Journalist

Rianne Oosterom

Published in Trouw, Het Parool, HLN, NU.nl, De Morgen, De Ondernemer and de Volkskrant
Followers
4
Articles
722
Media
7
Collaborated with

Highlighted

Rianne Oosterom for Trouw
Jul 05 ’17

Laura wilde dood, maar nu niet meer

depressieS - interview - Wees voorzichtig om psychiatrisch patiënten die een doodswens hebben 'uitbehandeld' te noemen, vindt Laura (43). Voor haar bleek er na ruim twintig jaar toch hoop. Haar arts weigerde euthanasie. Nu is ze daar blij om.

Tijdens haar tiende depressie belt Laura haar moeder. Het is weer zo'n dag dat ze hijgend van de stress op de bank ligt. "Mam, ik kan niet meer", zegt ze. Het is even stil aan de andere kant van de lijn. "Wil je euthanasie?", vraagt haar moeder, die hoort ho…

Rianne Oosterom for Trouw
Jun 17 ’17

'Mijn zoektocht had korter kunnen zijn'

interview - Donorkind Josine van Dongen ontdekte deze week dat ze een halfbroer heeft. Ze ging daarvoor naar een commerciële DNA-bank in de VS.

Donorkind Josine van Dongen (41) eet al de hele week beschuit met blauwe muisjes. Sinds maandag heeft ze een halfbroer. Zat ze daar - 's morgens vroeg, auto aan de kant van de weg - een potje te brullen. Het stond er echt, in het mailtje dat zich onaangekondigd de dag binnenbliepte. Afzender: Family Tree, een Amerikaanse commerciële DNA-databank. Boodscha…

Rianne Oosterom for Trouw
Jun 02 ’17

De vergane wetenschap van de zwevende theekopjes

mirakels - Van een dansende tafel tot een alwetend medium: ook in Nederland werd er ooit wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. En wij maar denken dat we een nuchter volkje zijn.

Ze liet tafels en theekopjes door de salon dansen terwijl ze doodleuk op een stoel zat, haar pijpenkrullen keurig gezet. Het Amerikaanse medium Anna Eva Fay was in de negentiende eeuw een wereldwijde sensatie. Kranten noemden haar de 'hogepriesteres van het mysticisme' of 'het moderne orakel van Delphi'.

Fay gaf in 1889 …

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 722 total)