Journalist

Julien Althuisius

Zelfstandig journalist voor de Volkskrant en Volkskrant Magazine (in het verleden De Pers, Hard Gras, Esquire, VARAgids en Elle). Schrijft en interviewt over (populaire) cultuur, media, modern leven en heel soms voetbal.
Volgers
5
Artikelen
442
Media
4
Samengewerkt met

Uitgelicht

Julien Althuisius voor de Volkskrant
di. 23 jan. ’18

Essay | De opkomst van de doorbraakdrum Pop — Drums please!

Zet In the Air Tonight ( 1981 ) aan op YouTube en luister na iets meer dan 3 minuten naar de overdonderdende drumslagen van Phil Collins. Deze dijkbreuk van een drumsolo zou de popmuziek voorgoed veranderen.

Een opmerking vooraf. Dit artikel gaat over drumsolo's, vrij specifieke drumsolo's. Het is daarom misschien handig als u een computer of smartphone in de buurt heeft tijdens het lezen, zodat u hier en daar een fragment kunt opzoeken.

Tegelijkertijd willen we u erop wijzen dat het gebruik daarv…

Julien Althuisius voor de Volkskrant
za. 29 apr. ’17

Tegenstem - Miljoenen Fransen zitten in dit schuitje — Mijn vader stemt Le Pen

Wat brengt een zachtaardige, ruimdenkende en belezen man ertoe een xenofobe vrouw als president te kiezen? Een die de Franse rol bij razzia's in de Tweede Wereldoorlog bagatelliseert? Volkskrant-journalist Julien Althuisius vroeg het zo'n man: zijn vader.

Eerst was er verbazing. Toen verontwaardiging. Toen werd ik boos. Had hij dit echt gezegd, net? Mijn vader en ik hebben het nooit over politiek. Maar nu, zomaar op een woensdagochtend in februari, zegt-ie opeens dat hij bij de verkiezingen in Fr…

Julien Althuisius voor de Volkskrant
wo. 22 jun. ’16

Media — Beschouwing: Zlatan en ik

Hij gaf peper aan het voetbal, zorgde voor spektakel. Over zijn vriendschap met de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic is V-verslaggever Julien Althuisius duidelijk: die is parasociaal en innig.

Wat moet ik in godsnaam vragen? Ik zit op een bank in een kamer van het chique Hotel du Collectionneur in het 8ste arrondissement van Parijs. Links naast me zit een journalist uit Italië, rechts van me twee uit Frankrijk. Er is een collega uit Nederland en een jongen van het Zweedse TV4. Alles bij elkaa…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 442 totaal)

versie scrape-articles-with-no-author.b1c5340 · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht