Journalist

Anthon Keuchenius

Wind me up and I will be off
Followers
1
Articles
121
Media
4

Highlighted

Anthon Keuchenius for Reporters Online
Jul 04 ’17

Jemen-logboek: een dagelijkse opsomming van feit en fictie rond een genegeerd conflict

Een opsomming van actuele en opmerkelijke gebeurtenissen en verhalen over Jemen de afgelopen vijftig dagen, vol verwijzingen en links. Over oorlog, koffie, cholera, qat, warlords, thugs en spionnen. (Geupdate versie – 4juli2017- 4914 woorden)

Hoop doet leven

4 juli- Filmpje maar weer vandaag. Deadlock, Stalemate, Standoff, dat zijn de meeste gehanteerde woorden in koppen en intro’s boven stukjes over Jemen.

Om de moed erin te houden hebben Jemenitische filmmakers een soort promo in elkaar gedraaid……

Apr 21 ’17

De beste koffie brand je zelf (na wat oefening)

Voor de lekkerste koffie hoef je niet per se dure cupjes te kopen. Je wint het meest aan smaak door de koffiebonen zelf te roosteren.

Een klein voorbehoud: koffie thuisbranden is een klusje, meest geschikt voor mensen die toch al hele nootmuskaatnoten, kaneelschors en misschien zelfs een vanillestokje in de keuken hebben liggen. Die komijn- of korianderzaad kort roosteren, voordat die in de vijzel en vervolgens in het geurige gerecht gaat.

Met koffie doen thuisbranders hetzelfde: een voorraadje gr…

Jan 21 ’17

Pijnboompittenparadijs

Waar oorlog wijkt, keren toeristen terug. Avontuurlijk bergwandelen kan weer in Libanon.

Het ontbijt is een grote pan dampende griesmeelpap. De pap blijkt zout, er drijven tenen knoflook in rond. Een goede bodem voor twintig kilometer klimmen en afdalen, zegt gastheer Mahmoud.

Libanon is een geweldig land voor bergwandelaars. Er ligt een langeafstandswandelroute met 470 avontuurlijke kilometers aan spectaculaire uitzichten. Waar oorlog wijkt, keren toeristen snel terug, zelfs in het Midden-Oosten.…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 121 total)