Journalist

Patrick Meershoek

Verslaggever bij Het Parool, voorheen Haagsche Courant en Goudsche Courant. Speciale belangstelling voor de Bijlmer, lokale politiek en stadse en dorpse dilemma's.
Followers
1
Articles
1919
Media
14
Collaborated with

Highlighted

Patrick Meershoek for Het Parool
Aug 30 ’17

Patrick Meershoek — Twee keer de eerste bewoner in de Bijlmer

Zo moet journalist en avonturier Henry Morton Stanley zich dus hebben gevoeld toen hij in 1871 aan de oever van het Tanganyikameer na een zoektocht van maanden eindelijk oog in oog stond met de vermiste Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone.

Ik geef toe: als decor is de laagbouw van Buitenveldert van een andere orde dan de wildernis van Centraal-Afrika, en de oorsprong van de Nijl is misschien ook weer niet helemaal hetzelfde als de oerknal van…

Patrick Meershoek for Het Parool
Aug 29 ’17

Twiskemolen: Restauratie van start — De romp krijgt weer een ziel

In Landsmeer gaat de restauratie van de Twiskemolen van start. De binnenkruier raakte vorig jaar zwaar beschadigd door een windhoos.

Molenaar Marcel Koop zat aan tafel te werken op zijn laptop en huiskat Thyson lag moe van de muizenjacht te slapen op de bank, toen de woonkamer van de Twiskemolen zich vulde met een enorme herrie die van boven leek te komen. "Thyson en ik keken elkaar geschrokken aan," staat Koop nog helder voor de geest. "Daarna keek ik door het raam naar buiten en zag ik het wiek…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 1.919 total)