Journalist

Bregt Vermeulen

Publiceerde in Focus|wtv
Volgers
1
Artikelen
290
Media
1
Samengewerkt met

Uitgelicht

zo. 22 sep. ’19

5 West-Vlaamse steden doen mee aan autoloze zondag — Vandaag, zondag, organiseren heel wat Vlaamse steden en gemeenten een autovrije zondag, als afsluiter van de Week van de Mobiliteit. Ook in Ieper, Kortrijk, Oostende, Roeselare en Veurne zijn er autovrije gebieden. Onze ploeg trok naar Oostende.

Doelstellingen van een autovrije zondag zijn gezondere lucht, meer rust en ruimte en veiliger verkeer. Luchtvervuiling zou, enkel in Europa, jaarlijks 800.000 vroegtijdige overlijdens veroorzaken. Ook verkort het de levensverwachting van de Europeanen gemiddeld met twee jaren.

Duurzaam vervoer

Het evenement wil de burger daarnaast de gelegenheid bieden om duurzame vervoersmiddelen te testen, zoals elektrische fietsen en e-steps, en om meer te leren over deelmobiliteit en openbaar vervoer.

(lees ver…

Bregt Vermeulen voor Focus|wtv
zo. 26 mei ’19

Sander Loones: "Ongepast om nu al nee te zeggen tegen het Belang" — Sander Loones trok de West-Vlaamse kamerlijst voor N-VA. Hij herhaalt vanavond dat zijn partij eigenlijk tegen het cordon sanitair is, waarbij andere partijen principieel niet met Vlaams Belang willen samenwerken.

"We hebben in het verleden al benadrukt dat Vlaams Belang hun Vlaams-nationalisme anders invult dan wij. Maar anderzijds heeft de kiezer een serieuze stem gegeven vandaag", zo reageert Loones.

"Wij zijn tegen het cordon, maar dat betekent niet dat we meteen samen in een regering zullen stappen", gaat de Koksijdenaar verder. "We zullen zien wat de gesprekken met het Vlaams Belang opleveren en met welke voorstellen ze komen. Vandaag zou het ongepast zijn om bij voorbaat nee te zeggen tegen die part…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

75 stukken (van 290 totaal)

versie scrape-articles-with-no-author.7b00c8d · production modus · 22 dagen geleden uitgebracht