Journalist

Danny van Zeggelaar

Publiceerde in NOS
Volgers
1
Artikelen
34
Media
1

Uitgelicht

ma. 24 jul. ’17

'Drugstoeristen maken plaats voor blowende jongeren in Roosendaal'

Er is geen enkele coffeeshop te vinden en toch hebben inwoners van Roosendaal de meeste overlast van drugs. Uit cijfers van het CBS blijkt dat een op de acht Roosendalers vorig jaar drugsoverlast heeft ervaren.

Roosendaal sloot in 2009 alle coffeeshops, samen met buurgemeente Bergen op Zoom. "De stadjes werden totaal overlopen door drugstoeristen", weet criminoloog Cyrille Fijnaut nog. "Het was totaal onhoudbaar in het centrum."

De coffeeshops zijn nu zo'n acht jaar dicht. Fijnaut: "Dat heeft gele…

di. 18 jul. ’17

Na het fluitsignaal instappen? Dat is dan 230 euro!

Nog twee minuten voor je trein gaat. Snel een kopje koffie halen, een sprintje trekken en net ná het fluitsignaal nog in de trein naar je werk springen. Het zal veel treinreizigers niet onbekend voorkomen. Maar de NS waarschuwt opnieuw: het is levensgevaarlijk. En het kan ook nog 230 euro kosten.

Drie mensen werden gisteren op Schiphol op de bon geslingerd, toen ze na het fluitsignaal van de conducteur instapten. Volgens het AD werd daarbij onder meer de Utrechtse oud-wethouder Gilbert Isabella b…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

34 stukken

 • Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • do. 6 jun. ’19

  Ook morgen nog een keer onstuimig, 'hoort gewoon bij Nederlands klimaat'

  Veel onweer, harde regen, zware windstoten. Er is voor de tweede dag op rij schade door bijzonder slecht weer. Het KNMI gaf even na middernacht opnieuw code oranje af. Hoe bijzonder is het dat een groot deel van Nederland in deze periode wordt getroffen door bijzonder slecht weer?

  Niet heel bijzonder, legt Femke Goutbeek van het KNMI uit. "Vorig jaar hebben we eind mei in een week tijd vier keer code oranje afgegeven. Het is de periode van het jaar waarin onweersbuien zich aan het einde van de da…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 26 mei ’19

  Overlijden op de Mount Everest, en wat gebeurt er dan?

  Het was een dodelijke week op de Mount Everest. Tien alpinisten kwamen tijdens de beklimming of afdaling van de hoogste berg ter wereld om het leven. Het zijn er veel meer dan vorig jaar, toen in het hele klimseizoen vijf doden vielen op de 'Chomolungma': de 'moedergodin van de aarde'.

  De meeste lichamen zullen de Mount Everest nooit meer verlaten. Van de meer dan 300 bergbeklimmers die er stierven, liggen er vermoedelijk zeker 200 nog altijd op de berg. Door de kou blijven hun lichamen goed bewa…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • vr. 24 mei ’19

  Zeven doden op volle Mount Everest: 'Ik kan hier niet naar kijken'

  Op een overbevolkte Mount Everest zijn de afgelopen week zeker zeven bergbeklimmers om het leven gekomen. Onder de doden zijn onder meer mensen uit India, Amerika, Ierland en Australië.

  Woensdag maakt de Nepalese klimmer Nirmal Purja een foto van de enorme drukte op de berg. Hij schat dat op dat moment ruim 200 bergbeklimmers van het mooie weer wilden profiteren en de klim naar de top van 8848 meter wilden maken. Daar wachtte de klimmers echter een onaangename verrassing: door de enorme toestroom…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 12 mei ’19

  Feest bij de Johan Cruijff Arena: 'Dit is meer dan terecht'

  Bij de Johan Cruijff Arena in Amsterdam hebben Ajax-fans alvast feestgevierd. Ze vieren dat hun club vrijwel zeker is van het kampioenschap van de eredivisie. De Amsterdammers wonnen thuis met 4-1 van FC Utrecht, terwijl concurrent PSV in Alkmaar met 1-0 verloor van AZ.

  Fans bij de Arena zijn uitzinnig. "De sfeer is hier fantastisch", vertelt Mark Gaal, die in het stadion was tijdens de wedstrijd. "Er is een soort spontane huldiging aan de gang. Het begon natuurlijk met een valse start, met de 0-…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • za. 11 mei ’19

  Liebe Kitty: de literaire kant van Anne Frank

  Anne Frank had de droom om na de oorlog een beroemde schrijfster en journaliste te worden. Haar dagboek werd onder de titel Het Achterhuis wereldberoemd, maar sinds mei 1944 werkte ze ook aan een roman over haar leven en het onderduiken.

  De roman kwam niet af doordat Anne op 4 augustus 1944 werd gearresteerd. De 215 vellen van het manuscript zijn echter bewaard gebleven en zijn nu bewerkt tot een boek van 200 pagina's, dat vandaag onder de titel Liebe Kitty is uitgebracht in Duitsland, Oostenrijk…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • do. 21 mrt. ’19

  Waarom zij op Forum stemden: klimaat, migratie, en geloofwaardigheid

  Klaar met de gevestigde orde, een nieuw geluid, het 'kartel' breken, woede om de te linkse koers van de coalitie. Kiezers hadden gisteren allerlei redenen om op Forum voor Democratie te stemmen. De partij van Baudet heeft een monsterzege geboekt bij de Provinciale Statenverkiezingen en is één klap de grootste. Drie van de ruim een miljoen FvD-kiezers vertellen waarom ze voor Forum kozen.

  Bloemenhandelaar Dave van der Meer uit het Westland zweefde de laatste jaren aan de rechterflank. Hij zag wel …

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • zo. 17 feb. ’19

  'Zondagavond is gewoon een hele fijne avond om televisie te kijken'

  Zondagavond, tv-avond. Voor miljoenen mensen is het een soort traditie om met het hele gezin 's avonds op de bank te hangen voor de buis. Programma's als Heel Holland Bakt, Project Rembrandt (NPO 1) en Weet ik Veel?! (RTL4) scoren goed, maar met name het succes van De Luizenmoeder valt op. Vorige week keken rechtstreeks zo'n 4 miljoen mensen, met uitgesteld kijken zelfs 5,1 miljoen. Nog meer dan vorig seizoen.

  "Zondagavond is gewoon een hele fijne kijkavond. Het is de laatste avond van het weeken…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • ma. 14 jan. ’19

  'Van bakkers accepteer je tekorten niet, van medicijnfabrikanten wél'

  Steeds vaker zijn medicijnen tijdelijk of definitief niet meer leverbaar. Uit het vandaag gepubliceerde overzicht van apothekersorganisatie KNMP blijkt dat vorig jaar 769 keer medicijnen niet beschikbaar waren. Het tekort leidt tot grote problemen bij patiënten. Het gaat bijvoorbeeld om medicijnen tegen eczeem, hooikoorts of migraine.

  Petra

  Iemand die het zonder de juiste medicijnen moet doen is Petra. Ze heeft last van migraine en gebruikte Fromirex, dat goed bij haar werkte. Zonder dat medicijn …

 • di. 8 jan. ’19

  Maker beelden Van der Staaij-filmpje niet blij, maar satire mag (bijna) altijd

  Een filmpje van LuckyTV waarin de spot wordt gedreven met SGP-leider Van der Staaij, die samen met andere SGP'ers zingt over homoseksualiteit, doet het goed op internet. Het filmpje is gemaakt omdat Van der Staaij onder vuur ligt vanwege het ondertekenen van de zogenoemde Nashville-verklaring.

  "De pater fluistert, Kees, nou jij bij mij. Dat ik u kus, maakt mij geen homofiel. Heer, 'k zal u zuigen. Maar verraad mij niet", heeft LuckyTV van een eerdere bijeenkomst in een kerk gemaakt. Op sites als …

versie master.33a8b50 · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht