Journalist

Jeroen Mirck

Jeroen Mirck (1971) schrijft als freelance journalist over media, marketing, internet en ondernemerschap. Zijn artikelen verschijnen in vakbladen als Emerce en MarketingTribune. Hij is altijd op zoek naar de ideale mix van het zakelijke en het
Volgers
5
Artikelen
75
Media
6

Uitgelicht

Jeroen Mirck voor Reporters Online
do. 15 dec. ’16

‘Ajax moet ook zakelijk voorop lopen’

Voetbalclub Ajax is het afgelopen jaar bestuurlijk flink opgeschud. Ook het clubbestuur werd stevig vernieuwd, met voormalig keeper en later marketingdirecteur Edwin van der Sar als nieuwe CEO. In het betaald voetbal is geld verdienen cruciaal, dus ligt er veel verantwoordelijkheid op de schouders van de nieuwe commercieel directeur: Menno Geelen. Juist op het zakelijk vlak presteert Ajax beter dan de grootste concurrenten op het veld, PSV en Feyenoord. Hoe slaagt de Amsterdamse club daar…

Jeroen Mirck voor Reporters Online
ma. 29 feb. ’16

Hoog tijd dat schaatssport gaat hervormen

Gaat het nou goed of slecht met het langebaanschaatsen? Thialf zit onverminderd vol en Nederland blijft volop prijzen winnen, maar tegelijk wil schaatsbond ISU hervormen en is er gedoe met sponsors. Stressless en Corendon hebben allebei bekendgemaakt na dit seizoen af te haken als ploegsponsor. Olympisch kampioen Ireen Wüst vond pas vlak voor kerst een tijdelijke hoofdsponsor. Schaatssponsoring is een splijtzwam tussen marketeers: sommigen luiden de noodklok, anderen verketteren de 'papegaaiende…

2014

2015

2016

2017

2018

75 stukken

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  ma. 17 sep. ’18

  Millennials zonder Instagram bestaan ook

  Hoe bereik je de nieuwe generaties consumenten? Er is bijna geen groter vraagstuk denkbaar voor de hedendaagse marketeer, zeker nu jongeren traditionele reclame en media massaal de rug toe keren. Marketing moet anders, maar hoe? Online Tuesday pakte de handschoen op en analyseerde de generaties X, Y en Z.

  “Ik ben een millennial en ik heb géén Instagram-account.” Voor wie dacht dat nieuwe generaties zich eenvoudig in een overzichtelijk keurslijf laten persen, kwam al direct bij de aftrap van de en…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  di. 11 sep. ’18

  “Personalisatie is voor vernieuwd Nu.nl het sleutelwoord”

  Nu.nl heeft voor het eerst in zes jaar een merkcampagne om nieuwsconsumenten beter aan zich te binden. Reclamebureau Fitzroy bedacht de nieuwe pay-off ‘Non-stop-Nu.’ Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman vertelt over de campagne en koers van Nu.nl, maar ook over het veranderende medialandschap. "Tijd is onze grootste concurrent. En nieuws is geen Netflix."

  ‘Non-stop-Nu’ is een crossmediale campagne waarmee enerzijds de mogelijkheden van de gepersonaliseerde app in de spotlight wordt gezet en anderzijd…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  vr. 7 sep. ’18

  Online Tuesday verhuist en verkent nieuwe generaties

  Online Tuesday vernieuwt en verhuist! Na jarenlang De Nieuwe Liefde slaat onze maandelijkse dosis digitale marketing op locatie vanaf deze maand zijn vleugels uit. De eerste editie van het nieuwe seizoen vindt op 11 september plaats in het IBM Building, direct naast startup-walhalla B.Amsterdam. Bij vernieuwing hoort ook een kijk in de toekomst. Dat doet Online Tuesday door in te zoomen op de nieuwe generaties: ‘How to reach generation X, Y, Z and beyond!’

  Het generatie-denken is wijdverbreid in …

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  wo. 22 aug. ’18

  ReclameReview: emo-multiculti van Plus Supermarkten

  De vluchtelingenkwestie is een lastig onderwerp, maar Plus Supermarkten durft het aan om deze thematiek op te voeren in zijn nieuwe tv-commercial. Is het verhaal over de vriendschap tussen Lucas en Ismail een schot in de roos of misplaatst politiek-correct?

  Credits

  Bureau: J. Walter Thompson Amsterdam

  Productie: Pink Rabbit

  Regisseur: Ismael ten Heuvel…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  vr. 17 aug. ’18

  Harald Dunnink (Momkai, Correspondent): “Verander het verhaal, maar ook de pen”

  Twee kopstukken van De Correspondent zijn een podcast gestart over design. Harald Dunnink is de expert, als oprichter van ontwerpbureau Momkai en creative director van De Correspondent. Hij wordt bijgestaan door uitgever Ernst-Jan Pfauth. Een gesprek met Dunnink over design en podcasts.

  De podcastserie getiteld 'Verwondering' is volgens de twee makers "niet alleen bedoeld voor andere ontwerpers, maar voor iedereen die wil begrijpen welke invloed design op onze levens en de maatschappij heeft".

  Het…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  wo. 15 aug. ’18

  ReclameReview: Pilsjasje van Dommelsch

  In de zomerse strijd om het bierschap in de supermarkt worden alle wapens ingezet. Dommelsch is een underdog, maar probeert zich te onderscheiden met een campagne die de hippe concurrentie op de hak neemt. Met als geheim wapen: het 'Pilsjasje'.

  Credits

  Product en uitstraling: Dommelsch en Studio Lauda

  Concept en productie: Tosti Creative

  Videoproductie: Wolfstreet…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  wo. 8 aug. ’18

  ReclameReview: Marietje (KPN)

  "Hallo lieve Marietje, ik sta voor een volle zaal met mensen." De nieuwe KPN-commercial was afgelopen week het gesprek van de dag. Superschattig of tenenkrommend? Daarover waren de meningen sterk verdeeld. Maar wat doet de tv-spot voor het merk KPN?

  Credits

  Bureau N=5 werkt al jaren voor KPN. Begin 2014 worstelde de telecom-aanbieder met een slecht merk-imago. Het merk zou "niet meer tussen de mensen staan". N=5 kreeg indertijd de taak om Nederland weer van KPN te laten houden.

  Doelstelling

  Als marktleider wil KPN de waarde van telecom clai…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  di. 26 jun. ’18

  WK Voetbal scoort bij NOS ook niet-lineair (ondanks Bunq)

  Een WK Voetbal zonder het Nederlands elftal is een minder leuk WK om te kijken. Geef maar toe, ook jij kijkt minder. Tegelijk heeft ieder nadeel ook zijn voordeel: qua niet-lineair kijken is het wereldkampioenschap in Rusland een feest, met dank aan de NOS. Al ben ik de pre-rolls van Bunq inmiddels een beetje zat.

  Voorafgaand aan het toernooi gaf 35 procent van de Nederlanders aan deze zomer niet naar het WK te gaan kijken, omdat Oranje niet meedoet. Hadden onze jongens zich wel geplaatst, dan zo…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  vr. 22 jun. ’18

  Nima Marketing Day viert het vak

  Marketeer is geen vak, het is een levenshouding. Dat klinkt wellicht wat pretentieus, maar dat was wel de boodschap die beklijfde tijdens NIMA Marketing Day 2018, op donderdag 21 juni in DeFabrique. Met rockprofessor Micael Dahlén als opperpriester van het marketing-geloof.

  De hogere essentie van marketing kwam in veel presentaties terug. Zo trapte NIMA-directeur Martin Huisman - vooraf gegaan door een brassband - de dag af met de woorden dat we "vandaag het vak gaan vieren". En zo geschiede.

  Op v…

 • Jeroen Mirck voor Marketingfacts
  vr. 22 jun. ’18

  Brievenbusreclame onder vuur, maar wie komt blussen?

  Brievenbusreclame ligt onder vuur. De Gemeente Amsterdam voerde een JA/JA-sticker in die opt-out in één klap verving door opt-in. Een grote klap voor de folderbranche. Toch heerste er afgelopen week geen grafstemming op het jaarlijkse Brievenbuscongres. "De consument wil baas in eigen bus blijven."

  "De folder is de dieselauto van de marketingwereld." Met deze woorden leidde dagvoorzitter Marianne Zwagerman op 14 juni het Brievenbuscongres in. De beroepsmatige opiniemaker is nooit op haar liberale…

versie master.41926fd · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht