Journalist

Robert Visscher

Ik schrijf over techniek, wetenschap en de deeleconomie voor onder meer dagblad Trouw, NEMO Kennislink en De Ingenieur. In 2016 schreef ik het boek 'Delen doe je zo. De deeleconomie in de praktijk' (Uitgeverij Forte).
Followers
4
Articles
798
Media
14
Collaborated with

Highlighted

Robert Visscher for Trouw
Jul 01 ’17

eureka! — Een talenknobbel is met dit oortje niet meer nodig

Daar sta je dan tijdens de vakantie in het buitenland. Iemand praat tegen je, maar je begrijpt er niks van omdat je de taal niet spreekt. Een Australische uitvinder bedacht een oplossing. Hij maakte een apparaatje dat eruitziet als een groot uitgevallen oortje, waar mensen vaak mee bellen, dat direct vertaalt wat iemand zegt. Het beheerst Chinees, Japans, Frans, Italiaans, Portugees, Duits, Engels en Spaans.

In het oortje, dat TranslateOne2One heet, zit een sim-kaart, net…

Robert Visscher for Trouw
Jul 01 ’17

Nooit meer een natte wc-bril

Toen Joren Straatman een ondergeplaste wc-bril zag, was de maat vol. Hij vond het zo smerig, dat hij er een oplossing voor wilde vinden. "Het bracht me op het idee om iets te maken waardoor de bril standaard omhoog staat. Als een man dan staand plast, wordt de bril niet vies. Er bestaan al wel automatische systemen van een paar honderd euro, maar dat vond ik veel te duur", zegt hij.

Daarom besloot Straatman de…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 798 total)