Journalist

Bert Pol

21 jaar geleden was ik mede-oprichter van Tabula Rasa in Den Haag. Daarnaast ben ik in deeltijd steeds verbonden geweest aan wetenschappelijke organisaties. Ik schrijf over communicatie, sociale wetenschappen, filosofie.
Followers
1
Articles
21
Media
1

Highlighted

Bert Pol for nrc.nl
Jan 22 ’19

Wie ergens van beschuldigd wordt staat er gauw alleen voor

Waarom zou een journalist moeten melden dat ze ooit een relatie had met iemand die nu ergens van wordt verdacht? Gedragswetenschapper Bert Pol was verbaasd.

Tot donderdag had ik nooit van Ans Boersma gehoord, al zal ik als lezer van het FD regelmatig stukken over Turkije van haar hebben gelezen. Inmiddels is er een hoop rumoer over haar. Op 18 januari deelde de hoofdredactie van het FD in een uitvoerig artikel mee dat ze met Ans heeft moeten breken. Ze konden niet anders. Vonden ze.

Wat is er nu e…

Bert Pol for nrc.nl
Oct 24 ’18

Een morele smet wegpoetsen is vrijwel onmogelijk #ING #MeToo

Als iemand die terecht beschuldigd is van seksueel overschrijdend gedrag, zit er dan ooit nog een succesvolle rentree in het openbare leven in? De Amerikaanse reputatie- en crisisadviseur Davia Temin zegt in een interview in het Laatste Nieuws van afgelopen woensdag van wel. Komt de persoon in kwestie met ‘een authentieke, échte verontschuldiging die van berouw getuigt – wat ze trouwens tot nog toe niemand zag doen - dan is een eervolle weg terug naar een mooie carrière mogelijk.’

Maar het is hel…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

21 articles