Journalist

Bert Wams

Ik schrijf over financiering en geldzaken voor ondernemers op Sprout.nl
Followers
3
Articles
43
Media
2

Highlighted

Bert Wams for Sprout
Oct 21 ’19

10 tips om je klanten sneller te laten betalen

Je wilt dat je klanten snel betalen. Maak betalen daarom gemakkelijk en laagdrempelig en houd jullie relatie goed. Zet bij langzame betalers eerst klantvriendelijke manieren in om ze aan te sporen voordat je pittiger maatregelen neemt. Sprout-expert Bert Wams geeft 10 tips om snel geld op je bankrekening te krijgen.

Betalingstermijn inkorten

Volgens cijfers van financieel dienstverlener Graydon zijn de betalingstermijnen van grote naar kleine bedrijven in 2018 opgelopen tot een gemiddelde van 41,5…

Bert Wams for Sprout
Aug 05 ’19

Financiering voor je slimme innovatie, dit zijn de opties

Behalve creativiteit heb je geld nodig om met je nieuwe innovatie de markt te kunnen veroveren. Bert Wams zet de opties voor je op een rij.

Je hebt een briljant vernieuwend idee voor een product of dienst. Je wil de nieuwe Elon Musk (Tesla), Peter Thiel (Paypal), Jeff Bezos (Amazon) of Larry Page (Google) worden. Of de Nederlandse equivalent Pieter van der Does (Adyen). Je zoekt geld om je ambitie met je innovatie te realiseren.

Een relatief klein bedrag kan je misschien wel zelf financieren. Meer…

Bert Wams for Sprout
Apr 17 ’19

11 manieren om werkkapitaal te financieren

Geld zoeken om je dagelijkse bedrijfsvoering soepel te laten verlopen. 1 op de 5 ondernemers loopt er tegenaan (19% zegt CBS Financieringsmonitor). Naast geld voor uitbreiding, overbrugging, herfinanciering en innovatie. Maar hoe los je je werkkapitaalbehoefte op? Sprout-expert Bert Wams doet suggesties.

Wat is werkkapitaal eigenlijk?

Werkkapitaal is het geld dat je nodig hebt om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen en om dagelijks mee te werken. Zoals leveranciers betalen, salar…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

43 articles