Journalist

Anita van Rootselaar

Published in AD, de Gelderlander, BN DeStem, De Stentor, Eindhovens Dagblad, PZC, Tubantia, Brabants Dagblad, HLN, Het Parool, De Ondernemer, De Morgen and NU.nl

Highlighted

Anita van Rootselaar for de Gelderlander
Dec 03 ’17

Zorg in gehandicapteninstelling Het Dorp in het nauw door onderbezetting

Zorginstelling Siza kan onvoldoende personeel vinden voor de specialistische gehandicaptenzorg in Het Dorp in Arnhem. Dat leidt tot hoge werkdruk en ziekteverzuim. Ook de geboden zorg staat onder druk.

Voor de meest kwetsbare cliënten in Het Dorp in Arnhem zijn te weinig handen beschikbaar, zo meldt Siza. Het gaat dan om mensen die intensieve begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld omdat zij een zware fysieke beperking hebben.

Ouders ingeschakeld

Het personeelstekort zet de zorg bij de woongemeensch…

Anita van Rootselaar for de Gelderlander
Oct 20 ’17

Rijbewijs kwijt? In Arnhem betaal je de hoogste boete

Rijbewijs kwijt? Dan kun je beter niet in Arnhem wonen: daar betaal je maar liefst 63 euro extra voor een vermist rijbewijs. Arnhem is daarmee de duurste gemeente van heel Nederland.

Inclusief de kosten voor het rijbewijs zelf komt het totaalbedrag op 101,95 euro. Heb je de auto urgent nodig - bijvoorbeeld voor werk - en dien je daarom een spoedaanvraag in, dan kunnen de kosten nog verder oplopen, tot maar liefst 136,05 euro.

Dat is een groot verschil met Rhenen, de gemeente in het verspreidingsge…

Jul 19 ’17

Vierdaagse

Hij kwam nét na de eerste wandelaar binnen: Bennie Bouwhuis, uit Overdinkel. "Ik had er nog wel langs gekund", zegt hij, "maar ik dacht, ach." Bouwhuis doet dit jaar voor de 14e keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse: de eerste zes keer als wandelaar, de laatste acht keer in een rolstoel. "In 2005 heb ik mijn rug gebroken." In zijn rolstoel eindigt hij regelmatig als eerste. "Maar ik bereid me hier niet speciaal op voor."

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

75 articles (from 208 total)