Highlighted

Bart Mos for De Telegraaf
Aug 09 ’17

Rechter sluit Japanse trukendoos — Miljoenen voor AVL

Het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis stond aan de wieg van de borstkankertests die al sinds 1984 over de hele wereld worden verkocht door Fujirebio. Daarom werd destijds afgesproken dat de Japanse farmaciereus 4% van de opbrengst als royalty’s zou afdragen aan AVL.

Maar door allerlei trucs, onder andere door de test eerst voor een paar euro te slijten aan andere bedrijven die dezelfde testkit vervolgens weer voor honderden euro’s doorverkochten aan ziekenhuizen, wist…

Bart Mos for De Telegraaf
Aug 05 ’17

Wilde dromen van zee zonder plastic — Ocean Cleanup

Is het de redding van de oceanen, of een nutteloze actie die ook nog eens schadelijk is voor het zeeleven? De bevlogen jonge Nederlander Boyan Slat en zijn stichting Ocean Cleanup gaan komend jaar al van start met het opruimen van de ’plastic soep’ voor de kust van Californië. Maar wetenschappers uiten harde kritiek op de plasticbestrijders.

Karkassen van tonijnen, haaien en andere zeedieren liggen straks te rotten tussen het opgeviste plastic op de Stille Oceaan, voorspellen diverse oceanografen…

Bart Mos, Joris Polman for De Telegraaf
Jan 28 ’17

’Het is een afrekening’ — gevallen held

Feestbeest, dopinggebruiker en dealer. Oud-wielrenner Michael Boogerd kreeg het allemaal over zich uitgestort in het geruchtmakende boek Mijn Gevecht van oud-renner Thomas Dekker en journalist Thijs Zonneveld. Boogerd zweeg maandenlang. Maar nu de auteur een prijs met het boek heeft gewonnen, wil Boogerd niet langer zwijgen: „Voor mij is het klip en klaar dat dit om een afrekening gaat.”

Hoe vaak Thomas Dekker zich na trainingen neervlijde op de grote bank in de woonkamer van de familie Boogerd, …

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 1.228 total)