2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
281 articles
- Anna Deems for Zin MagazineJun 23 ’22
‘Ik moet afwachten hoe lang ik nog kan zingen’
Fijne herinneringen
’t Is mooi geweest, die titel klinkt misschien wat wrang met het oog op een loopbaan die eindigt en de ziekte van Parkinson waar Rob de Nijs (1942) mee kampt. Maar: “Het is niet sarcastisch, maar letterlijk bedoeld,” vertelt de zan…
We found this article at:
- Mar 07 ’22
Wie in Nederland een beperking heeft, leeft nog altijd in een parallelle samenleving
Mensen met een beperking zijn in Nederland eenzamer, armer en depressiever dan mensen zonder beperking. Niet alleen vanwege hun beperking, maar ook omdat ze worden buitengesloten door de samenleving. Deel 2 van een onderzoek naar hoe inclusief Nederl…
- Mar 05 ’22
Hoe inclusief Nederland is voor mensen met een beperking?
Toegankelijk verhaal
We hebben geprobeerd dit verhaal in toegankelijke taal te schrijven. Daarbij zijn we geholpen door ervaringsdeskundigen van de LFB. Dat is de landelijke belangenorganisatie dóór en vóór mensen met een verstandelijke beperking. Lie…
We found this article at:
- Anna Deems for Zin MagazineFeb 22 ’22
Tips voor een scherper geheugen
Ons brein kan veel meer dan we denken. In het boek Het vrije brein pleit professor en onderwijsadviseur Idriss Aberkane voor spelend leren en het bevrijden van onze hersenen. Waarom? Omdat we dan ineens wél van alles kunnen onthouden.
Aan anderen door…
We found this article at:
- Nov 14 ’21
Volwaardig meedoen aan de samenleving moet meer zijn dan een mazzeltje
Sinds 2016 is het in Nederland verboden om direct of indirect onderscheid te maken tussen mensen met en zonder handicap. Dat klinkt logisch en inclusief. Maar de realiteit is dat de positie van mensen met een beperking in vijf jaar tijd op z’n best g…
- Nov 14 ’21
Volwaardig meedoen aan de samenleving moet meer zijn dan een mazzeltje
‘Au!,’ roept Leo Wessel als hij voor de derde keer in nog geen minuut tijd een bebladerde tak tegen zijn neus krijgt. ‘Vroeger, toen ik nog een klein beetje kon zien, nam ik voor dit soort gevallen nog wel eens een tangetje of een heggenschaar mee en…
We found this article at:
- Nov 12 ’21
Nederland doet te weinig voor mensen met een handicap
‘Au!,’ roept Leo Wessel. Hij krijgt voor de derde keer in nog geen minuut tijd een tak tegen zijn neus. Even verderop stoot hij zich tegen een scheef liggende stoeptegel. De lange Wessel struikelt net niet.
‘Drie jaar geleden heb ik een lijst gemaakt …
We found this article at:
- Anna Deems for NU.nlOct 27 ’21
Wordt antidepressiva te snel voorgeschreven? 'Dat is echt een vooroordeel'
De werkdruk in de geestelijke gezondheidszorg is hoog. Alles moet zo efficiënt mogelijk. Is er nog wel tijd voor een gesprek over achterliggende problemen? Of gaat het alleen nog maar over snelle symptoombestrijding met medicatie? We vroegen het aan …
- Anna Deems for NU.nlOct 06 ’21
Vrouwen checken hun gezondheid te weinig (en weten niet hoe)
Borstkanker treft een op de zeven vrouwen. Ook een hoge bloeddruk, die weer kan leiden tot hart- en vaatziekten, treft veel vrouwen. Toch controleren de meeste Nederlandse vrouwen hun bloeddruk en borsten te weinig. En áls ze dat doen, weten ze vaak …
We found this article at:
- Anna Deems for NU.nlAug 26 ’21
Waarom worden we grijs?
Grijs worden: we ontkomen er niet aan. Maar waar komen die grijze haren eigenlijk vandaan? En kan je dat proces vertragen?
window.loadAdvertSlot("wsc-r1","ad-slot--wsc-r1"); De basisbiologie achter grijze haren is best simpel. Naarmate we ouder worden…
We found this article at: