Journalist

Jorg Leijten

Onderzoeksjournalist en interviewer I Onder andere voor NRC Handelsblad/NRC Next en Human I specialisme in Wet openbaarheid van bestuur (Wob)
Followers
3
Articles
956
Media
11
Collaborated with

Highlighted

Jorg Leijten for ander medium
Aug 15 ’18

Het is een misverstand dat kunst altijd een pamflet moet zijn

Ineens was het nummer er, eind vorige week. Bijna onopvallend geplaatst, gekoppeld aan de Duitse website spinvis.de. De beginklanken bekend. Maar dan begint het eerste couplet: ‘Hee, ich hab kein problem. Wieder alles im griff. Ich wollte nog etwas sagen doch ich weiss nicht mehr. Dass wass ganz sicher nichts. Der tag ist noch jung. Er flehrt in der sonne. Ich zähle die echos hier im treppenhaus. Ich höre jemand singen. Hee ich will ganz einfach schwimmen.’

Onmiskenbaar het openingscouplet van I…

Feb 28 ’18

Declaratiefraude, iPads jatten, nephorloges slijten

Integriteit bij gemeenten Gemeenten onderzoeken steeds vaker de integriteit van hun ambtenaren. Soms gaat het om hele grote zaken, maar vaak ook niet. Van de 25 grootste gemeenten is Rotterdam het strengst.

De gemeente Rotterdam is het eind juni 2013 beu. Wéér zijn er signalen van diefstal op gemeentelijke milieuparken. Medewerkers blijken op grote schaal goederen mee te nemen die bestemd zijn voor bijvoorbeeld Piekfijn, een winkelketen in tweedehandsspullen. En dat ondanks maatregelen die na soo…

Jan 29 ’18

Oud-burgemeester Wassenaar kreeg onterecht extra wachtgeld

Openbaar bestuur Jan Hoekema kreeg extra geld mee toen hij wegens een gebrek aan chemie vertrok als burgervader van Wassenaar. Ook mocht hij een jaar langer in de ambtswoning verblijven. Dat alles in het geheim.

D66-politicus Jan Hoekema stort de 17.800 euro terug die hij vorig jaar ontving na zijn vertrek als burgemeester van Wassenaar. Dit doet hij naar aanleiding van vragen van NRC over de uitkering, die in strijd is met de Gemeentewet.

NRC verkreeg informatie over de verboden uitkering met een…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 852 total)