Journalist

Anne Wesseling

Published in Happinez, AD, Brabants Dagblad, BN DeStem, De Stentor, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, PZC, Tubantia, De Reisjournalist, Reporters Online, Dagblad van het Noorden and Leeuwarder Courant
Followers
1
Articles
229
Media
13

Highlighted

Anne Wesseling, Paul Tolenaar for De Reisjournalist
Dec 17 ’16

Kerst aan de Somme

De kathedraal tooit zich in middeleeuwse kleuren, de wijk Saint-Leu is een verrassing en de kerstmarkt is de grootste van Noord-Frankrijk – maar het meest verbazingwekkend zijn de oude kerstverhalen van soldaten aan het front. Reisjournalist Anne Wesseling en fotograaf Paul Tolenaar vieren kerst in Amiens.

In de kathedraal van Amiens zit een mollig engeltje te wenen bij het graf van een kanunnik. De engel kijkt smartelijk, en dat komt niet doordat het bijna vriest in de kathedraal. Kijk maar hoe …

Oct 22 ’16

Op eigen houtje

Wie op cruise gaat, gaat ook op excursie. Het aanbod aan tripjes dat je aan boord kunt boeken is enorm. Maar niemand houdt je tegen als je je eigen plan trekt.

Stel: je maakt een cruise over de Middellandse Zee. Marseille, Genua, Napels, Sicilië, Tunis en Barcelona. Vijf tips om je eigen uitstapjes te organiseren.

1 Bereid je goed voor Pak er een paar reisgidsen bij en maak vooraf plannen. Gewoon lekker de stad verkennen? Daarvoor is meestal geen excursie nodig. In Genua, Napels en Messina ligt de…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 229 total)

 • Anne Wesseling for Happinez
  Mar 02 ’22

  De mooiste uitspraken van Nelson Mandela

  De strijder tegen Apartheid, politiek gevangene, President van Zuid-Afrika en Nobelprijswinnaar Nelson Mandela wordt herinnerd als een warm mens, die mensen over de hele wereld inspireerde. Laat je inspireren door zijn mooiste uitspraken en vraag jezelf eens af: Wat kan ik doen om de wereld een betere plek te maken?

  1. ‘Een goed verstand en een goed hart vormen altijd een formidabele combinatie.’

  Goed nadenken, zelf nadenken is belangrijk. Een goed hart hebben, iets willen bijdragen aan een betere…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Feb 15 ’22

  De universele lessen van hindoe-god Shiva

  Het eiland Mauritius ligt in de Stille Oceaan, veel dichter bij Afrika dan bij India. Toch is meer dan de helft van de bevolking hindoeïstisch en dat zie je overal terug. Anne Wesseling dwaalt rond in die voor haar onbekende wereld en ontdekt gaandeweg dat de lessen van Shiva universeel zijn.

  Het beeld van Shiva glanst in de zachte avondzon, alsof het van koper is gemaakt. De slang om de hals, de gebedskralen, de milde gezichtsuitdrukking, de geheven hand, als in een gebaar van zegening. Ontzagwe…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Dec 02 ’21

  Zo houd je je innerlijke vuur brandend

  Je passie, je gezondheid, hoe fit je bent. Volgens de oude Indiase gezondheidsleer Ayurveda heeft dat alles te maken met je ‘agni‘ – het innerlijk vuur dat zorgt dat je kunt verwerken wat je binnenkrijgt. Een goed levensvuur maakt gezond en gelukkig. De grote vraag: hoe houd je je vuurtje brandend?

  Kijk, een goed, knapperend vuurtje. Af en toe gooi je er een houtblok op – mooi droog hout dat snel vlam vat. Het vuur geeft warmte en rust. Het trekt mensen aan die naast je komen zitten. Je kunt er j…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Nov 23 ’21

  Vriendschap voor het leven: zo herken je het

  De grote filosofen wisten het meer dan tweeduizend jaar geleden al: je hebt vrienden voor de lol en je hebt vrienden die nuttig zijn. En dan heb je ook nog vrienden die met je meeleven, en je helpen om de beste versie te worden van jezelf.

  Vriendschap is van alle tijden. En dit onderscheid in vriendschappen is misschien wel actueler dan ooit. Vriendschappen zijn er namelijk in allerlei soorten. De buren, de moeders van het schoolplein, de vriendinnen waarmee je vroeger met de poppen speelde, je c…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Aug 02 ’21

  5 tips voor (nog) meer tuinplezier én waarom tuinieren spiritueel is

  Een tuin hebben is een cadeautje, maar soms lijkt het meer een corvee. Oplossing: zie het als metafoor voor het leven. Snoeien, planten, aandacht geven, tuinieren is leven, en als je er zo naar kijkt, wordt tuinieren lichter en leuker. Vijf tips voor (nog) meer tuinplezier.

  Zie jij je tuin als een soort corvee en onkruid als je grootste vijand? Het kan anders. Een erg leuk boek dat daarbij helpt is De magie van tuinieren van hovenier Wim Paul van der Ploeg.

  Wim Paul wordt superblij van tuinieren e…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Jul 14 ’21

  Vind jij het moeilijk om in actie te komen? Dit is dé truc die helpt

  Tja, uitstelgedrag. Wie heeft er nou niet wel eens last van?

  Het is net zoiets als een zwembad induiken. Je moet het meteen doen, want als je een paar seconden staat te twijfelen wordt het een eindeloos verhaal. Dan sta je tien minuten later nóg bibberend halverwege het trapje, terwijl je zwemmaatje al vijf baantjes heeft gezwommen en bij het passeren steeds roept: Duik er nou gewoon ín! Het water is lékker!

  ‘Het is niet omdat dingen moeilijk zijn dat we niet durven. Het is omdat we niet durven da…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Mar 24 ’21

  Wolven zijn wijzer dan je denkt, en dit is wat je van ze kan leren

  ‘Er is opnieuw een wolf gesignaleerd in Nederland.’ Bijzondere nieuwsberichten zijn dat. Maar het klinkt misschien ook wat onheilspellend, als je bent opgegroeid met Roodkapje en de boze wolf, het Dodenlied van drs. P (waar de inzittenden van een trojka een voor een worden verslonden door een troep hongerige wolven) of theorieën over alfa-mannetjes die als leider een schrikbewind voeren. Klopt allemaal niks van, zegt de Duitse wolvenonderzoekster Elli H. Radinger. Als je wolven echt leert kennen…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Mar 19 ’21

  Je dacht dat je vijf zintuigen had? Je hebt er veel meer!

  Horen, zien, ruiken, voelen en proeven… Dat zijn de zintuigen die we allemaal kennen. Maar we hebben er meer (ook als je geen bovennatuurlijke gaven hebt). Handig voor een middagje mindfulness in het bos!

  Zintuigelijke waarnemingen

  Je ziet de paddestoelen, je ruikt de herfstbladeren, je voelt hoe glad een kastanje is, je hoort het ritselen van een bosdiertje in een struik. Mindfulness draait om zintuiglijke waarnemingen, je hoeft maar een middagje in een herfstbos te vertoeven om weer helemaal te …

 • Anne Wesseling for Happinez
  Feb 25 ’21

  De kunst van veranderen

  Verandering is er altijd, daar doe je niks aan. Waar je wél wat aan kunt doen, is hoe je ermee omgaat. Het is de kunst je te laten meevoeren door de stroom, terwijl je tóch aan het roer zit.

  Wij delen een paar lessen uit de psychologie over verandering en hoe verandering werkt – en hoe je ermee om kunt gaan om de kans op ‘leven met de stroom mee’ te vergroten.

  1. Houd voor ogen wat echt belangrijk is

  Verandering is vaak, letterlijk, moeilijk te volgen. We zien de dingen waar we op focussen beter da…

 • Anne Wesseling for Happinez
  Jan 05 ’21

  Wil je iets betekenen voor de wereld? 3 tips van Jane Goodall

  ‘Heb je echt nog hoop?’ Het is een vaak gestelde vraag aan biologe Jane Goodall, die door middel van lezingen en interviews aandacht vraagt voor het lot van chimpansees en andere mensapen. Met al die ontbossing, oprukkende woestijnen, en de dalende aantallen chimpansees in het wild, is er hoop? Haar antwoord: ‘Natuurlijk is er hoop!’ Dit zijn haar redenen (en dit is wat wij kunnen doen).

  Ontbossing. Klimaatverandering. Armoede. Overbevolking. Je zou moedeloos worden als je denkt over hoe het verd…