Journalist

Sam de Voogt

Publiceerde in nrc.nl, BNR, NRC Handelsblad en nrc.next
Volgers
7
Artikelen
1158
Media
4
Samengewerkt met

Uitgelicht

Sam de Voogt voor nrc.nl
wo. 11 okt. ’17

Zeventien vragen over de hausse op de huizenmarkt

Sinds 2013 stijgen de gemiddelde huizenprijzen en de enorme vraag op de huizenmarkt overschaduwt inmiddels het aanbod. Hoe kan dat? Moeten we vrezen voor een nieuwe zeepbel? In dit vragenstuk hebben we alles wat je wilt weten over de koopwoningmarkt op een rijtje gezet.

Sam de Voogt voor NRC Handelsblad
vr. 23 jun. ’17

Klauteren voor gevorderden

Er staat een soort halfpipe in de achtertuin van de Rotterdamse sportschool De Bunk’r. Niet om op te skaten; er staat maar één helft. Wie zich hier met skateboard vanaf stort, belandt met zijn neus in het gras. Nee, deze ruim vier meter hoge halfpipe, ook wel de warped wall genoemd, staat er om op te klimmen. Korte aanloop, snelle korte passen, en dan is het de bedoeling dat de zwaartekracht wordt getart.

De warped wall is een van bekendste obstakels van Ninja Warrior, een programma dat dit voorj…

Sam de Voogt voor nrc.nl
ma. 5 jun. ’17

Heldeneten

With great power comes great responsibility. U kent deze quote wellicht niet, maar hij is wereldberoemd omdat hij wordt uitgesproken door Ben Parker, oom van Peter Parker, alias Spider-Man. Van de populaire Marvelstrip verschijnt begin juli de zesde grote speelfilm. Parker probeert zijn neef mee te geven dat hoewel hij nu superkrachten bezit, hij ze alleen op een verantwoordelijke manier moet gebruiken.

Menno de Koning interpreteert de uitspraak anders. De Koning kent u misschien nog wel als die …

Sam de Voogt, Daan Kool voor nrc.nl
wo. 3 mei ’17

Niet eerder was Israël zo fel tegen buitenlandse pers

Correspondent uitgezet Dat Israël een journalist het land uitzet is uitzonderlijk. Maar de onverdraagzaamheid van het land voor kritiek neemt al jaren toe.

Twee of drie keer. Zo vaak is het in de laatste zeventien jaar voorgekomen dat Israël dreigde een journalist het land uit te zetten, zegt directeur Glenys Sugarman van de Foreign Press Association (FPA) in Israël. Waarom Derk Walters, correspondent van NRC in Israël, per 1 juli moet vertrekken is haar een raadsel. „Ik kan het niet verklaren. H…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 1.158 totaal)

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 17 jun. ’19

  Thuiskok. Tussenstop

  De eerste keer dat ik voet zette in Azië was onderweg naar Australië. De tussenstop was in Kuala Lumpur en mijn reisgenoten en ik besloten in een paar dagen de stad te zien. Dat idee was niet alleen ingegeven door de goede verhalen die we hadden gehoord over de hoofdstad van Maleisië, maar ook omdat we niet in het vliegtuig wilden zitten tijdens de halve finale van het WK voetbal. Ergens in een lokaal Holland Huis zagen we midden in de nacht Nederland met 3-2 winnen van Uruguay.

  Wat ik me naast h…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  vr. 7 jun. ’19

  Chocoladedessert kriek

  In dit gerecht zitten twee bieren verwerkt. De stout (kies bijvoorbeeld een Kompaan Bloedbroeder) gaat door de chocolade, room en olijfolie heen, terwijl je de cranberry’s die als garnering dienen, kookt in de kriek – bijvoorbeeld een Boon Kriek.

  Verwarm eerst alle ingrediënten voor de cranberry’s in een kleine steelpan op laag vuur tot het kookpunt. Roer goed en laat de cranberry’s nog 4-6 minuten zachtjes koken, tot bijna alle vloeistof is verdampt. Laat ze afkoelen. Smelt de chocolade in de ma…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  do. 6 jun. ’19

  Baba ganoush met bockbier

  Lang kende ik baba ganoush als die variatie op hummus die ook uit een plastic bakje kwam, maar inmiddels weet ik dat het een heerlijke dip is die je het beste zelf kunt maken. Voeg er hier bockbier aan toe. Schroei de aubergines rechtstreeks in de gasvlam zodat ze zwartgeblakerd worden, waarbij je ze regelmatig keert. Of verhit de ovengrill op de hoogste stand, leg een flink vel aluminiumfolie op een bakplaat en schuif deze boven in de oven. Prik de aubergines rondom in met een vork en gril ze t…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  wo. 5 jun. ’19

  Asperges hollandaisesaus

  Het aspergeseizoen is nog niet afgelopen en deze hollandaisesaus smaakt heerlijk. Wees wel voorzichtig als u er voor de tweede keer een scheutje saison bij schenkt – de saus wordt al snel te dun! Verwarm een kleine steelpan op hoog vuur en voeg de azijn, de tijm, citroenschilletjes en peperkorrels toe en breng het aan de kook. Neem de pan direct van het vuur en laat de azijn tien minuten trekken. Smelt in een ovenbestendige steelpan de boter op laag vuur terwijl je de uiteinden van de asperges a…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  di. 4 jun. ’19

  Sardines met witbier

  Dit is een perfect recept voor op de barbecue. Kies als bijpassend bier bijvoorbeeld Hooglander Wit (uit Nederland) of Chimay Wit uit België.

  Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Doe alle ingrediënten voor de vinaigrette in een glazen potje, sluit en schud het krachtig. Snijd de helft van de citroen in dunne schijfjes en leg ze in een braadslee. Wrijf de sardines in met boter. Bestrooi de kant van het vel met zout en de kant van het vlees met peper. Leg ze met het vel omhoog op de schijfjes …

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 3 jun. ’19

  Thuiskok. Bierexpert

  Thuis hebben wij een vaste rolverdeling bij het kerstdiner: mijn moeder en ik koken het diner, mijn vader zorgt als sommelier voor bijpassende wijnen. Tot een paar jaar geleden mijn zusje verkondigde dat ze bier mee had genomen, speciaal om te paren met een gerecht.

  Nu moet u weten: mijn zusje weet ongelooflijk veel van bier. Dankzij een carrière die begon als barvrouw bij het befaamde Amsterdamse biercafé In de Wildeman, een paar jaar werk bij een Nederlandse biergroothandel en een aantal jaar e…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  vr. 31 mei ’19

  NRC checkt: ‘Bouwkosten in Nederland zijn gemiddeld’

  Dat schreven media als het AD en Cobouw op basis van onderzoek van Arcadis.

  De aanleiding

  Stijgende bouwkosten veroorzaken problemen op de Nederlandse woningmarkt: huizenprijzen stijgen erdoor, projecten komen soms niet van de grond. Maar in vergelijking met andere landen vallen de bouwkosten in Nederland wel mee, meldden onder meer het AD en vakblad Cobouw begin mei. Bouwkosten in Nederland zijn gemiddeld, schrijven ze op basis van een onderzoek van adviesbureau Arcadis. Dat gaan we checken.

  Waar …

 • wo. 29 mei ’19

  Verhuurders maken misbruik van krapte in vrije sector

  Huurwoningen Verhuurders in de vrije sector maken misbruik van de krappe situatie op de woningmarkt: aan onderhoud doen ze weinig en ze berekenen te hoge servicekosten.

  Op de krappe woningmarkt zien steeds meer mensen – ook met lagere inkomens – zich gedwongen te huren in de vrije sector, waar minder rechtsbescherming is dan in de sociale huur. Verhuurders maken misbruik van die situatie: aan onderhoud doen ze weinig en ze berekenen te hoge servicekosten.

  Dat zeggen huurders en hun belangenorganis…

 • wo. 29 mei ’19

  Huurders betalen hoge prijs in overspannen vrije sector

  Huurconflict Vesteda, een grote verhuurder in de vrije sector, ligt in de clinch met tal van huurders. Veel geld vragen op een overspannen markt, en niet altijd terecht. Een Amsterdamse huurdersvereniging stapt naar de rechter.

  Wie aanbelt bij het luxe wooncomplex Detroit aan de Veemkade in Amsterdam, waant zich even in een achterstandswijk. De brievenbussen zijn volgeplakt met stickers en het computergestuurde intercomsysteem – ooit een toonbeeld van moderniteit – hapert. Een van de hekken die d…

 • Sam de Voogt voor nrc.nl
  ma. 27 mei ’19

  Aardgasvrij wonen kent nog veel hindernissen

  Klimaatakkoord Woningcorporaties moeten de komende vier jaar honderdduizend huizen van het gas afhalen. Maar de weg

  naar verduurzaming is lastig. Drie obstakels.

  Verscholen achter zes groene vuilcontainers op de begane grond zoemt het hart van de Rotterdamse flat Brienenoord sereen. Via een installatie van witte buizen en een grote meterkast vol elektra wordt hier water met stadswarmte verwarmd en daarna rondgepompt naar de honderd sociale huurwoningen in het complex, via waterleidingen die zich a…

versie master.e9e2a4b · production modus · 4 uur geleden uitgebracht