Journalist

Jos de Groot

Publiceerde in Trouw en nrc.nl
Volgers
1
Artikelen
36
Media
2
Samengewerkt met

Uitgelicht

Jos de Groot voor Trouw
wo. 31 mei ’17

Games als Nederlands erfgoed

GAMECULTUUR - Nederlandse games zijn een ondergeschoven kindje in de museumwereld. Onterecht, vindt Beeld en Geluid in Hilversum. Ze hebben grote invloed op de maatschappij. Maar hoe bewaar en exposeer je games?

Kasteel het Muiderslot, 'De Nachtwacht' van Rembrandt, het oeuvre van Harry Mulisch: die zal haast iedereen tot het Nederlands cultureel erfgoed rekenen. Maar onderwijsgame De Snelle Sommenrace van Davilex? Die waarschijnlijk niet.

En wat te denken van A2 Racer uit 1997, waarin je als spel…

Jos de Groot voor Trouw
za. 29 apr. ’17

Een vredig tafereel, met de dood in zicht

NAGEDACHTENIS - In Kamp Amersfoort schilderde verzetsstrijder John Dons een vredig bollenlandschap, op de dag voordat hij werd vermoord. Maandag keert het schilderij er terug.

Bloembollenvelden in lentekleuren, een stille sloot en een rustieke boerderij. De horizon onbewogen onder een zacht wolkendek. Oorlog lijkt niet te bestaan op het doek dat John Dons in Kamp Amersfoort beschilderde, een dag voordat hij zou worden gefusilleerd. Het schilderij verdween spoorloos, maar is sinds kort terug op de…

Jos de Groot voor Trouw
vr. 21 apr. ’17

De cartoonisten van het Syrische oorlogsdrama

tentoonstelling - De oorlog in Syrië kostte al 400.000 mensen het leven, miljoenen sloegen op de vlucht. 28 gevluchte Syrische tekenaars vertellen hun verhaal met cartoons die iedereen begrijpt.

Hoe denken Syriërs over de oorlog die hun land verscheurt? Syrische journalisten schrijven voornamelijk in het Arabisch en beeldmateriaal van Syrische makelij haalt vaak de westerse media niet. Maar in Arti et Amicitiae aan het Rokin in Amsterdam opent vanavond de tentoonstelling 'Cartooning Syria', ofwel…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

36 stukken

versie scrape-articles-with-no-author.b1c5340 · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht