Journalist

Michel Spekkers

Has an opinion. Dutch. Writes a.o. Reporters Online. Just returned from Venezuela. Now in EU/Turkey/Syria. Opweg van niets naar iets.
Volgers
3
Artikelen
23
Media
2

Uitgelicht

Michel Spekkers voor Reporters Online
ma. 17 okt. ’16

Een sprankje hoop binnen de poorten van de hel

Hoe een jongen van 27 hoop weet te brengen op een plek waar mensen hun toekomstdromen verliezen.

Het heeft geregend, net voordat ik met een delegatie van mensen het terrein van ‘de Jungle’ oploop. Het illegale tentenkamp bij de poorten van Calais staat op het punt van ontruiming. Tijdens een bezoek aan het kamp op 24 september riep de Franse president Hollande op tot volledige ontmanteling. Bijna 10.000 bewoners zullen volgens de president herverdeeld worden…

Michel Spekkers voor Reporters Online
ma. 2 mei ’16

Hoe ik een criminele journalist liet arresteren

En wat mij bezielde om Stefan Huijboom uit Oekraïne te smokkelen.

Het is aan het begin van de middag, twee uur eerder dan de afgesproken tijd, dat ik de Nederlandse ambassade in Kiev binnenloop. Drie uur eerder ben ik met mijn vlucht uit Amsterdam geland en tussendoor heb ik een hotel, een Oekraïense simkaart en wat andere basisbenodigdheden geregeld voor de aankomende dagen.

Een één tweetje met de ambassade Stefan weet niets van mijn komst.…

Michel Spekkers voor Reporters Online
di. 14 okt. ’14

Vrijwillig opgesloten in Tocoron, de beruchtste gevangenis van Venezuela

Tocoron is de beruchtste gevangenis van Venezuela. Er vallen honderden doden per jaar en werkelijk alles is er te krijgen. Wapens, cocktails en zelfs een krokodil zijn binnen de muren te vinden. Michel Spekkers liet zich er twee dagen opsluiten.

Normaal gesproken is de toegangsweg naar de gevangenis die uitkijkt op een open veld verlaten. Deze ochtend echter, als ik om 7 uur met mijn motor kom aanrijden, is de weg omgebouwd tot een ware…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

23 stukken

versie master.2f6b27d · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht