek met de vraag: „Zullen we weer eens naar de Chinees gaan?” Wat kan zo’n eenvoudige vraag uiteenlopende betekenissen hebben. Hassnae doelde op gestoomde coquilles, pittige garnalen en eend met citroen bij een echt Chinees restaurant met Kantonese of Sichuanese keuken. Als wij vroeger naar de Chinees gingen, haalden we saté met pindasaus, babi pangang en grote bakken nasi en bami met kroepoek bij het Chin. Ind. Spec. Rest. genaamd China Pala…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  do. 9 jul. ’20

  Aanbod huizen sinds coronacrisis gestegen

  Woningmarkt Eind juni stonden meer huizen te koop dan eind maart, blijkt uit cijfers van de NVM. Dat zou een voorbode zijn van een omslag op de huizenmarkt.

  Het voorbije kwartaal is het aantal te koop staande woningen met bijna 3.500 stuks toegenomen. Uit de jongste cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat, ten opzichte van de eerste drie maanden van dit jaar, het huizenaanbod sinds het begin van de coronacrisis met ruim 11 procent is gestegen, naar 33.500.

  Het is een opvallende ontwikkeling…

versie scrape-articles-with-no-author.64a13e0 · production modus · 19 uur geleden uitgebracht