Journalist

Emma van Bergeijk

Publiceerde in Het Parool en NU.nl
Volgers
1
Artikelen
26
Media
2

Uitgelicht

Emma van Bergeijk voor Het Parool
wo. 27 sep. ’17

Vlaming tekent eigen bad, bed, brood bij elkaar

Pieter Kabergs leeft al sinds 1 september van zijn tekeningen. De Vlaamse illustrator gebruikt ze als ruilmiddel om puur en alleen met zijn passie te 'overleven' in Amsterdam.

Pieter Kabergs zit op een bankje in het Westerpark en tekent de vijver met de drijvende bruidsjurk. Van de koude septembermiddag heeft hij geen last: elk grassprietje en elk blad krijgt evenveel aandacht.

Behalve een baardje valt niet te zien dat Kabergs al bijna een maand 'op…

Emma van Bergeijk voor Het Parool
vr. 22 sep. ’17

Oude bakken op werf over de finish

Twaalf dagen lang trotseerden 75 internationale teams een groot deel van Europa met de auto. De European 5000 Rally finishte gisteren bij Pllek, 5000 kilometer en tien landen verder.

In de loop van de middag komen tientallen rijk versierde auto's al toeterend de NDSM-werf op rijden. De voornamelijk Duitse deelnemers trekken moe maar voldaan een biertje open. Ze hebben dan ook wat te vieren: ze hebben 5000 kilometer afgelegd door tien landen in Europa. De…

Emma van Bergeijk voor Het Parool
do. 14 sep. ’17

Balletschool: De Toverfluit moet mogelijk uit stad vertrekken — Met tutu en al op straat

De Toverfluit staat zo goed als op straat. De balletschool moet na veertig jaar haar pand op de Tweede Weteringdwarsstraat uit. Gisteren kwamen docenten en leerlingen in actie - geheel in stijl.

Pianoklanken galmen over het Amstelveld terwijl kinderen, ouders en dansleraren met elkaar praten. De show gaat zo beginnen. Gouden letterballonnen vormen het woord 'Toverfluit'. Het is de naam van de bekende Amsterdamse balletschool die het pand waar het al veertig jaar in huist, moet verlaten.

De huur st…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

26 stukken

versie migrate-elastic-search.315710c · production modus · 11 uur geleden uitgebracht