Journalist

Anne Kersten

Published in Metro, NH Nieuws, De Telegraaf, AD, Rijnmond.nl, De Stentor and Dagblad van het Noorden

Highlighted

Feb 21 ’21

Eén jaar coronavirus: Lea was de eerste coronapatiënt in onze regio

Op 21 februari 2020 wordt in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem een ernstig zieke vrouw uit Brabant opgenomen. Ze lijkt een longontsteking te hebben, maar wordt voor verder onderzoek doorgestuurd naar het Erasmus MC. Daar blijkt ze als eerste, officiële patiënt in onze regio het coronavirus te hebben.

Een jaar na haar ziekenhuisopname zit de Brabantse Lea Kant er stralend bij. En dat terwijl ze toch het zekere heeft overgehouden aan haar aanraking met het coronavirus. "Ik ben nog steeds ontzetten…

Anne Kersten for De Telegraaf
Jan 30 ’21

Christine (44): ’Door een medische fout ben ik nu uitbehandeld’

Vaak vertrouwen we blind op de kennis en kunde van de medische wetenschap. Niet altijd terecht, zo blijkt uit het aangrijpende verhaal van Christine Reinten (44), moeder van een zoon van 13. Zij kreeg veel te laat te horen dat er kankercellen in haar darm waren gevonden. Haar leven zou na een medische ingreep nooit meer hetzelfde zijn.

Anne Kersten for De Telegraaf
Jan 26 ’21

’Rellen op straat, ben je wel helemaal lekker?’

Voor de derde dag op rij is er in meerdere steden in Nederland flink gereld. Onder het mom van 'demonstratie tegen de avondklok' worden ruiten van winkels ingegooid, fietsen op straat gegooid, supermarkten geplunderd, auto's in brand gestoken en politieagenten en journalisten bekogeld. Zijn jullie wel helemaal lekker?

Zodra je denkt dat het niet erger kan, komt er alweer een nieuw bericht binnenrollen. Dan zijn het relschoppers die een ziekenhuis bekogelen, dan wordt de supermarkt geplunderd, dan…

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

75 articles (from 313 total)