Journalist

Marike Spee

Voor het AD, De Gelderlander en andere dagbladen interview ik inwoners van Nederland over inburgering, onderwijs, vrije tijd en zingeving. En soms over kunst!
Volgers
10
Artikelen
162
Media
9
Samengewerkt met

Uitgelicht

Marike Spee voor AD
wo. 26 feb. ’20

Dit Arnhemse duo zet zichzelf steeds op de foto: ‘We zijn het zelden eens, dat is onze kracht’

Een kleine witte tafel en twee witte stoeltjes vormen de rode draad in de foto’s van Willem Jakobs en Pieter Drift. In hun nieuwe boek Babel zie je dat de twee Arnhemse kunstenaars zelf vaak de hoofdrol spelen op hun foto’s. Gekleed in zwart. Altijd. Een tweegesprek.

Pieter Drift: ,,We maken onze foto’s zonder hulp van anderen.’’ Jakobs: ,,Behoorlijk spannend. Door de sluitertijd van de camera heb je maar 10 seconden voor je pose, best lastig als je ergens tussenin moet gaan liggen, naartoe renne…

Marike Spee voor AD
vr. 22 jul. ’16

Uit slapen — Een nacht aan de Rijn met Gaudí

Slapen op een ark aan de Rijn in Arnhem, met een vormgeving die is geïnspireerd door de Spaanse architect Gaudí. Marike Spee en haar dochter Suzanne (17) nemen de proef op de som.

De grotachtige entree van bed and breakfast Gaudí aan de Rijn verrast ons. Perfect voor een fantasyfilm! We hebben meteen een goed gevoel bij de boot waar wij de komende nacht slapen. Een leuk uitje voor moeder en dochter. Achter elkaar zijn mijn dochter Suzanne en ik over de houten loopplank naar de boot geschuifeld. D…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 stukken (van 162 totaal)

versie master.c228635 · production modus · 7 dagen geleden uitgebracht