Journalist

Nicolas Staelens

📺 Videojournalist @FocusWTV 👨‍🏫 Lecturer Journalism @Howest
Followers
1
Articles
1829
Media
1
Collaborated with

Highlighted

Oct 08 ’20

Vrouwen centraal in Brugse tentoonstelling 'Woman' — In het Adornesdomein in Brugge loopt vanaf zaterdag de tentoonstelling 'Woman'.

Dat is een samenwerking tussen verschillende privécollecties en het oeuvre van kunstenaar Koen Broucke. De vrouw staat er centraal, bekeken vanuit een mannelijke blik doorheen de eeuwen.

Wie de tentoonstelling binnenstapt wordt onmiddellijk ondergedompeld in kunstwerken uit privécollecties over sterke vrouwen uit het verleden. Conservator Véronique de Limburg Stirum: "Er zijn twee belangrijke voorbeelden, eerst Jeanne D'Arc die een belangrijk figuur was in de late middeleeuwen. Er er is een klein…

Oct 07 ’20

Cafésluiting om 23 uur is een "zware mokerslag" — Horeca Vlaanderen noemt de beslissing om cafés vanaf vrijdag om 23 uur te sluiten een zware mokerslag. De sectororganisatie vraagt opnieuw financiële steun voor de getroffen cafés en roept klanten op om de regels nauw op te volgen.

Om de verspreiding van het coronavirus verder in te perken, kondigde de federale regering een aantal nieuwe maatregelen aan. Vanaf vrijdag mag je nog maximaal drie nauwe contacten hebben en gaan cafés om 23 uur toe. Aan één tafel mogen ook nog maximaal vier mensen zitten. "Het is zeer spijtig, maar cafés zijn echte hotspots van besmettingen", klinkt het bij minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). Voor restaurants verandert er voorlopig niets. Horeca Vlaanderen spreekt van een zw…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 1.829 total)