Journalist

Anne Wesseling

Publiceerde in Happinez, AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, De Stentor, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, PZC, Tubantia, De Reisjournalist, Reporters Online, Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant
Volgers
1
Artikelen
227
Media
13

Uitgelicht

Anne Wesseling, Paul Tolenaar voor De Reisjournalist
za. 17 dec. ’16

Kerst aan de Somme

De kathedraal tooit zich in middeleeuwse kleuren, de wijk Saint-Leu is een verrassing en de kerstmarkt is de grootste van Noord-Frankrijk – maar het meest verbazingwekkend zijn de oude kerstverhalen van soldaten aan het front. Reisjournalist Anne Wesseling en fotograaf Paul Tolenaar vieren kerst in Amiens.

In de kathedraal van Amiens zit een mollig engeltje te wenen bij het graf van een kanunnik. De engel kijkt smartelijk, en dat komt niet doordat het bijna vriest in de kathedraal. Kijk maar hoe …

za. 22 okt. ’16

Op eigen houtje

Wie op cruise gaat, gaat ook op excursie. Het aanbod aan tripjes dat je aan boord kunt boeken is enorm. Maar niemand houdt je tegen als je je eigen plan trekt.

Stel: je maakt een cruise over de Middellandse Zee. Marseille, Genua, Napels, Sicilië, Tunis en Barcelona. Vijf tips om je eigen uitstapjes te organiseren.

1 Bereid je goed voor Pak er een paar reisgidsen bij en maak vooraf plannen. Gewoon lekker de stad verkennen? Daarvoor is meestal geen excursie nodig. In Genua, Napels en Messina ligt de…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 stukken (van 227 totaal)

 • Anne Wesseling voor Happinez
  wo. 24 mrt. ’21

  Wolven zijn wijzer dan je denkt, en dit is wat je van ze kan leren

  ‘Er is opnieuw een wolf gesignaleerd in Nederland.’ Bijzondere nieuwsberichten zijn dat. Maar het klinkt misschien ook wat onheilspellend, als je bent opgegroeid met Roodkapje en de boze wolf, het Dodenlied van drs. P (waar de inzittenden van een trojka een voor een worden verslonden door een troep hongerige wolven) of theorieën over alfa-mannetjes die als leider een schrikbewind voeren. Klopt allemaal niks van, zegt de Duitse wolvenonderzoekster Elli H. Radinger. Als je wolven echt leert kennen…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  vr. 19 mrt. ’21

  Je dacht dat je vijf zintuigen had? Je hebt er veel meer!

  Horen, zien, ruiken, voelen en proeven… Dat zijn de zintuigen die we allemaal kennen. Maar we hebben er meer (ook als je geen bovennatuurlijke gaven hebt). Handig voor een middagje mindfulness in het bos!

  Zintuigelijke waarnemingen

  Je ziet de paddestoelen, je ruikt de herfstbladeren, je voelt hoe glad een kastanje is, je hoort het ritselen van een bosdiertje in een struik. Mindfulness draait om zintuiglijke waarnemingen, je hoeft maar een middagje in een herfstbos te vertoeven om weer helemaal te …

 • Anne Wesseling voor Happinez
  do. 25 feb. ’21

  De kunst van veranderen

  Verandering is er altijd, daar doe je niks aan. Waar je wél wat aan kunt doen, is hoe je ermee omgaat. Het is de kunst je te laten meevoeren door de stroom, terwijl je tóch aan het roer zit.

  Wij delen een paar lessen uit de psychologie over verandering en hoe verandering werkt – en hoe je ermee om kunt gaan om de kans op ‘leven met de stroom mee’ te vergroten.

  1. Houd voor ogen wat echt belangrijk is

  Verandering is vaak, letterlijk, moeilijk te volgen. We zien de dingen waar we op focussen beter da…

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 5 jan. ’21

  Wil je iets betekenen voor de wereld? 3 tips van Jane Goodall

  ‘Heb je echt nog hoop?’ Het is een vaak gestelde vraag aan biologe Jane Goodall, die door middel van lezingen en interviews aandacht vraagt voor het lot van chimpansees en andere mensapen. Met al die ontbossing, oprukkende woestijnen, en de dalende aantallen chimpansees in het wild, is er hoop? Haar antwoord: ‘Natuurlijk is er hoop!’ Dit zijn haar redenen (en dit is wat wij kunnen doen).

  Ontbossing. Klimaatverandering. Armoede. Overbevolking. Je zou moedeloos worden als je denkt over hoe het verd…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 22 dec. ’20

  Cadeautje: we geven je wat momentjes van klein geluk

  Bij het opzetten van de kerststal miste ik plotseling de broodjes. Twee broodjes van een paar centimeter, die ik een aantal jaar geleden kocht op een kerstmarkt in Madrid, waar ze dól zijn op kerststallen, en je eindeloos veel kraampjes vindt met allerlei accessoires voor de kerststal. Kleine herdertjes, mini-schapen en een echt werkend lampje om op te hangen in de kerststal. Allemaal even schattig. Maar je raakt die frutseldingen wel snel kwijt.

  Hoe dan ook, bij het opzetten van de stal realisee…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 1 dec. ’20

  Zo kom je op briljante ideeën

  ‘Hoe vang je de grote vis?,’ van filmregisseur David Lynch is zo’n boek waarvan de titel uitleg behoeft. Het gaat natuurlijk om een metafoor: de ‘grote vis’ is een briljant idee, dus eigenlijk is de vraag: hoe kom je op briljante creatieve ideeën?

  In het boek neemt David Lynch, himself, je mee in zijn creatieve proces. En het boek gaat nog verder dan alleen creativiteit: Lynch onderzoekt het bewustzijn. Dát is namelijk de bron van creativiteit. We hebben allemaal een bewustzijn. Hoe ontstaan daar…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 1 dec. ’20

  Hoe opruimen de balans in je leven kan opmaken

  Bankafschriften. Folders van de reisvereniging. Krantenknipsels. Mappen vol correspondentie. Rekeningen van het telefoonbedrijf. Tijdschriften. Foto’s. Een telefoonboek uit de jaren negentig.

  Toen Anne Wesseling het huis van haar ouders opruimde, concludeerde ze dat ze daarmee niet alleen de balans van hun leven opmaakte, maar dat ze ook zichzelf er rust mee gaf.

  Toen mijn vader vorig jaar overleed, hoefde zijn huis gelukkig niet op stel en sprong leeg, maar toch begon ik vrij voortvarend met het …

  Wij hebben dit artikel gevonden op:

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 1 dec. ’20

  Zo leer je omgaan met narcisme

  ‘Narcist’ lijkt soms wel een gemakkelijk etiket, dat je kunt plakken op iedereen die je ijdel en egocentrisch vindt. Maar narcisme is een serieuze stoornis, die niet alleen lastig is voor de persoon zelf, maar ook (misschien wel vooral) voor mensen eromheen. Hoe ga je om met narcisme? In je relatie, in vriendschappen en op het werk?

  Wat is narcisme?

  ‘Narcisme’ is vernoemd naar een Griekse mythe waarin een beeldschone jongen, Narcissus, verliefd wordt op zijn eigen spiegelbeeld. Dat klinkt romantis…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  di. 17 nov. ’20

  Dit is waarom schilderwerk je gelukkig maakt

  Word jij ook gelukkig van de geur van verse verf? Anne wesseling ging aan de slag met de schilderkwast en merkte hoeveel blijheid het opknappen van haar huis haar bracht.

  Achterstallig schilderwerk

  Eindelijk kwam ik toe aan de klusjes die al drie jaar op mijn lijstje stonden. Er was dus kennelijk een quarantaine voor nodig om te zorgen dat ik het achterstallig schilderwerk ter hand nam.

  Ik keek naar de afbladderende omlijsting van de uitbouw, googlede op ‘opknappen van een boeiboord’, bekeek instru…

 • Anne Wesseling voor Happinez
  ma. 16 nov. ’20

  Als verdriet je overweldigt, kan dit je troost bieden

  Hoe kun je in het diepst van je verdriet een sprankje schoonheid vinden om je aan vast te houden?

  Zoveel dingen om verdriet over te hebben. Zoveel dingen om over te rouwen. De mensen die van je worden weggenomen, onterecht, onverwacht of allebei. De mens die jij niet meer bent – het verlies van je jeugd, je onbevangenheid. Het leven is afscheid nemen en de onontkoombaarheid daarvan kan je letterlijk de adem benemen.

  Zoek je iets om je aan vast te houden? Een sprankje hoop?

  Verdriet is weerbarstig, …

versie master.c228635 · production modus · 14 dagen geleden uitgebracht