Journalist

Bert Wams

Ik schrijf over financiering en geldzaken voor ondernemers op Sprout.nl
Volgers
3
Artikelen
35
Media
1

Uitgelicht

Bert Wams voor Sprout
do. 20 jun. ’19

20 begrippen over geldzaken en financiering die iedere ondernemer moet kennen

Solvabiliteit, rentabiliteit, cash flow, current ratio, quick ratio – volg je het nog? Bert Wams zet de belangrijkste financiële begrippen op een rij, voor een beter financieel inzicht en zodat je goed kunt praten met je boekhouder, accountant, belastingadviseur of financier.

Geldzaken

Balans: De balans is een overzicht van bezittingen, schulden en het eigen vermogen op een bepaald moment. Je kijkt dan naar alles wat op dat moment aanwezig is in de onderneming zoals alle schulden, goederen en uits…

Bert Wams voor Sprout
wo. 29 mei ’19

Zo vind je cash als creatieve ondernemer

Wil je als creatieve ondernemer met behulp van groeigeld de volgende stap zetten? Sprout-expert Bert Wams geeft je suggesties voor financiering.

Je bent architect, designer, fotograaf, vormgever, muzikant, gamebouwer, film-, video- en animatiemaker, ontwerper of kunstenaar in een andere tak van sport, kortom creatief ondernemer en op zoek naar geld. Je hebt professionele apparatuur, materialen of budget voor een tentoonstelling in het buitenland, muziekopname, documentaire of speelfilm nodig.

Als …

Bert Wams voor Sprout
wo. 17 apr. ’19

11 manieren om werkkapitaal te financieren

Geld zoeken om je dagelijkse bedrijfsvoering soepel te laten verlopen. 1 op de 5 ondernemers loopt er tegenaan (19% zegt CBS Financieringsmonitor). Naast geld voor uitbreiding, overbrugging, herfinanciering en innovatie. Maar hoe los je je werkkapitaalbehoefte op? Sprout-expert Bert Wams doet suggesties.

Wat is werkkapitaal eigenlijk?

Werkkapitaal is het geld dat je nodig hebt om aan de dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen en om dagelijks mee te werken. Zoals leveranciers betalen, salar…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

35 stukken

versie master.33a8b50 · production modus · één maand geleden uitgebracht