Journalist

Ben Meindertsma

Publiceerde in NOS
Volgers
1
Artikelen
136
Media
1
Samengewerkt met

Uitgelicht

wo. 3 apr. ’19

Rode Kruis bereid vrouwelijke jihadisten en kinderen uit Syrië op te halen

Het Rode Kruis is 'zeer bereid' om vrouwelijke jihadisten en hun kinderen op te halen uit Koerdische kampen in Noord-Syrië, als de Nederlandse regering daarom zou vragen. Dat meldt het Rode Kruis desgevraagd aan de NOS.

In juli schreef minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid nog aan de Tweede Kamer dat het Rode Kruis niet om hulp kan worden gevraagd omdat de organisatie een "onafhankelijke taak" heeft en "niet handelt uit opdracht van een staat". Hoewel het Rode Kruis inderdaad onafh…

wo. 3 apr. ’19

Nederlandse diplomaten stonden jihadisten bij in Syrië

Nederlandse diplomaten hebben twee jaar geleden informatie uitgewisseld met Turkije en het Vrije Syrische Leger met als doel vier mannelijke Nederlandse jihadisten uit Syrië "gecontroleerd" naar Nederland te halen en ze hier te vervolgen.

Dat blijkt uit een reconstructie van de NOS op basis van mailwisselingen van ambtenaren van Buitenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid die de NOS heeft gekregen in het kader van de Wet openbaarheid van bestuur en uit gesprekken met betrokkenen.

di. 11 dec. ’18

Jos B.: Twintig jaar in het dossier, maar nooit verdacht

Morgen begint in Maastricht de rechtszaak tegen Jos B., verdacht van de dood en mogelijk misbruik van Nicky Verstappen in 1998.

Een paar uur nadat het lichaam van de jongen is gevonden, belandt zijn naam al in het onderzoeksdossier van de politie. Toch duurt het nog twintig jaar voordat Jos B. in beeld komt als verdachte. Hoe kan dat? Een reconstructie van het moeizaam verlopen onderzoek.

1998 | Een mysterieuze voorbijganger

Het is een van de warmste nachten van het jaar, als Jos B. in augustus 199…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

75 stukken (van 136 totaal)

versie master.6f6408a · production modus · 2 dagen geleden uitgebracht