Journalist

Eline de Zeeuw

Publiceerde in NOS
Volgers
1
Artikelen
55
Media
1
Samengewerkt met

Uitgelicht

wo. 24 jan. ’18

Turkse en Koerdische Nederlanders volgen strijd in Afrin op de voet

Zondag begon het Turkse leger een grondoffensief in Afrin, een Koerdische enclave in het uiterste noordwesten van Syrië. De spanningen in de regio lopen op en worden ook door de leden van de Turkse en Koerdische gemeenschap in Nederland op de voet gevolgd. Hoe kijken zij aan tegen de ontwikkelingen?

Deniz B., een Koerdische Nederlander die bij een advocatenkantoor werkt, noemt het Turkse offensief "enorm onrechtvaardig en onmenselijk". Hij wil niet met zijn hele naam in de media komen. "Het is ee…

di. 16 jan. ’18

Parachutist, hondentrainer én acteur: dit was Venezuela's vijand nummer 1

Opeens was niet president Maduro, maar híj de meest besproken man van Venezuela: Oscar Perez. De agent van de speciale eenheid stal in juni een overheidshelikopter en gooide granaten op twee regeringsgebouwen. Nu is hij dood, zegt Venezuela.

350 libertad, schreeuwden de letters op het spandoek dat Perez uit de helikopter hing, verwijzend naar een artikel in de grondwet dat burgers het recht geeft het parlement te negeren wanneer dat de democratie in gevaar brengt.

Het was een fel protest tegen het…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

55 stukken

 • ma. 3 aug. ’20

  Joe Biden kiest zijn 'running mate', en dat wordt zeker een vrouw (van kleur)

  De Democratische presidentskandidaat Joe Biden staat voor een belangrijke keuze: hij maakt deze of volgende week zijn running mate bekend. Het wordt een vrouw, dat is zeker, maar waar let Biden nog meer op bij zijn keuze?

  Na acht jaar als rechterhand van Barack Obama weet Biden in ieder geval wat hij zelf zoekt in een vicepresident. Hij wil een partner die zijn beleid steunt en dezelfde prioriteiten deelt, maar tegelijkertijd zijn gebreken compenseert.

  Een running mate moet kiezers trekken bij wie…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • wo. 3 jun. ’20

  Angst voor tweede golf in Zuid-Korea: 'Maskers moeten overal weer op'

  Het was het eerste land buiten China waar het coronavirus voet aan de grond kreeg en ook één van de eerste plekken waar het normale leven weer werd opgepikt. Uitgebreid testen en een gerichte lockdown zorgden ervoor dat het virus in Zuid-Korea snel de kop kon worden ingedrukt. Nu duiken er toch weer nieuwe besmettingen op. Is Zuid-Korea terug bij af?

  Medio februari was de uitbraak in de Zuid-Koreaanse stad Daegu een van de heftigste buiten China. Tot dan toe had het land het aantal coronabesmetti…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 23 mei ’20

  Zomervakantie in de EU: getouwtrek om toeristen is begonnen

  Nu het luchtruim en de grenzen weer voorzichtig opengaan, bereiden landen in Europa zich voor op de komst van toeristen. Maar wat betekent dat voor jouw vakantie? De regelgeving en afspraken verschillen per land, daarnaast zijn ze vaak nog niet definitief of tegenstrijdig.

  De Europese Unie pleit voor betere coördinatie tussen landen bij het geleidelijk opheffen van reisbeperkingen, maar uiteindelijk zijn het de lidstaten zélf die beslissen voor wie ze de poort op een kier zetten.

  Uiteenlopende bel…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 16 mei ’20

  Hongerpandemie dreigt: 'Niet corona zelf, maar gevolgen maken meeste slachtoffers'

  Kilometerslange rijen voor voedselbanken in Zuid-Afrika, vechtpartijen om meel en bakolie in de sloppenwijken van Nairobi. En wanhopige gezinnen in Colombia die rode lappen uit hun ramen hangen, als symbool voor honger. Ze vragen zich af wat hen eerder doodt: het coronavirus, of hun gebrek aan eten.

  "Ik zit al twintig jaar in het vak, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Margot van der Velden. "Door de coronacrisis dreigt een wereldwijd voedselprobleem van ongekende proporties." Dat terwij…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 10 mei ’20

  Europese ondernemers staan te springen om toeristen, maar wat kan er deze zomer?

  Een coronapaspoort, zonnen achter plexiglas of reizen door de coronacorridor. Nu een aantal andere landen de maatregelen voorzichtig versoepelen en de temperaturen oplopen, vragen veel mensen zich af of ze deze zomervakantie naar het buitenland kunnen. Een aantal landen hebben hier al plannen voor klaarliggen.

  Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, had vorige maand een duidelijke boodschap: je kunt beter geen plannen maken voor de zomervakantie. Maar de miljoenen mensen die h…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • di. 21 apr. ’20

  Met stop op immigratie kan Trumps langgekoesterde wens in vervulling gaan

  President Trump wil alle immigratie naar de Verenigde Staten tijdelijk stopzetten. Volgens The New York Times wordt het voor niet-Amerikanen die in het land willen wonen en werken voorlopig onmogelijk om een visum te krijgen.

  Witte Huis-ingewijden zeggen tegen de The Washington Post dat het decreet waarmee het besluit in gang wordt gezet op dit moment wordt opgesteld. Trump zou die op z'n vroegst vandaag ondertekenen. Hoe lang de immigratiestop van kracht blijft en welke uitzonderingen er gelden …

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 20 apr. ’20

  Aanhangers van Trump voeren protest tegen lockdownmaatregelen op

  Op meerdere plekken in de Verenigde Staten werd afgelopen weekend geprotesteerd tegen de beperkende coronamaatregelen: soms door honderden mensen, bijvoorbeeld in Montana, andere keren met duizenden tegelijk, zoals in Michigan.

  De veelal conservatieve demonstranten eisen dat het land weer opengaat, zodat ze weer aan het werk kunnen. De lockdown doet volgens hen meer kwaad dan goed en zou de economie te hard raken. In vier weken raakten in de VS ruim 22 miljoen mensen werkloos; dat is zo'n 14 proc…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 19 apr. ’20

  Zo kijken de vijf populairste Europese vakantielanden naar komende zomer

  Landen als Spanje en Italië zuchtten afgelopen jaren onder hordes toeristen. Maar nu bezoekersrecords plaatsmaken voor de stilte dreigt een ramp. Want overlast door toerisme of niet, een groot deel van de Europese economie vaart op die sector. De miljoenen mensen die er hun brood mee verdienen, gaan een loodzware zomer tegemoet.

  Dit is hoe de vijf populairste vakantielanden van Europa naar aankomende zomer kijken. Vijf verhalen over een onvermijdelijke klap.

  Spanje is een gegarandeerde zomerhit: e…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 11 apr. ’20

  Werkgevers en werknemers in VS: ‘Mes niet op, maar ín de keel’

  De werkloosheidscijfers in de Verenigde Staten breken record na record. Sinds de coronamaatregelen de economie platleggen, hebben bijna 17 miljoen Amerikanen hun baan verloren en om overheidssteun gevraagd. Dat is meer dan één op de tien werkenden.

  Die cijfers overtreffen zelfs de zwartste prognoses van experts. "Het bloedbad op de Amerikaanse arbeidsmarkt gaat onverminderd door", zegt Joseph Brusuelas, hoofdeconoom bij belastingadvieskantoor RSM, over de nieuwste werkloosheidsaantallen.

  Bijna all…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 4 nov. ’19

  Onrust Bolivia houdt aan: 'Nu het ijzer heet is, willen ze het smeden'

  Scholen blijven dicht, wegen zijn geblokkeerd en mensen trekken dagelijks met duizenden door de straten. Het is al twee weken onrustig in Bolivia: sinds Evo Morales is aangewezen als winnaar van de presidentsverkiezingen splijten gewelddadige protesten het land.

  De oppositie heeft de president, die zich opmaakt voor een vierde termijn, een ultimatum gesteld: hij moet voor middernacht aftreden, anders volgen 'maatregelen'. Op zijn beurt beschuldigt Morales zijn rivalen van het aanzetten tot dodeli…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

versie master.59ec0cf · production modus · 5 dagen geleden uitgebracht