Journalist

Jan Daalder

Published in nrc.nl, FD, De Correspondent and De Groene Amsterdammer
Followers
4
Articles
37
Media
4
Collaborated with

Highlighted

Jan Daalder for nrc.nl
Apr 29 ’21

Wat is het nut van de man?

Het nut van de man, de goede kanten van mannelijkheid: ga er maar aan staan in dit tijdsgewricht. In de inleiding van zijn boek Het nut van de man memoreert voormalig NRC-redacteur Maarten Huygen een antwoord dat iemand gaf op zijn hoofdvraag: ‘Het nut van de man? Dat is er niet.’ Toch heeft Huygen een poging gewaagd om een antwoord te geven op die vraag. Hoe heeft hij het er vanaf gebracht?

Het nut van de man is een enigszins losse aaneenschakeling van hoofdstukken over mannelijkheid en vrouweli…

Jan Daalder for nrc.nl
Apr 14 ’21

Scrapen is het nieuwe hacken, blijkt uit het nieuwste lek op Clubhouse

Privacy Opnieuw kwamen afgelopen weekend de gegevens van socialemediagebruikers op straat te liggen. Ditmaal van de nieuwe app Clubhouse. „Ze hebben de voordeur van de snoepwinkel gewoon wagenwijd open laten staan."

Na lekken bij Facebook (gegevens van 530 miljoen gebruikers) en LinkedIn (500 miljoen gebruikers) in de afgelopen weken liggen nu ook de gegevens van 1,3 miljoen gebruikers van audio-app Clubhouse op straat.

De data van Clubhouse – onder andere namen, profielfoto’s, gelinkte Instagram-…

Jan 14 ’21

Is er een alternatiefvoor WhatsApp?

Chatapps en privacy Nu Facebook al zijn datadiensten aan elkaar aan het knopen is, verlaten gebruikers massaal Whatsapp. Maar wat is een veilig chat-alternatief?

Telegram kreeg er in drie dagen 25 miljoen nieuwe gebruikers bij. En die andere veilige chatapp, Signal, werd maandag 1 miljoen keer geïnstalleerd: twintig keer meer dan op een gemiddelde dag een jaar geleden. Op dit moment is Signal de populairste app in de Nederlandse appwinkels van Google en Apple.

Sinds WhatsApp (2 miljard gebruikers)…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

36 articles