Journalist

Emiel Poelert

Publiceerde in AD, BN DeStem, De Stentor, Brabants Dagblad, PZC, Eindhovens Dagblad, Tubantia, de Gelderlander, Dagblad van het Noorden, Het Parool, Leeuwarder Courant, HLN, Vice, Small Stream Media, Staantribune en andere media
Volgers
1
Artikelen
360
Media
16

Uitgelicht

zo. 29 dec. ’19

Van controverse tot veldheer: de Liverpool-droomreis van Virgil

Virgil van Dijk (28) begint vanmiddag (aftrap om 17.30 uur) tegen Wolverhampton Wanderers aan zijn honderdste duel voor Liverpool. De cijfers, trofeeën en loftuitingen vertellen het indrukwekkende begin van een succesverhaal dat nog altijd voortduurt.

De uitstraling, het gedrag en de teksten van Virgil van Dijk zijn de afgelopen jaren veelvuldig geprezen door zowel coaches, fans als analytici. Nog geen tweeënhalf jaar geleden was de huidige aanvoerder van Oranje echter het middelpunt van contro…

Emiel Poelert voor Vice
ma. 7 mei ’18

In gesprek met Pascal Bosschaart en zijn schitterende baard

Er is nog niemand te bekennen op Sportpark De Westmaat in Spakenburg als maandagmiddag een zwarte Mini Cooper de parkeerplaats op komt rijden. Uit de auto stapt een getatoeëerde en vooral bebaarde dertiger wiens ogen verstopt zitten achter een kekke zonnebril. Als je Pascal Bosschaart (38) na zijn profcarrière uit het oog bent verloren, zal het even duren voor je de voormalig profvoetballer herkent.

De Rotterdammer brengt tegenwoordig sportkleding aan de man, organiseert voetbalkampen en combinee…

Emiel Poelert voor Small Stream Media
vr. 3 okt. ’14

Een keuze op leven en dood: de wetenschap of spiritualiteit?

De gevaarlijkste vulkaan van Indonesië, de Merapi, is wakker en lijkt voorlopig niet meer in slaap te vallen. Uitbarstingen in 2006 eisten ruim dertig levens, in 2010 vonden meer dan driehonderd Indonesiërs de dood. De voortdurende activiteit van de vulkaan baart de Merapi-bewoners zorgen. Als een nieuwe ramp dreigt, geloven ze dan in de gaven van de spirituele vulkaanleider of vertrouwen ze de bevindingen van rationele aardrijkskundigen?

Het straatbeeld in Indonesië wordt vrijwel overal gesierd…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

67 stukken (van 345 totaal)

versie master.6a7989e · production modus · 3 dagen geleden uitgebracht