Journalist

Julien Althuisius

Freelance journalist/auteur | de Volkskrant | Volkskrant Magazine | Ambo Anthos | Hard Gras | Te huur, ook voor andere dingen (nee, niet die dingen)
Followers
7
Articles
551
Media
4
Collaborated with

Highlighted

Julien Althuisius for de Volkskrant
Aug 07 ’20

De oceaan riep, maar daar aan de kust riep de stad net zo hard

De zee had altijd aantrekkingskracht op stadsmens Julien Althuisius. Hij verkaste met z’n gezin naar de Portugese kust met de stiekeme verwachting er voorgoed te blijven.

Gerard Joling kwam geregeld in de strandtent waar ik tussen mijn 15de en 25ste elke zomer werkte. Soms nam hij een nieuwe cd mee, van Gerard Joling, die we dan draaiden. Op één van die cd’s, Zing met me mee uit 2001, zong Joling het lied Terug naar de kust, een vertolking van Maggie McNeals hit uit 1976. Het refrein – Ik wil ter…

Julien Althuisius for de Volkskrant
Apr 28 ’20

Wanneer je ongeschikt bent voor papadagen

Julien Althuisius had een papadag. Daar wilde hij van af. Ondanks alle morele bezwaren deed hij dat ook. En toen kwam de crisis.

‘Hee!’ Vanuit de werkkamer klinkt de stem van mijn vrouw. Ze staat op het punt te beginnen aan haar deel van de werkdag. Het is tegen negenen in de ochtend en ik ben in de woonkamer met de kinderen, die nog in hun pyjama Casper en Emma zitten te kijken. ‘Je pis staat hier nog!’

Omdat onze jongste dochter vrijwel elke nacht bij ons in bed komt liggen, verkast een van ons …

Julien Althuisius for de Volkskrant
Jan 23 ’18

Essay | De opkomst van de doorbraakdrum Pop — Drums please!

Zet In the Air Tonight ( 1981 ) aan op YouTube en luister na iets meer dan 3 minuten naar de overdonderdende drumslagen van Phil Collins. Deze dijkbreuk van een drumsolo zou de popmuziek voorgoed veranderen.

Een opmerking vooraf. Dit artikel gaat over drumsolo's, vrij specifieke drumsolo's. Het is daarom misschien handig als u een computer of smartphone in de buurt heeft tijdens het lezen, zodat u hier en daar een fragment kunt opzoeken.

Tegelijkertijd willen we u erop wijzen dat het gebruik daarv…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 551 total)