2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
7 articles
- Aschwin Tenfelde for NewScientistAug 18 ’14
Darwins peepshow: Genitalogie
Een penis is niet zomaar een buis waar zaad uitkomt, en een vagina geen opening waar het in moet. Geslachtsorganen zijn een waar evolutionair podium waarop alle denkbare vormen en maten kunnen ontstaan, schrijft evolutiebioloog Menno Schilthuizen in …
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistJul 01 ’14
Zwaluwen van Gaast
In Zwaluwen van Gaast verweeft Piersma zijn thuisobservaties met de wetenschappelijke kennis van zwaluwen die hij en zijn collegabiologen hebben opgebouwd. Die kennis is volgens Piersma opvallend gering, zeker wanneer je bedenkt dat zwaluwen al zo la…
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistJun 28 ’14
Bloedstollende expeditie
Mocht je deze zomer balen van de zoveelste hittegolf, denk dan eens aan de mannen die in 1882 Nederlands eerste poolexpeditie ondernamen. Vol goede moed gingen ze met een stoomschip op pad, om in het Russische hoge noorden experimenten te doen in het…
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistFeb 20 ’14
Het grote genot van poepen
‘Een boek schrijven is net als een drol draaien’, vertrouwde Midas Dekkers mij eens toe tijdens een interview. ‘Als ’ie eenmaal af is, moet je er niet meer aankomen.’ Dekkers bedoelde dat hij na de publicatie van een boek geen updates schrijft.
Missch…
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistJan 30 ’14
Codex Seraphinianus
Hoewel New Scientist bij voorkeur zinnige, heldere en leesbare boeken bespreekt, maken we voor Codex Seraphinianus graag een uitzondering. Het is een onzinnig boek over niets, geschreven in een absurde niet-bestaande taal en aangekleed met absurde il…
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistJan 21 ’14
Oud worden zonder het te zijn
De glans van het ouder worden is verdwenen, constateert arts en onderzoeker Rudi Westendorp in zijn nieuwe boek Oud worden zonder het te zijn.
Tot een eeuw geleden was de oude dag nog ‘een begerenswaardig goed’ dat voor weinig mensen was weggelegd. In…
We found this article at:
- Aschwin Tenfelde for NewScientistJan 01 ’14
De vis die aan land kroop
Biologen weten best wel dat de mens niet het hoogtepunt van de evolutie vormt, zelfs niet als je alleen naar de gewervelden kijkt. Toch sluiten evolutieboeken daar wel steevast mee af. Wat is dan wel de fraaiste gewervelde die de evolutie heeft voort…
We found this article at: